Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Elpriser time for time | Se timeprisen på el live

Her på siden kan du følge dagens elpriser time for time. Ved at følge og se elpriser time for time, får du mulighed for at planlægge dig til en billigere elregning. Der er nemlig penge at spare ved at flytte noget af strømforbruget, til tidspunkter hvor elprisen er lavest.

Vi har desværre tekniske udfordringer med at vise priserne i øjeblikket. Vi arbejder på at få løst problemet hurtigst muligt.

Kilde: Nordpool (Priser vises i kr./mWh og er inkl. moms, men uden transport, skatter og afgifter).

Følg elpriser time for time det kommende døgn

I overstående graf kan du følge de estimerede elpriser time for time fra Nordpool. Du kan både tilgå elpriserne i går, de aktuelle elpris nu og elpriserne for det kommende døgn. De estimerede timepriser for i morgen, vil være tilgængelig kl. 13 hver dag. 

Grafen viser elpriserne live, hvilket giver dig mulighed for at få et overblik over hvornår strømmen er billigst. Dataen er baseret på den aktuelle elpris, som fremsættes på den nordiske elbørs Nordpool. Disse elpriser kaldes også spotpris og elprisen bestemmes på baggrund af udbud og efterspørgsel. Når efterspørgslen på el er høj, vil det være med til at presse prisen på strømmen op og omvendt vil prisen være lav når efterspørgslen er lille. Udbydes der en stor mængde grøn energi, f.eks. hvis det blæser meget, eller hvis solen skinner meget i flere dage, vil det også påvirke timeprisen på el, således at udbuddet af strømmen stiger, så falder prisen også.

Elselskaber med timepriser på el

Nedenfor at vi samlet nogle af de bedste el-aftaler, som tilbyder elpriser time for time. Det giver dig mulighed for at få indflydelse på din elregning, og bruge strømmen når den er billigst. 

Billigst lige nu
Produkt:
Billig strøm til markedsprisen
4/5
Produkt:
Grøn OK El Flex
4.2/5
Produkt:
Variabel
4.8/5
Produkt:
GrønEl
3.5/5

Hvad kræver det at få timepriser på el?

Før du begynder at planlægge dit elforbrug time for time, er det vigtigt at du undersøger om du har en elaftale, som gør det muligt for dig at bruge elpriserne når de er lavest. For selvom du måske allerede nu holder øje med elpriser live, er det ikke sikkert at du får gavn af det. 

Det kræver nemlig først og fremmest, at du har en variabel elaftale. Det er lidt forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de kalder deres produkt med timepriser på el. Nogle elselskaber kalder det for flexafregning, flex el, spotpris på el, eller bare elpris time for time.

Derudover kræver det, at du har en fjernaflæst elmåler, så dit elselskab har mulighed for at følge dit elforbrug og dermed afregne strømmen til den aktuelle, live elpris. Vi har lavet en liste over elselskaber, der tilbyder det her.

Sparer man penge med timepriser på el?

Det vil være muligt at spare penge, ved at få sig en elaftale med elpriser som afregnes time for time. Hvor meget du præcist kan spare vil dog afhænge af, hvor god du er til at ændre dine vaner. Det kræver at du følger grafen for timepriser og flytter dit forbrug til der hvor timeprisen er lavest. Du kan blive klogere på alt dette i vores guide her: Få billig strøm om natten.

Hvilke elselskaber tilbyder elpriser time for time? 

De fleste elselskaber tilbyder efterhånden timeafregning på el. Du skal dog være opmærksom på, at flere elselskab kaldes deres produkt variabelt, men hvor prisen fastsættes et kvartal ad gangen. Har man en sådan aftale, vil det ikke være muligt at bruge elspotpriserne time for time.

Nedenfor har vi samlet de elselskaber som tilbyder timepriser på el. 

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor kan jeg ikke se mine timepriser for el på min elregning?

På din elregning vil dine elpriser time for time ikke fremgå, derimod vil regningen vise et gennemsnit af den elpris som du har brugt og den tilhørende timepris.

Hvordan kan jeg betale for min strøm time for time?

For at du kan blive afregnet for din strøm time for time, kræver det at du opfylder et par ting. Det kaldes samtidig også flexafregning, hvilket betyder at dit strømforbrug registreres for hver enkelt time. Det kræver at du har en fjernaflæst elmåler samt en variabel el-aftale før du kan afregnes time for time på strømmen.

Kan elprisen være negativ?

Ja elprisen kan godt gå i minus. Dette sker typisk når der er lille efterspørgsel på strømmen, og hvis der er en stor mængde grøn energi, som f.eks. fra vindmøller, solceller eller lignende. Du skal dog være opmærksom på, at du fortsat skal betale for afgifter og transport selvom elprisen går i minus. Derfor vil den elpris som fremgår af din elregning, altså ikke være negativ.

Elpriser time for time app
Vi arbejder lige nu på at udvikle en app, så du nemt kan få overblik over timepriserne på el fra din telefon.

Vil du have besked når appen er klar til download? Så skriv dig på listen her.
elpriser-time-for-time-app

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.