Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Elselskab med månedlig betaling – hvem tilbyder el uden aconto?

I Danmark vælger du selv hvem du ønsker som dit elselskab. Når du skal vælge hvem du vil have som udbyder, er der mange overvejelser du kan gøre dig, blandt andet hvordan du ønsker at betale din regning. 

Du kan nemlig vælge om du vil betale din regning hvert kvartal, eller du kan vælge et elselskab med månedlig betaling. 

 

Se elselskaber med månedlig betaling

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de elselskaber, der kan tilbyde månedlig betaling på Elberegner.dk. Nedenfor kan du også se, hvilke elselskaber, der opkræver gebyr for at tilvælge el med månedsbetaling.

Selvom nogle elselskaber tilbyder månedlig betaling, så skal du også være opmærksom på, hvorvidt der er tale om månedlig aconto eller månedlig afregning for faktisk forbrug. 

Ønsker du et elselskab uden aconto, bør du vælge et af de nedenstående, som specificerer, at du afregnes for dit faktiske forbrug, hvor du udelukkende betaler for det forbrug, du rent faktisk har haft, uden aconto.

Trustpilot
4.6/5
Trustpilot
4.1/5
Trustpilot
4.1/5

Elberegner anbefaler Gasel, NRGi og go’ energi

Hvis du er på udkig efter et godt elselskab med månedsafregning på el, så kan vi anbefale Gasel, NRGi og go’energi. Vi har nemlig nøje udvalgt Gasel, go’energi og NRGi, som de bedste elselskaber med månedlig betaling lige nu på Elberegner.dk.

Alle tre elselskaber har et stort ønske om at yde en topklasse kundeservice for deres kunder. Derudover kan de også tilbyde nogle af de mest konkurrencedygtige elpriser på markedet lige nu, og disse elselskaber er derfor en oplagt mulighed, hvis du både ønsker et billigt og populært elselskab med et godt omdømme. 

Desuden tilbyder Gasel, go’ energi og NRGi mulighed for at afregne for dit faktiske forbrug på månedligt basis for intet mindre end 0 kr. i gebyr.

Disse elselskaber tilbyder også månedlig betaling

Trustpilot
4.6/5
Trustpilot
4.2/5
Trustpilot
4/5
Trustpilot
4.5/5
Trustpilot
3.8/5
Trustpilot
3.8/5
Trustpilot
4.1/5
Trustpilot
4.8/5
Trustpilot
3.4/5
Trustpilot
3.5/5
Trustpilot
4.3/5
Trustpilot
4.3/5
Trustpilot
4.9/5
Trustpilot
3.8/5
Trustpilot
4.2/5

I Danmark vælger du selv hvem du ønsker som dit elselskab. Når du skal vælge hvem du vil have som udbyder, er der mange overvejelser du kan gøre dig, blandt andet hvordan du ønsker at betale din regning. 

Du kan nemlig vælge om du vil betale din regning hvert kvartal, eller du kan vælge et elselskab med månedlig betaling. 

Liste over elselskaber med månedlig betaling

Hvilke elselskaber tilbyder månedlig betaling? Du kan i øjeblikket betale din elregning hver måned hos bl.a. disse elselskaber: 

el-maanedsbetaling

Få den bedste pris hos disse elselskaber med månedlig betaling

Nedenfor har vi samlet en oversigt over priserne blandt de bedste elselskaber med månedlig betaling. Så kan du se, hvad den gennemsnitlige pris pr. kWh var i sidste måned hos elselskaberne, og du kan se, hvad din kommende elregning kommer til at lyde på.

Vær opmærksom på, at priserne er baseret på et årligt forbrug på 2.000 kWh i Vestdanmark, og priserne kan derfor variere afhængig af dit strømforbrug og bopæl.

Elselskab med månedlig betaling Gebyr for mdl. betaling Pris pr. kWh Månedlig pris
b.energy
0 kr.
2,28 kr.
380 kr.
Vest Energi
29 kr.
2,29 kr.
381 kr.
Gasel
0 kr.
2,31 kr.
384 kr.
Modstrøm
0 kr.
2,32 kr.
386 kr.
OK
0 kr.
2,34
390 kr.
Nettopower
19 kr.
2,35 kr.
391 kr.

Tabellen er senest opdateret juli 2024. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig, siden tabellen sidst blev opdateret.

Stigende efterspørgsel på elselskaber uden aconto-afregning

Det mest normale er, at man betaler sin elregning 4 gange om året. Dette kaldes kvartalsafregning, og fungerer ved at man betaler et aconto-beløb for det forventede elforbrug. 

Det er dit elselskab som estimerer det forventede forbrug, og sender regningen på forkant. Derfor er den regning man modtager, for et forbrug som man endnu ikke har haft. 

