Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Bedste elselskab – Sådan finder du den bedste eludbyder

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Sådan rangerer vi på Elberegner

Den generelle rangering af produkter er baseret udelukkende på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Annonce
Klik nedenfor og bliv klogere på, hvordan du finder det bedste elselskab

Når det kommer til at vælge det bedste elselskab, kan det være en udfordrende opgave at navigere i det store udvalg af elselskaber og tilbud. Som forbruger ønsker man at finde en pålidelig og prisbevidst løsning, der matcher ens specifikke behov. 

Derfor er det vigtigt at have en grundig forståelse af markedet og kende de nøglefaktorer, der påvirker valget af elselskab. I denne artikel vil vi give dig vores syn på, hvordan man bedst kan vurdere og vælge den bedste el leverandør set fra et forbrugerperspektiv. 

Find det bedste elselskab for dig

Tænker du nogensinde over, hvor strømmen, der kommer ud af din stikkontakt, egentlig stammer fra? Bare rolig, hvis ikke så kan vi berolige dig med, at du ikke er den eneste. 

Selvom strøm er en naturlig del af vores hverdag, og vi sjældent tænker over, hvor den kommer fra, så kan prisen for strømmen variere meget afhængigt af det elselskab, man har valgt at indgå en aftale med. Når man søger efter det bedste elselskab til ens behov, er der flere faktorer at overveje. 

Heldigvis har vi samlet alle disse faktorer, som kan hjælpe dig med at vurdere, om et elselskab er godt eller dårligt. Derudover giver vi vores vurdering af, hvordan elselskaberne placerer sig i forhold til hinanden – både i forhold til pris, omdømme og andre vigtige faktorer, når man skal finde det bedste energiselskab. 

bedste elselskab

Vælg den eludbyder som bedst kan matche dine ønsker

For at finde den bedste eludbyder til dine behov, er det vigtigt at overveje hvilke faktorer og krav, der er vigtige for dig. Mens nogle mennesker prioriterer billig el til lave priser og fleksible aftaler, er andre mere fokuserede på bæredygtighed og miljømæssige faktorer. 

Det er vigtigt at undersøge de forskellige elselskabers tilbud og læse anmeldelser fra tidligere kunder for at sikre dig, at du vælger den bedste strøm udbyder. 

Det kan også være en god idé at kontakte forskellige elselskaber direkte og stille spørgsmål om deres priser, aftaler og kundeservice for at få en bedre forståelse af, hvad de kan tilbyde dig. Husk på, at den bedste eludbyder for dig ikke nødvendigvis er den samme som for andre, så det er vigtigt at finde en løsning, der bedst muligt matcher dine specifikke ønsker og behov.

 

Disse elselskaber har landets mest tilfredse kunder i 2023

Den seneste EPSI-rapport for 2023 har løftet sløret for, hvilke elselskaber, der har landets mest tilfredse kunder i 2023. Rapporten er baseret på en undersøgelse, som måler kundetilfredsheden blandt de danske elselskaber – og særligt disse 3 elselskaber opnår en særdeles høj score: OK, Go’ Energi og SEF Energi

Her er den fulde liste over de bedste elselskaber målt på kundetilfredshed:

Sammenlign nogle af de bedste elselskaber

Nedenfor har vi samlet en sammenligningsoversigt de bedste elselskaber på Elberegner.dk, så du hurtigt og nemt kan sammenligne dem på kryds og tværs.

Nettopower Aura OK Gasel Energi+
Elselskab

Elselskabet Nettopower logo 

OK logo

Gasel_elselskaber

Strømprodukt
Variabel
Flex El
OK El Flex
El Til Børspris
Strøm+ 39
El-aftale
Variabel
Variabel
Variabel
Variabel
Variabel
Grøn strøm
Nej
Nej
Nej
Ja
Ja
Spottillæg
12 øre/kWh
10 øre/kWh
13 øre/kWh
10 øre/kWh
0 øre/kWh
Afregning
Aconto
Aconto
Faktisk forbrug
Faktisk forbrug
Faktisk forbrug
Mulighed for månedlig betaling
Ja
Ja
Ja
Ja
Ja
Tillæg for månedlig betaling
19,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
Oprettelsesgebyr
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
Månedligt abonnementsgebyr
0,00 kr.
21,00 kr.
0,00 kr.
0,00 kr.
39,00 kr.
Opstartsperiode
15 hverdage
Løbende måned + 30 dage
15 hverdage
Løbende måned + 30 dage
Ikke oplyst
Bindingsperiode
0 mdr.
0 mdr.
6 mdr.
0 mdr.
0 mdr.
Trustpilot-score
3,3 stjerner
4,6 stjerner
4,2 stjerner
4,3 stjerner
4,4 stjerner

Tjekliste til at finde det bedste elselskab 

Selvom det kan virke uoverskueligt at vælge det bedste elselskab, er det vigtigt at du undersøger dine muligheder for at finde det, der passer bedst til dine behov. 

Der er flere faktorer at tage hensyn til, når man vælger elselskab, herunder kundeservice, betalingsmetoder, grønne elaftaler og eventuelle fordele som rabatter eller tilbud. 

