Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Strøm til elbil

Sammenlign el-aftaler og strøm til din elbil her. 

Sådan rangerer vi på Elberegner

Den generelle rangering af produkter er baseret udelukkende på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Indhold skrevet af: Daniel
Senest opdateret d. 5. august, 2024

El-aftalen til elbilen har stor betydning for økonomien

Det er ikke en ubetydelig beslutning, at skulle vælge den rette strøm til elbil, og af samme grund kan det for nogen, virke som en stor og uoverskuelig ting at skulle tage stilling til. Grunden til at det er vigtigt at vælge den helt rigtige strøm til elbilen, er selvfølgelig at det er en beslutning af stor økonomisk relevans. Priserne kan nemlig være stærkt varierende, alt efter hvilken el-aftale man vælger. Når du skal vælge el til bil, er der derfor visse ting, som er en fordel at være opmærksom på.

Disse kan du heldigvis finde hjælp til at få styr på her på siden – du behøver ikke vide alting selv. Først og fremmest er det vigtigt at være opmærksom på de fordele og ulemper, der er ved de forskellige el-aftaler til elbiler.

el-aftale-til-elbil

Vælg den rigtige strøm til elbilen

Der er nemlig stor forskel på din elbil strøm pris, alt efter hvilken aftale du vælger. Billig strøm til elbil, er som udgangspunkt lettest at opnå med det der kaldes en variabel el-aftale. 

En variabel aftale går ud på, at elprisen følger markedsprisen og er derfor konstant i forandring. Det vil sige, at du sparer penge, når markedsprisen er lav og omvendt. En variabel aftale gør, at elprisen svinger fra time til time, da prisen hele tiden fastsættes ud fra udbud og efterspørgsel. En af grundene til at dette oftest er en fordel, når det gælder strøm til elbilen, er at strømmen typisk er billigere om natten, da efterspørgslen på dette tidspunkt er lav. Derfor vil det give en billigere strøm til elbilen, hvis man kan oplade om natten og som kun kan lade sig gøre hvis man har en variabel el-aftale.

 

Hvad koster strøm til elbil?

Men hvor meget koster strøm til elbil? Det er svært at forudsige den nøjagtige strøm til elbil pris, da det afhænger af flere væsentlige variabler. Først og fremmest afhænger den samlede pris selvfølgelig af det samlede elforbrug – hvad der for de fleste kan være svært at udregne helt nøjagtigt på forhånd, da det afhænger af hvor meget du kører i elbilen. 

Når du skal beregne en pris på strøm til elbiler, bliver du derfor nødt til at se på, hvor meget du omtrent kommer til at forbruge. Derudover er der et par ting, du selv kan gøre for at holde dine omkostninger så lave som muligt, hvilket de fleste af os er interesserede i.

Til at starte med bør du gå efter så lav en kWh-pris som muligt. Denne pris afhænger igen af flere forskellige faktorer, og hvad, du kommer til at betale, kommer an på den aftale, du indgår med det elselskab, du vælger som udbyder. Det er både muligt at vælge en fast og en variabel aftale. I den forbindelse kan det være en god idé, at danne sig et overblik over hvad 1 kWh typisk koster på landsplan i den gældende periode. Desuden er der også andre ting, der er gode at være opmærksom på i forbindelse med at finde en god el-aftale elbil. Det er f.eks. en god idé at vælge en aftale, uden for mange gebyrer og uden høje abonnements omkostninger.

 

Priseksempel på el-omkostninger til en elbil

Selvom det kan være udfordrende at give en præcis pris på, hvad strøm til en elbil koster i øjeblikket, vil vi give et eksempel. For at gøre eksemplet så konkret som muligt, er det vigtigt at fastslå, hvor mange kWh en elbil bruger.

 

Hvor mange kwh bruger en elbil

kWh-forbruget afhænger af, hvor langt du kører i din elbil. I gennemsnit kan en elbil køre cirka 5 km pr. kWh. Hvis du kører 20.000 km om året, svarer det til at køre 1.666,67 km om måneden.

