Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Elselskaber

Inkl. gavekort på 1.000 kr.
3.6/5
Mest populær
4.7/5
Få 50 % rabat i 3 måneder
4.1/5
Branchens mest bæredygtige
4.1/5

Elselskaber i Danmark

Barry

Vindstød

AURA Energi

SEAS-NVE

Grow Energy

Energi Fyn

Power4U

Verdo

Ørsted

DCC Energi

Gasel

Jysk Energi

Den Glade Eltavle

Ewii logo

EWII

Goenergi

Watts

Nef Strøm

Strømlinet

SEF Energi

Energi Viborg

SK Energisalg

Norsk Elkraft

FH Forsyning

Gul Strøm

GNP Energy

Elektron

Samstrøm

VH El-Forsyning

I dagligdagen er det umuligt for os at undvære strøm. Hver gang vi oplader vores telefon, tænder for fjernsynet eller sætter en gryde over komfuret, bruger vi strøm. Men strøm er ikke bare strøm. Og en elaftale er ikke bare en elaftale.

Forvirret? Så læs med i denne artikel, hvor vi dykker ned i elselskabernes verden og giver dig alle de informationer, du har brug for. Vi gør dig blandt andet klogere på, hvilke elselskaber der findes i Danmark, hvordan man finder den billigste elaftale, hvordan man vælger det bedste elselskab, hvordan man skifter elselskab og meget mere. Rigtig god fornøjelse.

Elselskaber Jylland

Elselskaber Fyn

Elselskaber Sjælland

Hvilket elselskab skal levere min el?

Det er faktisk helt op til dig selv, hvem du ønsker, skal levere din strøm. I Danmark findes der over 45 forskellige elselskaber, der tilbyder at levere strøm hjem til dig. Siden 2003 har det danske elmarkedet været frit. Det betyder, at det er op til den enkelte kunde at afgøre, hvilket elselskab de ønsker at benytte.

Derfor er det nu også muligt at shoppe rundt blandt de forskellige tilbud fra elselskaberne. Du er nemlig ikke stavnsbundet til en bestemt leverandør i dit lokalområde. Ergo behøver du ikke at vælge den samme leverandør som din nabo. I kan have vidt forskellige elselskaber, have vidt forskellige elpriser og ikke mindst: have vidt forskellige priser på jeres el.

Find det billigste elselskab

Når du forsøger at finde det billigste elselskab, så kræver det oftest at du laver det nødvendige forarbejde. Der er nemlig stor forskel på hvilket elselskab, som er billigst og bedst for dig og dit behov. Lige netop dét kan være svært at gennemskue for den almindelige dansker, og det er vores mission at hjælpe dig.

Billigt elselskab

Et billigt elselskab for dig nu, er nødvendigvis ikke et billigt elselskab for dig på længere sigt når din bolig- eller elforbrugssituation ser anderledes ud. Brug vores forskellige funktioner til at finde et billigt elselskab til dit nuværende behov.

Det er desværre umuligt at give et entydigt svar på, hvilket elselskab der er det billigste. Det er nemlig i høj grad under indflydelse af, hvordan dit forbrug tegner sig. Men der er ingen tvivl om, at jo højere dit forbrug er, desto større er den potentielle mulighed for at spare penge på den rigtige elaftale med det rigtige elselskab.

Billig strøm leverandør

Derudover har det også betydning for prisen, hvor I landet du bor. I Danmark er vi nemlig en del af et større ledningsfællesskab med Sverige, Norge og Tyskland, og igennem disse ledninger bliver strømmen transporteret på tværs af landsdele og landegrænser. Faktisk bidrager vi sammen med disse lande til en fælles pulje af el, der derefter finder vej ud til forbrugerne. Den strøm, du bruger til at opvarme din elkedel, kan derfor stamme fra både dansk vindenergi, tysk kulkraft, svensk a-kraft eller norsk vandkraft.

Men fordi tilkoblingsmuligheder til dette elnetvæk er bedre i Jylland og på Fyn, er strømmen også billigere i disse landsdele. Både Jylland og Fyn modtager nemlig strøm fra både Norge, Sverige og Tyskland, mens Sjælland kun modtager strøm fra Tyskland og Sverige. Det betyder, at prisen pr. kWh er en anelse højere i Østdanmark end i Vestdanmark.