Er du primært interesseret i de bedste elpriser, er det vigtigt at være opmærksom på, at størrelsen på dit elforbrug spiller en væsentlig rolle. Her finder du en oversigt over de billigste elselskaber, og en beregner således, at du kan afgøre, hvem der er bedst til dig – set fra et prisperspektiv. 

Herunder er en tjekliste over de ting, som du bør tage stilling til inden du starter din søgen efter den bedste el udbyder. 

 1. Kundeservice og anmeldelser: Tjek anmeldelser fra andre kunder og undersøg elselskabets kundeservice. Det kan være en god idé at vælge et elselskab med en god kundeservice, hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål vedrørende din elaftale.

 2. Betalingsmetoder: Beslut dig for, om du vil betale for din strøm månedligt eller på aconto-basis. Nogle elselskaber tilbyder også forskellige betalingsmuligheder, såsom MobilePay eller automatisk trækning af betalingen.

 3. Grøn elaftale: Overvej at vælge en grøn elaftale, hvis du ønsker at støtte vedvarende energi og reducere dit CO2-aftryk.

 4. Pris: Hvis prisen er din primære bekymring, så undersøg de forskellige elselskaber for at finde det billigste tilbud. Det er også vigtigt at bemærke, at størrelsen af dit elforbrug kan have indflydelse på prisen. Du kan være heldig at finde et fordelagtigt introduktionstilbud på strømmen, men husk at tjekke op på prisen, når tilbuddet er ved at udløbe.

 5. Andre fordele: Nogle elselskaber tilbyder yderligere fordele, såsom rabatordninger eller gratis energirådgivning. Tjek disse fordele, da de kan hjælpe dig med at spare penge på din strømregning på lang sigt.

Læs anmeldelser af elselskaberne 

For at få et generelt indtryk af et elselskab, er det en god idé at se, hvor godt elselskabets omdømme er blandt andre forbrugere. Det er dog vigtigt at huske på, at du ikke bør bedømme selskaberne udelukkende ud fra de dårligste anmeldelser. Nogle kunder kan have haft en særlig dårlig oplevelse, mens andre har haft en god.

Ikke desto mindre kan du bruge online anmeldelser til at danne dig en generel idé om, hvor selskabet står, og hvordan de håndterer kundernes problemer. Et eksempel på en platform, hvor man kan undersøge elselskabernes omdømme, er Trustpilot.

Er det vigtigt for dig, at elselskabet har fokus på klimaet?

Verden står overfor en enorm klimaudfordring, og derfor er det for mange afgørende at vælge en el-leverandør, som prioriterer miljøet og reducerer CO2-udledningen.

Også her kan elselskaberne adskille sig meget fra hinanden, og der er stor forskel på, hvor grønne deres profiler er. Det er dog vigtigt at huske, at selvom du vælger en grøn elaftale, vil strømmen, der kommer ud af stikkontakten, være den samme. Det betyder, at kvaliteten af din strøm ikke vil blive påvirket af, hvor den kommer fra. Hvis du er i tvivl om, hvordan du ser om strømmen er grøn, så kan du blive klogere i denne guide.

 

Flere elselskaber bliver klimabevidste

Heldigvis er størstedelen af elselskaberne i Danmark efterhånden klimabevidste, og det er en positiv udvikling. Når du skal vurdere, om et elselskab er klimabevidst, er det bedste kendetegn at kigge efter, om de har opnået 2 grønne blade i mærkeordningen for grøn strøm. 

bedste-elselskab-groent

I øjeblikket er der kun et elselskab, der opfylder dette krav: Energi+. Det bedste valg af ovenstående afhænger dog af dine øvrige kriterier, som elselskaberne kan matche.

Det bedste alternativ er at søge efter elselskaber, der har opnået mindst 1 grønt blad. Der er flere elselskaber, der opfylder dette krav, og du kan se en oversigt ved at bruge filtreringen til venstre, øverst på denne side. 

Prisen som det afgørende parameter

For størstedelen af forbrugerne vil prisen være det mest afgørende parameter, da kvaliteten af strømmen er den samme, uanset om prisen er høj eller lav. Hvis prisen er det afgørende parameter for dig, når du skal vælge den bedste el-leverandør, er der nogle ting, vi anbefaler, at du er opmærksom på.

 

Elaftale-typen er afgørende for prisen

Der er forskellige typer af elaftaler at vælge imellem, så det første og vigtigste skridt er at beslutte, om du ønsker en fast eller variabel elaftale. Valget af den bedste elaftale afhænger af, hvor fleksibel du kan være med dit forbrug, og hvordan du prioriterer prisen. Hvis du vælger en variabel aftale, skal du være forberedt på, at priserne kan svinge, hvilket kan være til din fordel, hvis priserne falder, men også være en ulempe, hvis priserne pludselig stiger. Med en fast aftale kender du din pris i en bestemt periode, hvilket typisk giver dig mere tryghed.