 

Så meget koster el til elbil

Antallet af kilometer du kører, divideres med 5, da vi antager, at man kører 5 km pr. kWh. Dette betyder, at du bruger 333,33 kWh pr. måned. Hvis du ønsker at beregne omkostningerne ved strøm til din elbil med dette forbrug, skal du altså gange 333,33 med elprisen, som i dette eksempel er 1,90 kr. pr. kWh.

  • Det betyder, at du skal betale 633 kr. pr. måned for el til din elbil.

Hvis du vælger en aftale, hvor du får refusion for strømmen, der bruges til opladning, skal du huske at trække det fra samt det abonnement, du betaler for at opnå refusion.

Sådan får du billig strøm til elbilen

I det hele taget er det en god idé, at sætte sig lidt ind i markedet, inden du vælger elselskab til din elbil. Prisen på strøm til elbiler kan som nævnt variere en del, alt efter hvilken løsning du går med. Derfor kan det også godt betale sig, at sammenligne forskellige priser på strøm til elbil. Der findes flere selskaber, der har skræddersyet el-aftaler til elbiler. Disse kan muligvis godt være interessante, at se nærmere på og inkluderer eksempelvis NRGI elbil, AURA energi elbil, Energi fyn elbil, SEAS-NVE elbil energi samt mange andre selskaber, hvor du kan fylde elbil energi på din bil. Men er der andre muligheder for billig el til din elbil? 

Det er der heldigvis. Elbil strøm kan både være de skræddersyede aftaler, som lige er blevet nævnt, men det kan samtidig også blot være en variabel el-aftale, som giver dig mulighed for at oplade elbilen, når strømmen er billigst. På den måde kan du i mange tilfælde spare penge på strøm til elbil, hvis du vælger at lade din elbil op om natten, hvor strømmen som udgangspunkt billigst, fordi færre mennesker bruger strøm på dette tidspunkt af døgnet. 

Det kan sågar ske, at elprisen i perioder er negativ, hvad der i så fald betyder, at du i dette tidsrum kan få næsten gratis strøm til elbilen. Der kan således ende med at være stor forskel på din elbil strømpris, alt efter hvad du vælger. 

 

Hvilke elselskaber har en elaftale til elbil?

Nogle af de elselskaber, der har en elaftale til elbil, er som nævnt NRGI elbil, AURA energi elbil, Energi fyn elbil samt SEAS-NVE elbil energi. Disse er blot eksempler, og der findes flere på markedet. Det vigtigste at være opmærksom på i forbindelse med disse skræddersyede aftaler er, hvor du i sidste ende kan hente de største økonomiske fordele. 

Dette kan du på overskuelig vis, få overblik over ved at sammenligne de forskellige priser, som du har mulighed for på denne side. 

På den måde kan du opnå et godt overblik, over dine forskellige muligheder for billigste strøm til elbil. Herudover skal det nævnes, at der findes andre muligheder end en skræddersyet aftale fra et af ovenstående elselskaber eller andre selskaber. En mulighed kan også være blot at vælge en variabel el-aftale, hvor du eksempelvis kan spare penge ved at oplade, når strømmen er billigst i løbet af dagen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvilken el-aftale skal jeg vælge til min elbil?

Når du skal vælge den rette elaftale elbil, er det vigtigt at sammenligne priser fra forskellige elselskaber. Herudover skal du overveje, hvorvidt du ønsker en variabel eller en fast aftale.

 

Hvordan betaler man for strøm til elbil?

Hvis du oplader elbilen hjemme, betaler du for strømmen til dit elselskab. Elbilen skal desuden have en særskilt elmåler, som kun er lavet til din elbil. Har du valgt at købe ladestander via abonnement, har du mulighed for at få refunderet pengene.

 

Hvad koster det at køre 100 km i en elbil?

Som udgangspunkt vil en moderne elbil bruge omkring 20 kWh til at køre 100 km ved blandet kørsel.

Skrevet af

Daniel
Daniel er vores ekspert, når det kommer til opladning af elbiler. Han følger nøje med i de nyeste informationer indenfor ladeløsninger til elbiler, så han kan videregive den nyeste viden til dig, så du nemmere kan træffe den rigtige beslutning. Daniel har flere års erfaring indenfor området, og hans ekspertise gør ham i stand til at give den helt rette rådgivning, så du nemmere kan finde den rette ladeløsning til din elbil.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.