Billige elselskaber

Det du også skal være opmærksom på er, at det faktisk kun er 12 % af din elregning, der rent faktisk går til el. De resterende 88 % går til moms, afgifter, transport og meget andet, herunder også abonnementer til elselskab og netselskab. Det er kun prisen på el og abonnementer, som kan varierer fra elselskab til elselskab, da resten er fastlåst af dansk lovgivning. Derfor skal du heller ikke blive forvirret over de mange elementer på regningen, du skal blot sammenligne priserne på abonnement og elprisen.

Er du interesseret i at læse mere om, hvordan en kWh er skruet sammen, og hvad du egentligt kan få for 1 kWh? Så dyk ned i vores artikel om emnet kWh her.

Sådan vælger du det bedste elselskab

Det kan føles som lidt af en uoverskuelig opgave at forsøge at orientere sig i de mange tilbud inden for el. Især hvis man taler med sælgere over telefonen. Så er det let at komme til at føle sig en smule fortabt, når tal og begreber om el begynder at flyve rundt i samtalen. Og så er det desuden umuligt at læse alt det med småt, når det foregår over telefonen. Naturligvis vil telefonsælgeren også have fokus på de fordele, han kan tilbyde, mens han måske ”glemmer” de ulemper, der eventuelt følger med.

Hvis du føler dig lidt på glatis i forhold til at finde den rigtige elaftale med et elselskab, vil vi gerne hjælpe dig lidt på vej. Så du føler dig i kontrol over dine egne beslutninger. Derfor har vi samlet vores bedste råd til, hvordan du vælger det bedste og billigste elselskab, der kan matche dine behov.

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

1. Kan du skifte elselskab her og nu?

Det er helt gratis at skifte elselskab i Danmark. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke må bryde de eksisterende vilkår i din nuværende kontrakt med dit elselskab. Det vil sige, at du ikke nødvendigvis kan skifte elselskab fra den ene dag til den anden, hvis du er kontraktligt bundet. En leverandør kan dog maksimalt binde dig i op til 6 måneder fra den dag, hvor indgåelsen af aftalen indtraf.

2. Vær opmærksom på, hvilken elløsning der passer til dig

Der findes rigtig mange elselskaber på det danske marked med lige så mange forskellige typer af elaftaler. Derfor bør du på forhånd gøre dig dine overvejelser omkring, hvad det egentligt er, du ønsker at opnå i din elaftale.

Er du typen, der vægter det økonomiske højt? Så vælg et elselskab, der har fokus på prisen. Er grøn energi alfa og omega for dig? Så vælg et elselskab, der er specialiseret inden for dette felt. Der kan også være andre ting, du vægter højt. Eksempelvis kundeservice, support eller lignede. Sørg derfor at gøre dit grundarbejde, så du ved hvilket elselskab, der kan leve op til disse betingelser.

3. Sammenlign priser og betingelser hos elselskaberne

Når du skal finde den bedste leverandør af el, kan du have fordel af at undersøge markedet. Sammenlign de forskellige elselskabers betingelser, priser og produkter. Selvom strømmen stammer det samme sted fra, så er der alligevel forskel på, hvordan priserne er skruet sammen hos det enkelte elselskab.

4. Husk at læse det med småt

Måske falder du over en lukrativ elaftale, når du søger på de respektive elselskabers hjemmesider. Du skal dog være opmærksom på, om der er tale en fast pris eller en form for introduktionstilbud.

Mange elselskaber kører nemlig med gode tilbud i begrænsede perioder, og det er derfor ikke ensbetydende med, at aftalen forbliver den samme. Ofte vil prisen stige markant efter perioden med introduktionstilbuddet. Så vær bevidst om, hvorvidt den gode pris kun er tilgængelig for en kort periode, eller du kan se frem til gode besparelser i lang tid endnu.

5. Få al dokumentationen på skrift

Som vi allerede kort har berørt i denne artikel, så kan det være svært at finde hoved og hale i en elaftale, hvis salget foregår over telefonen. Og det er derfor let at blive forvirret. Især hvis man har en særlig energisk sælger i røret.

Derfor bør du ikke binde dig til noget over telefonen. Det er okay at bede elselskabet om at sende dig relevante dokumenter, så du kan danne dig et bedre overblik over indholdet i kontrakten og i jeres samtale. Samtidig har du også dokumentationen på skrift, hvis du skulle rende ind i nogle kontroverser med dit elselskab. I din kontrakt kan du også skabe dig et bedre overblik over, om du er på nippet til at indgå en uopsigelige aftale eller kan risikere at betale overpris for din strøm.

