Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Skift elselskab – Det er nemmere end du tror at skifte elleverandør

Modsat af hvad mange tror, er det nemt og ubesværet, at skifte elselskab. Dit nye elselskab, sørger nemlig for alt det praktiske – du skal blot tage stilling til hvilket elselskab du ønsker at skifte til. Når du har taget beslutningen om at skifte, sørger dit nye elselskab for at opsige din gamle elaftale. Præcis på samme måde, som hvis du skulle skifte mobilabonnement.

Klik nedenfor og hør os fortælle hvor nemt, du kan skifte elselskab

 

Uanset årsagen til at du ønsker at skifte elselskab, kan det godt betale sig at undersøge priserne på elmarkedet. Der vil for langt de fleste, være mange penge at spare på elregningen. Og det tager ikke lang tid, at sammenholde priserne og vælge den billigste elaftale som passer til dine behov.

Vi anbefaler NRGi når du skal skifte elselskab

4.7/5

Det er forskelligt, hvilket elselskab folk har. Hvis du flytter ind et nyt sted, vil du muligvis automatisk være tilsluttet et elselskab. Det betyder ikke, at du er tvunget til at få leveret el af netop det selskab fremover. I Danmark er der nemlig åbnet helt op for elmarkedet, hvilket betyder, at du helt frit kan vælge, hvilket elselskab du ønsker. Det betyder også hård konkurrence mellem elselskaberne, hvilket kommer til fordel for dig som forbruger.

Sådan skifter du elselskab

1. Start med at undersøge dit nuværende forbrug

Inden du skifter elselskab, er det vigtigt at du ved hvor stort dit årlige kWh forbrug er – Aflæs din elmåler eller din seneste elregning. Samtidig kan du tjekke hvad din nuværende elaftale lyder på, for at have et sammenligningsgrundlag inden du skifter. 

2. Undersøg priserne – Sammenlign elselskaberne 

Når du har en fornemmelse af dine nuværende elpriser og elforbrug, er du klar til at sammenligne de forskellige elselskabers elprodukter og priser. Vælg det elselskab som passer bedst til dig og dine behov. 

3. Underskriv din nye elaftale – Dit nye elselskab klarer resten 

Når du har valgt, hvem der skal være din nye elleverandør, skal du underskrive din nye elaftale. Herefter kan du læne dig tilbage og lade dit nye elselskab opsige dit gamle. Du skal muligvis aflæse din elmåler i forbindelse med flytningen. Ellers er det faktisk ligeså nemt at skifte elselskab, som mobilselskab.

4. Kom i gang med sammenligningen på Elberegner.dk

Det er slet ikke så svært at skrifte elselskab, du kan danne dig et overblik over priserne fra de forskellige udbydere på Elberegner.dk og skift til et billigere elselskab allerede i dag. 

Kend dit elforbrug, din aftale og skift elselskab

Skift elselskab, hvis det giver mening. Først og fremmest skal du finde ud af, hvor stort dit forbrug er. Her er det optimalt, hvis du ved, hvor mange kilowatt-timer din husstand i gennemsnit bruger på et år. Derefter skal du tjekke op på, hvad din nuværende aftale lyder på.

Til at gøre dette kan du aflæse din elmåler. Hvis du bor i lejlighed, kan viceværten ofte hjælpe dig med dette. Derudover kan du tjekke dine elregninger via din netbank eller PBS-betalinger gennem banken.

De fleste elleverandører sender også en årsopgørelse samt viser dit elforbrug på deres hjemmeside. Kig på dine elvaner over en længere periode, da dit forbrug kan svinge fra måned til måned ud fra forskellige omstændigheder.

Når du har fået styr på dit elforbrug og dine nuværende elpriser, er du godt på vej. Nu ved du, hvad du skal søge efter og ikke mindst sammenligne hos de mange elselskaber. Nogle selskaber egner sig bedst til at levere strøm til et stort forbrug, mens andre selskaber egner sig bedst til at levere strøm til mindre forbrug. Skift elselskab ud fra, hvad der passer perfekt til dit forbrug.

skift-elselskab
skift elselskab

Hold øjne og øre åbne – vær kritisk

Der er mange virksomheder derude, der tilbyder at levere strøm til din bolig. Derfor er konkurrencen også stor. Ofte kan det ende ud i lavere priser for kunden. Skift elselskab, hvis du betaler overpris ved dit nuværende elselskab.

Det kan dog også resultere i, at virksomheden må justere på andre parametre som service og gebyrer. Derfor skal du altid træffe beslutningen om at skifte elselskab ud fra et oplyst grundlag. Spørg derfor folk i dit netværk om deres erfaringer med elselskaber for at blive klogere på de mange muligheder.

For at skaffe kunder kan elselskaber selv gøre brug af forskellige metoder. En velkendt metode er telefonsælgere, der kontakter dig for at give dig et ”skift elselskab nu”-tilbud. I denne situation er det vigtigt, at du holder hovedet koldt.