Når kvartalet er gået, laves der en opgørelse af det faktiske forbrug og det indbetalte acontobeløb. Forbruget kan enten være højere eller lavere end forventet hvilket resulterer i, at man skal betale mere eller mindre til den kommende elregning. Sat en smule på spidsen kan man sige, at elselskaberne låner penge af deres kunder, indtil de kender det faktiske forbrug, og selvfølgelig omvendt, hvis ens forbrug er højere end acontobeløbet.

 

Hvilket elselskab med månedsbetaling er billigst på Elberegner.dk? 

Nedenfor kan du se hvilke af de 5 elselskaber, som tilbyder månedlig betaling, der har de bedste priser på el i øjeblikket i vores sammenligningsoversigt.

Sådan rangerer vi på Elberegner

Den generelle rangering af produkter er baseret udelukkende på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Kan jeg vælge et elselskab med månedlig betaling? 

I takt med at elprisen er steget, er disse aconto-betalinger blevet et reelt problem for mange danskere, hvilket har fået flere til at efterspørge muligheden for el med månedsbetaling. 

Og det er faktisk muligt at vælge et elselskab hvor du modtager din regning pr. måned frem for hvert kvartal. Du kan se hvilke elselskaber, der tilbyder månedlig betaling øverst i denne guide.

 

Fordele ved at vælge et elselskab med månedlig betaling

Der er flere gode fordele ved at vælge el med månedsbetaling, herunder: 

  • at du spreder din udgift til el ud på hele året 
  • det bliver for mange, mere overskueligt hvad man skal betale for el pr. måned
  • man betaler for sit faktiske forbrug, og undgår at agere bank for sit elselskab

Liste over elselskaber uden aconto

Foretrækker du et elselskab som tilbyder månedlig afregning for dit faktiske strømforbrug? Nedenfor har vi listet nogle af de mest populære elselskaber, som tilbyder afregning for bagudbetalt el på Elberegner.dk. 

Liste over elselskaber med månedlig aconto

Hvis du i stedet foretrækker et elselskab, som tilbyder månedlig acontobetaling, så er dette naturligvis også en mulighed. Nedenfor har vi samlet en liste over nogle af de bedste elselskaber, som tilbyder månedlig aconto på Elberegner.dk:

Huske at undersøge, om du har penge til gode hos dit elselskab 

Har du skiftet elselskab indenfor de seneste 10 år, skal du huske at tjekke, om du har aconto til gode.

Hos flere elselskaber skal du nemlig selv huske på, at få udbetalt dit tilgodehavende når du skifter udbyder. 

Du finder ud af, om du har penge tilgode for aconto afregning ved at gøre følgende: 

  1. Hvis muligt, log ind på dit tidligere elselskabs selvbetjenings-løsning
  2. Find din slutopgørelse hos elselskabet
  3. Tjek din bankkonto omkring det tidspunkt hvor du skiftede elselskab. Hvis elselskabet allerede har udbetalt tilgodehavende til dig, vil dette typisk blive udbetalt indenfor 6 uger efter skiftet. 
  4. Ret henvendelse til elselskabet hvis ikke udbetalingen fremgår på din konto. Gerne skiftligt så du har dokumentation for, at du har kontaktet elselskabet. 
  5. Få du ikke svar tilbage, bør du rykke elselskabet f.eks efter 14 dage. Herefter kan du klage til “Klagenævnet på Energiområdet”. Det koster 160 kr. at indgive klagen, men beløbet får du retur hvis du får medhold i sagen. 

Sådan skifter du til et elselskab med månedlig betaling

Har du fundet et elselskab uden aconto eller med bagudbetaling, som du ønsker at skifte til? Det er heldigvis ganske simpelt at skifte el leverandør. Du skal nemlig blot tilmelde dig som kunde hos det nye elselskab, hvorefter de sørger for at ordne alt det praktiske. 

Husk at være opmærksom på, hvorvidt du er bundet af en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 

Kan man betale strøm hver måned?

Du kan godt betale for din strøm hver måned, det er dog ikke alle elselskaber som tilbyder det. I øjeblikket kan du få en månedlig elregning hos Nettopower, Velkommen og EnergiFyn.

 

Kan man undgå forudbetaling af el?

Der findes elselskaber som tilbyder månedlig afregning, dermed undgår du at skulle betale et aconto beløb/forudbetaling af el. Du kan få overblik over hvem der tilbyder på Elberegner.dk.

 

Hvornår betaler man el?

De fleste modtager deres elregning 4 gange om året altså hvert kvartal. Det er muligt at vælge et elselskab, hvor du bliver afregnet for din strøm pr. måned.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.