Er du i tvivl om, hvad der kan indgå i en kontrakt med elselskabet? Så tag et blik på Energistyrelsen.dk. Her finder du svar på alle tvivlsspørgsmål.

Elselskabet kan kræve sikkerhed for dine betalinger

Det er ikke kun dig, der skal være opmærksom i forhold til en kommende elaftale med et elselskab. Elselskabet har også ret til at stille krav til dig som forbruger. Eksempelvis kan elselskabet kræve, at du skal stille sikkerhed for dine betalinger i fremtiden. Dette kan de ty til, hvis du ikke har været flink til at betale dine elregninger til elselskabet tidligere, eller hvis du er registret i RKI. Dog må beløbet på sikkerheden aldrig overstige mere end 5 måneders betaling.

Du har ret til at modtage el i din bolig

Du har som sagt ret til at indgå en aftale med et hvilket som helst elselskab i Danmark. Og det er også gratis at skifte mellem de forskellige elselskaber. Men faktisk har du også altid ret til at modtage strøm fra den elleverandør, der tilbyder el i dit område. Elselskaber har nemlig forsyningspligt. Derfor kan de ikke afslå en kunde, der ønsker at af de produkter, de tilbyder. Skulle det alligevel ske, kan du klage til Ankenævnet på Energiområdet, som du finder på Energianke.dk.

Hvilket elselskab skal jeg vælge

Du har frit valg, når det kommer til el. Men du skal også selv foretage et aktivt valg, hvis du ønsker en bestemt leverandør. Hvis du spørger “hvilket elselskab jeg skal vælge”, så kan vi desværre ikke komme med et entydigt svar. Vi har dog lavet en del forarbejde, så du har nemmere ved at vælge hvilket elselskab du kan vælge. Hvis du scroller op i toppen af denne side, så har vi fremhævet de mest populære elselskaber, vores læsere vælger. Hvis ikke du aktivt stilling til hvilket elselskabet du vælger, så vil du automatisk blive tilkoblet det elselskab, der har forsyningspligt i dit område. Det er dog ikke nødvendigvis sikkert, at det er denne leverandør, der kan tilbyde dig den bedste pris, så det er altid en god idé at stille sig selv spørgsmålet: “hvilket elselskab skal jeg vælge“.

Er du i tvivl om, hvilken elleverandør du er tilknyttet i dit område? Så kan du finde en oversigt over alle elselskaberne i Danmark i slutningen af denne artikel. Ellers kan du henvende dig til din kommune, der vil kunne hjælpe dig med de spørgsmål, du måtte have.

Sådan skifter du elselskab

Når du har fundet et elselskab, der lever op til dine krav i forhold til priser og betingelser, og du har sikret dig, at du ikke længere er bundet af en lang bindingsperiode, er det blot et spørgsmål om formaliteter at skifte elselskab.

Det er forskelligt fra elselskab til elselskab, hvordan proceduren præcist foregår. Nogle foretrækker, at du kontakter dem gennem telefon eller mail, mens andre har integrerede ansøgningsformularer online på deres hjemmeside. Dit nye elselskab vil stå for alt det praktiske, og det er også dem, der sørger for al kontakten og overdragelsen fra det gamle selskab.

Sørg for at foretage en aflæsning på dit målenummer (EAN), så du kan oplyse det til din nye leverandør. Nogle boliger har fjernaflæst måler, hvor denne måling foretages automatisk.

Du har også have krav på at modtage en slutopgørelse fra din tidligere leverandør. Dette skal ske senest 6 uger efter, du er blevet tilmeldt hos det nye elselskab. Selskabet vil formentlig indhente dit CPR-nummer, så de kan sikre din identitet.

Energiselskaber i Danmark

Det kan være svært at overskue det store udvalg af elselskaber i Danmark. Derfor har vi lavet denne lille oversigt, så du kan få overblik over de mange tilbud og i ro og mag kan klikke dig ind på de enkelte hjemmesider og finde den el-leverandør, der kan stille dig de bedste betingelser og priser i skue.

