Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Billig strøm om natten

Der kan være penge at hente på elregningen, hvis du bruger strømmen på bestemte tidspunkter af døgnet. Man har nemlig mulighed for at få billig strøm om natten. Hvordan det kan lade sig gøre, forsøger vi at gøre dig klogere på her.

Hvornår er strøm billigst?

Priserne på strøm går op og ned, og det er ikke kun på ugentlig eller daglig basis de svinger. Priserne skifter nemlig hver time og det kan du som forbruger drage fordel af og bruge strømmen når den er billigst.

Strømprisen afhænger af udbud og efterspørgsel, det betyder at prisen går op, når der er mange, der f.eks laver mad, vasker tøj eller svinger støvsugeren på samme tid. Det betyder at på det tidspunkt er der større belastning på elnettet, som påvirker elprisen og får den til at stige.

Flytter du en del af dit forbrug, fra de dyre timer til de billige timer kan du spare penge. Priserne er naturligt højere mellem kl. 17 og 20 i vintermånederne, da det er dér danskerne bruger mest strøm. De billigste timer er midt på formiddagen eller om natten, faktisk næsten uagtet af årstid. For at du kan få billig strøm om natten, kræver dog at du og dit elselskab opfylder nogle bestemte betingelser, som vi vil komme ind på længere nede i indlægget. 

I grafen nedenfor kan du danne dig et billede af hvordan elpriserne fordeler sig i løbet af døgnet. Grafen tager udgangspunkt i en hverdag i oktober måned 2021. 

Som det ses af grafen, er strømpriserne højest i løbet af dagstimerne og på sit laveste sidst på aftenen og om natten. 

Elpriser time for time

Det kræver nemlig at dit elselskab tilbyder dig en elaftale med timepriser. Elselskabet skal have mulighed for at afregne dit forbrug time for time. Det kræver derfor også at du har en digital og fjernaflæst elmåler. Det har har de fleste boliger efterhånden.

Afregning time for time, kaldes også for flexafregning. Alle privatkunder skal have muligheden for at blive afregnet fleksibelt. Flexafregning skal motivere danskerne til at bruge strømmen når den er billigst og når den er grønnest.

Flere fordele ved at bruge strøm om natten

Elforbruget kan forholdsvis blive dækket af grøn strøm fra elnettet om natten. Man kan derfor være med til at reducere CO2-aftrykket ved at flytte en del af sit forbrug til om natten. 

Om natten er strømforbruget generelt lavere, hvilket er meget logisk da størstedelen af os sover. De fleste vaskemaskiner og opvaskemaskiner har i dag indbyggede timere, så du har mulighed for at sætte den til at starte en vask om natten. Det er ikke bare godt for klimaet, men også for din pengepung.

billig strøm om natten

Hvordan kan man udnytte den billige strøm om natten?

Nedenfor har vi listet en række gode råd som du kan bruge, hvis du ønsker at udnytte den billige strømpris om natten

  • Start opvaskemaskine og vaskemaskine om natten
  • Oplad din elektroniske enheder om natten
  • Har du elbil kan du med fordel bruge den billige strøm om natten, særligt fordi det virkelig er en strømsluger
  • Få installeret Smart grid – som er en intelligent teknologi til at styre dit elforbrug på 

Hver gang du bruger elektriske apparater i din husstand, bruger du strøm. Du kan med fordel dykke ned i vores guide her på siden, og blive klogere på hvordan du kan bruge dine kWh bedst muligt. 

Elpriser døgnet rundt

På den Nordiske Elbørs Nordpool, har du mulighed for at følge elpriserne døgnet rundt. Det er her priserne på strøm bliver fastsat, på baggrund af udbud og efterspørgsel. Mange elselskaber, tilbyder efterhånden også muligheden for at følge elprisen time for time fra deres egne hjemmesider eller apps, med afsæt i dataen fra Nordpool.

Varmepumper og elbiler øger besparelsen

Har du et højt strømforbrug, f.eks fordi du opvarmer din bolig med en varmepumpe eller har du elbil, kan det godt give god mening at flytte dit forbrug til de billigste timer på døgnet. Personer med højt elforbrug, har altså en større belønning i sigte hvis de kan tilpasse og rykke deres strømforbrug til de billigste timer på døgnet. 

Gratis strøm om natten

Nogle elselskaber har sågar valgt at tilbyde deres kunder gratis strøm om natten, for at fremme den grønne omstilling. Andre elselskaber vælger dog den helt modsatte grøft og mener at strømmen skal være ´billig´ døgnet rundt og ikke kun om natten. Den skal også være billig i dagtimerne, hvor de fleste af os har det største elforbrug. Vi har samlet en oversigt over de bedste elselskaber her.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.