 

Den bedste aftale fra et prisperspektiv

Fra et prisperspektiv vil den bedste elaftale være en variabel, da det har været den billigste aftaletype, hvis man ser på elprisens udvikling over de seneste 6 måneder. Er du derimod mere til tryghed i budgettet, vil det bedste valg være en fast aftale.

Herunder kan du se forskellen på de to aftaler typer fra de seneste 3 måneder, således at du bedre kan afgøre hvilken slags aftale som er bedst for dig at vælge.

Et introduktionstilbud kan være fornuftigt – men pas på

Som vi har været en smule inde på, så er der mange elselskaber, der frister med introtilbud, men det er vigtigt at huske, at disse tilbud ikke varer evigt. Vi vil gerne understrege, at det er vigtigt at undersøge, hvordan du står, når tilbuddet udløber, hvis du vælger at benytte dig af et introtilbud. 

Heldigvis er man altid i sin gode ret til at skifte sit elselskab, men det kræver at man er opmærksom på, hvornår aftalen udløber. Hvis du ikke er opmærksom, kan det i nogle tilfælde være mere fornuftigt at se sig om, efter et elselskab uden en introduktionspris. 

Har elselskabet et højt abonnement? 

Som vi har nævnt tidligere, har størrelsen på dit elforbrug stor betydning for, hvilket elselskab der er bedst for dig at vælge. Prisen pr. kWh er vigtig, men du skal også være opmærksom på prisen for abonnementet, som elselskabet opkræver.

Hvis du har et lille elforbrug, f.eks. hvis du bor i en lejlighed uden mange apparater, der bruger strøm, er det særligt vigtigt, at du undgår et højt abonnement. Selvom elselskabet tilbyder en lav kWh-pris, vil et højt abonnement “spise” den besparelse, som du ellers ville opnå. 

Herunder kan du se et eksempel, som viser hvordan valg af prisstruktur kan påvirke prisen for et elforbrug på 100 kWh pr. måned.

Som eksemplet viser, kan det være en fordel at betale en lidt højere pris pr. kWh og undgå et højt abonnement, hvis dit elforbrug er lavt. Selvom besparelsen i dette tilfælde kun er på et par få kroner, kan det på længere sigt resultere i betydelige besparelser som kan være værd at tage højde for.

Eksempel 1 Eksempel 2
Pris pr. kWh
1,2 kr.
1,5 kr.
Abonnement pr. måned
39 kr.
0 kr.
Samlet pris pr. måned
159 kr.
150 kr.

Er du i tvivl om, hvilket elselskab, der er det bedste for dig?

Det kan være en kompliceret opgave at finde det bedste strømselskab – men bare rolig, vi vil gerne gøre det nemmere for dig. Du kan derfor indtaste din adresse i vores beregner øverst på denne side, hvorefter beregneren finder de bedste elselskaber baseret på din adresse. Så kan du efterfølgende sammenligne de bedste elselskaber på kryds og tværs – og dermed finde det bedste elselskab for dig.

 

Oversigt med de bedste elselskaber 

Som tidligere nævnt afhænger valget af det bedste elselskab af både dine præferencer og størrelsen på dit elforbrug. Vi følger løbende med på elmarkedet med hensyn til priser, anmeldelser og grøn strøm, derfor har vi stor indsigt i, hvilke elselskaber som typisk er bedst på disse punkter. 

Herunder har vi lavet en samlet rangering af de elselskaber, som vi mener, er de bedste på markedet. Vurderingen er baseret på de samme kriterier, som vi har beskrevet i denne guide om de bedste el-udbydere.

Elselskaberne har fået karakterer på baggrund af følgende faktorer: pris, omdømme og miljøvenlighed. Karaktererne spænder fra 0 til 5, hvor 5 er den bedst mulige bedømmelse. Du finder både en individuel score, afhængigt af ovenstående, men også en samlet rangerering af de bedste elselskaber, så du nemt kan få et overblik over, hvilken el-udbyder der passer bedst til dine behov.

Liste over top 10 bedste elselskaber på Elberegner.dk

Hvilket elselskab er bedst? Og hvad er det bedste elselskab i Danmark lige nu? Nedenfor har vi samlet en liste over top 10 bedste elselskaber på Elberegner.dk på baggrund af deres Trustpilot-score.

Liste over nogle af de bedste elselskaber:

 1. Kärnfull Energi – Trustpilot score: 4,9
 2. NRGi – Trustpilot score: 4,7
 3. Energidrift – Trustpilot score: 4,7
 4. AURA – Trustpilot score: 4,6
 5. Energi+ Trustpilot score: 4,3
 6. OK – Trustpilot score: 4,2
 7. Gasel Trustpilot score: 4,5
 8. Edison Trustpilot score: 3,9
 9. Go’ Energi Trustpilot score: 4,0
 10. Norlys – Trustpilot score: 2,8

Listen er senest opdateret april 2024. Elpriserne er baseret på et årligt strømforbrug på 2.000 kWh. Priserne er fra Vestdanmark.
Vær opmærksom på at priserne kan have ændret sig siden tabellen sidst blev opdateret, og priserne er forskellige i Øst- og Vestdanmark.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.