 • Aalborg Energikoncern – 9310 Vodskov – aalborgforsyning.dk
 • Assens Fjernvarme A.m.b.a – 5610 Assens – www.dk
 • AURA Energi A/S – 8260 Viby – aura.dk
 • Barry Aps. – getbarry.com
 • Better Energi – 1850 Frederiksberg C – bebetterenergy.com
 • Blue Energy A/S – 1058 København K – blueenergy.dk
 • Bornholms Energi & Forsyning – 3700 Rønne – beof.dk
 • Centrica Energy Trading A/S – 9000 Aalborg – centrica.com
 • cdGeneration A/S – 8000 Aarhus C
 • ON Danmark A/S – 2000 Frederiksberg – www.eon.dk
 • Elektron – 8000 Aarhus C – elektron.dk
 • Energi Danmark A/S – 8200 Aarhus N – energidanmark.dk
 • Energi Fyn – 5250 Odense SV – energifyn.dk
 • Energi Hurup – 7760 Hurup Thy – energi-hurup.dk
 • Energi Ikast – 7430 Ikast – energi-ikast.dk
 • Energi Viborg A/S – 8800 Viborg – energiviborg.dk
 • European Energy – europeanenergy.dk
 • EWII – 6000 Kolding – ewii.com
 • Fjernvarme Fyn A/S – 5230 Odense M – fjernvarmefyn.dk
 • Forsyning Helsingør A/S – 3000 Helsingør – fh.dk
 • Frederiksberg Forsyning – 2000 Frederiksberg – frb-forsyning.dk
 • Frederikshavn Forsyning – 9900 Frederikshavn – forsyningen.dk
 • GEV A/S – 7200 Grindsted – gev.dk
 • Hammel Elforsyning – 8450 Hammel – hammelelforsyning.dk
 • Hillerød Forsyning – 4300 Hillerød
 • HOFOR A/S – 2300 København S – hofor.dk
 • Jysk Energi A/S – 7500 Holstebro – jyskenergi.dk
 • LEF A/S – 5900 Rudkøbing – lef.dk
 • Læsø Elnet A/S – 9940 Byrum – laeseoforsyning.dk
 • MES – 7330 Brande – mes.dk
 • Midtfyns Energi – 5750 Ringe – midtfynsenergi.dk
 • Midtjysk Elhandel A/S – 8920 Randers NV – meh.dk
 • Nakskov Elnet A/S – 4900 Nakskov – lollandforsyning.dk
 • Nef Fonden – 5300 Kerteminde – nef.dk
 • NK Forsyning – 4700 Næstved – nk-forsyning.dk
 • Nord Energi – 9800 Hjørring – nordenergi.dk
 • Norlys a.m.b.a. – 8600 Silkeborg – norlys.dk
 • NRGi – 8200 Aarhus N – nrgi.dk
 • OK A.m.b.A. – 8260 Viby – ok.dk
 • PKA A/S – 2900 Hellerup – pka.dk
 • RAH – 6950 Ringkøbing – rah.dk
 • Sammenslutningen af Transformerforeninger – 7451 Sunds
 • Samstrøm A/S – 7200 Grindsted – samstom.dk
 • Scanenergi A/S – 7430 Ikast – scanenergi.dk
 • SEAS-NVE – 4690 Haslev – seas-nve.dk
 • SEF A/S – 5700 Svendborg – sef.dk
 • SK Forsyning A/S – 4220 Korsør – skforsyning.dk
 • Struer Forsyning Elnet A/S – 7600 Struer – struerforsyning.dk
 • Tarm Elværk Net A/S – 6880 Tarm – tevnet.dk
 • The-Mors Energi – 7900 Nykøbing M – thymors.dk
 • Vattenfall A/S– 6000 Kolding –  vattenfall.dk
 • Verdo A/S– 8920 Randers NV – verdo.dk
 • Vestforsyning A/S – 7500Holstebro – vestforsyning.dk
 • Vestjyske Net A/S– 7400 Herning – vestjyskenet.dk
 • Videbæk Energiforsyning– 6920 Videbæk – videnergi.dk
 • Vordingborg Forsyning – 4760 Vordingborg – vordingborgforsyning.dk
 • Ørsted A/S – 2820 Gentofte – orsted.dk

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilket elselskab skal jeg vælge?

Du kan frit vælge dét elselskab, du har lyst til. Hvilket du skal vælge afhænger helt op til dine egne præferencer. Her på siden kan du se et overblik over elselskaber i Danmark.

Hvor mange elselskaber findes der i Danmark?

Der findes over 45 elselskaber i Danmark, og der kommer hele tiden nye til.

Kan man frit vælge elselskab?

Ja, du kan frit skifte til hvilket som helst elselskab i Danmark. Derfor er det en rigtig god idé at sammenligne forskellige muligheder, inden du vælger. Du kan sammenlige elpriser her, eller læse vores guide til hvordan du skifter elselskab. Det meget er nemt og hurtigt, og ofte er der penge at spare.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.