Et forhastet ”Skift elselskab? ja, tak” kan føre til problematikker, som du nødigt vil ende ud i. Spørg derfor altid om at få tilsendt aftalen på skrift. Derved kan du sammenligne den med andre selskaber og kigge aftalen efter ned i de mindste detaljer. Det er især vigtigt at være opmærksom på bindingsperiode og prisen efter dit særlige tilbud er udløbet.

Vi anbefaler NRGi når du skal skifte elselskab

4.7/5

Forny din aftale eller skift elleverandør

Kunden har altid ret, og de fleste selskaber vil gå langt for at beholde deres kunder. Det kan derfor være fordelagtigt for dig, hvis du kontakter din nuværende udbyder. Hvis du er heldig, vil de muligvis tilbyde dig en ny og forbedret aftale, der passer bedre til dit forbrug og budget.

Det vil dog ikke altid være en mulighed, og her kan det blive relevant at undersøge markedet for andre potentielle eludbydere. Du kan med fordel bruge en sammenligningstjeneste online, så du nemt og hurtigt kan få overblikket over de forskellige elselskabers aftaler.

Skift elselskab til et selskab, du har kendskab til eller som virker ordentlige. Gør dig selv en tjeneste og sammenlign produkter, betingelser og elpriser hos de forskellige udbydere ved hjælp af forskellige hjemmesider. Du kan spare en masse besvær og penge ved at bruge lidt ekstra tid i denne del af processen angående et skift af elleverandør

Prisforskellen vs besværet ved at skifte elselskab

Det vil altid være lukrativt at spare penge. Det er dog meget forskelligt, hvor mange penge du kan spare ved at skifte elleverandør. Først og fremmest kommer det an på, hvor stort et forbrug du har. Skift elselskab, hvis du har et stort forbrug, hvor du ved et andet selskab vil få en bedre pris på kilowatt-time.

Priserne per kilowatt/time svinger typisk mellem 20-40 øre mellem den billigste og den dyreste leverandør. Du kan læse mere i vores uddybende artikel om kwh pris. Her giver vi dig en dybere forklaring af emnet.

Det er værd at have med i dine overvejelser, hvor meget du vil spare på at skifte elselskab kontra besværet med processen. Det er typisk ikke ret besværligt at skifte elselskab. Når du har truffet beslutningen, giver du blot dit nye selskab besked om, at du gerne vil skifte til dem, og så ordner de alt det praktiske. Det er i denne proces selve informationsindsamlingen, der er besværlig og tidskrævende.

Derudover kan små ændringer i din dagligdag i nogle tilfælde give en større besparelse på elregningen end at skifte elselskab. Små ting såsom at bruge tørresnor, undgå standby og slukke lyset i ny og næ kan på sigt gøre en stor forskel.

Vi anbefaler NRGi når du skal skifte elselskab

4.7/5

At skifte elselskab og dets faldgruber

Den øgede konkurrence på markedet gør dig yderst vigtigt for diverse elselskaber. Derfor kan de nogle gange skrue på nogle knapper, uden du nødvendigvis er opmærksom på dette. Vi vil her gennemgå nogle af de oversete detaljer, der kan opstå i forbindelse med oprettelsen af en ny aftale:

1. Introduktionstilbud

Skift af elleverandør gøres ofte attraktivt for den nye kunde. Leverandøren vil tit gå langt for at underbyde din nuværende udbyder for at få dig til at overveje at skifte elselskab. Derfor vil du muligvis blive tilbudt et lukrativt introduktionstilbud, der utvivlsomt består af en fordelagtig pris.

Desværre vil prisen kun være en midlertidig løsning, hvilket kan ende ud i en prisstigning efter en bestemt periode. Vær derfor opmærksom på dette, når du er i færd med at skifte elselskab.

2. Bindingsperiode

Introduktionstilbuddet er i de fleste tilfælde tilkoblet en bindingsperiode. Ofte strækker bindingsperioden sig over 6 måneder. I den periode vil du ikke have mulighed for at skifte elleverandør, da du i aftalen har accepteret, at du vil være hos selskabet i en minimumsperiode.

At skifte elselskab for en midlertidig periode kræver opmærksomhed på dette. Nogle selskaber tilbyder dog at droppe aftalen mod et erstatningsbeløb.

3. Gennemgå betingelser og kontrakter

De to ovennævnte problemstillinger vil du kunne undgå ved at gennemgå kontrakten med selve leverandøren eller en tredjepart.

I mange tilfælde er det ikke selve prisen på el, der gør et skifte billigere. Vær derfor opmærksom på, hvad der netop gør den nye aftale billigere end din allerede eksisterende aftale. Ved at gå kontrakten i sømmene undgår du ubehagelige overraskelser.

Variabel eller fast pris

En afgørende faktor for dit valg om at skifte elselskab kan være muligheden for at betale en fast eller variabel pris. Mange elselskaber tilbyder begge løsninger, men ikke desto mindre er det noget, du skal tage stilling til, når du skriver under på en ny elaftale.

Men hvad er forskellen så på de to ting? Det giver egentlig lidt sig selv. Med faste priser betaler du altid den samme pris pr. kWh., typisk omkring 2,4 øre. Det er altså den pris du betaler, uanset hvad elselskabet betaler for den el, de køber ind. Dermed kan du med nogenlunde sikkerhed vide, hvad din elregning er på hver eneste gang.

Vælger du derimod en variabel pris på din el, vil prisen pr. kWh følge markedsprisen på el. Denne går hele tiden op og ned, som alle andre handelsvarer også gør det.

Det betyder altså, at du vil få billig el, når markedsprisen er i bund, men derimod skal betale ekstra, når markedsprisen er høj. Denne type aftale kræver altså mere risikovillighed og lidt ekstra is i maven. Overordnet set er den variable pris dog typisk billigere end en fast pris set over tid.

Når det gælder prisen på din elaftale, er det værd at være opmærksom på, at kun en beskeden del af den samlede regning går til selve strømmen – faktisk kun omkring 12 %. De resterende 88 % går til afgifter transport af el, moms og abonnement til netselskabet.

Det betyder også, at langt størstedelen af regningen er ude af hænderne på elselskaberne – den kan de altså ikke påvirke. Det er kun de 12 %, som hvert enkelt elselskab kan prissætte, som de vil. Derfor vil du opleve, at den samlede elregning ikke vil variere meget fra selskab til selskab.

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Skift elselskab og få grøn energi

Strømmens egenskaber ændrer sig ikke. Grøn og sort energi giver dig samme mængde strøm i stikkontakten. Forskellen er dog, at den ene energikilde tilgodeser miljøet. Her tænker vi selvfølgelig på grøn energi. En mere miljøvenlig energikilde kan være en oplagt årsag til at skifte elselskab.

Vælger du at gå med grøn energi, vil du i de fleste tilfælde ikke få leveret strøm udelukkende fra vedvarende energikilder. Strømmen bliver ofte blandet i et fælles elnet. Det vil være muligt at skifte elleverandør til nogle, der kun køber strøm fra fx vindmøller og solceller. Du bør dog forberede dig på, at denne type energi koster en smule mere.

Diverse elselskaber reklamerer med at levere grøn energi, men du bør endnu engang være opmærksom på, hvad disse udsagn dækker. Der findes mange måder at være miljøvenlig på. Her er det vigtigt at læse det med småt. Måske er det kun en lille del af elselskabets energi, der er grøn. Og hvis du er på udkig efter en meget grøn løsning, vil de derfor ikke være det rette valg.

Du vil opdage, at mange firmaer giver dig en mulighed for at gå med klimavalg i mindre eller større grad. Skift elselskab ud fra deres klimavenlige el-produkter, der er inddelt i en rangordning, der går fra A til C. På skalaen har A den mest positive effekt, mens C har en mindre effekt.

Processen ved at skifte elselskab

Skift elleverandør eller skift elselskab, hvis det er nødvendigt, eller hvis du mener, at der er penge at spare på din elregning. Det er nemlig gratis. Du kan kontakte elselskaber både over telefon, hjemmeside eller i brev.

Hvis du kontakter enten din nuværende eller kommende leverandør, vil de i stort set alle tilfælde være dig behjælpelig med at få det praktiske på plads. Der er dog et par ting, der altid går igen under processen.

  • Når du har fået en aftale på plads med en ny leverandør, er det vigtigt, at du kontakter din tidligere udbyder. I mange tilfælde vil dit nye elselskab selv kontakte din nuværende leverandør for at opsige din eksisterende aftale. En tommelfingerregel er at sikre sig, at din nye udbyder får det gjort. I denne proces er det klart at foretrække, at alle tre parter er indforståede med det hele.
  • Du bliver højst sandsynligt bedt om at aflæse din elmåler. Du undgår derved at betale for den tidligere beboers elforbrug, hvis du giver dit nye elselskab informationerne på dit nuværende forbrug. Derudover vil din tidligere udbyder også sætte pris på en aflæsning af elmåleren, da denne udbyder skal bruge det fremadrettet.
  • Din nuværende eller kommende boligform kan have indflydelse på processen. Det kan være forskelligt fra situation til situation, om du bor i hus, lejlighed eller andet. Hvis du bor i lejlighed, kan det være nødvendigt at kontakte din udlejer eller vicevært. Afklar derfor dette med både den nye og eksisterende udbyder.

Husk på grunden til at skifte elselskab

Der kan ligge mange grunde bag dit valg om at skifte elselskab. Penge, miljøet eller pludselige omstændigheder er blot nogle af de grunde, der kan ligge bag. Du bør derfor gøre op med dig selv, hvad du vægter højest. Vil du gerne spare penge? Vil du gerne gøre noget godt for miljøet? Vil du bare have en nem og simpel løsning?

I sidste ende er det i de fleste tilfælde din beslutning. Denne tekst har forhåbentlig givet dig et overblik over, hvad du skal tage højde for, hvis du vil skifte elselskab.

Selvom du ikke er interesseret i at skifte din nuværende aftale her og nu, så giver det god mening løbende at holde øje med markedet. Skift elleverandør eller skift elselskab, hvis der pludselig er et selskab, der passer til dit forbrug, budget og miljøansvar!

Vi anbefaler NRGi når du skal skifte elselskab

4.7/5

Skriv en kommentar

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.