Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Opladning af elbil

Sammenlign ladepriser her og vælg den bedste el bil lader til dit kørselsbehov.

Sammenlign ladepriser

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

7.895 kr.

Produkt
EJE - ZAPP MaxiCharger
Pris fra

4.499 kr.

Produkt
Sammenlign forskellige ladeløsninger
Produkt
LEJE - OK Ladepakke
Pris fra

199 kr./md.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

3.999 kr.

Produkt
EJE - Power Fuel Box
Pris fra

4.495 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

5.295 kr.

Produkt
EJE - Easee Home
Pris fra

6.199 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

7.499 kr.

Produkt
EJE - Etrel Premium
Pris fra

8.495 kr.

Produkt
EJE - Verdo Ladeboks
Pris fra

8.995 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

9.498 kr.

Produkt
EJE - OK Ladeboks
Pris fra

9.995 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Pro
Pris fra

13.125 kr.

Elbiler er blevet mere og mere udbredt blandt danske forbrugere, og derfor er efterspørgslen på opladning af elbiler også vokset betydeligt. I takt med at flere og flere danskere vælger en elbil eller en hybridbil frem for en diesel- eller benzinbil, er udbuddet efter ladere til elbiler også eksploderet, og det kan være svært at finde rundt i dem alle sammen. 

Her på siden kan du læse dig til svar på mange af de mest basale spørgsmål, som er værd at vide om elbiler og opladning. 

Find den bedste ladeløsning til din elbil med vores sammenligningstjeneste

Med den øgede efterspørgsel på elbiler i dagens samfund, er det vigtigere end nogensinde, at finde den bedste ladeløsning til din elbil. Men det kan være en udfordring at navigere i de mange forskellige ladeløsninger og deres forskellige tilbud. 

Heldigvis kan vores sammenligningstjeneste hjælpe dig med at finde den bedste ladeløsning på markedet. Med vores tjeneste kan du nemt og hurtigt lave en sammenligning af ladeløsninger, og finde tilbud fra forskellige ladeløsningsudbydere. På den måde, kan du lettere finde frem til den mest økonomiske og praktiske løsning for dig og din elbil.

Hvilke ladeløsninger findes der?

Der er forskellige løsninger til, hvordan du bedst og mest effektivt kan oplade din elbil. Den første og nemmeste løsning vil for de fleste være at få installeret en el-bil-lader hjemme på privatadressen.

Dette kan selvfølgelig kun lade sig gøre, hvis din bolig både har pladsen og den rette strømforsyning. De forskellige ladebokse til elbiler disse dage kan købes med eller uden serviceaftaler, som også kan være med til at påvirke den endelige regning og strømforbrug.

opladning-af-elbil

Hvordan oplader du elbilen ude?

Hvis du ikke har pladsen til at installere en ladeboks på din privatadresse, må du sørge for at oplade din elbil på en af de mange offentlige elbils-ladere. 

I Danmark stiger antallet af opladere til elbiler i hele landet, men hvis du er fuldstændig afhængig af opladning af din elbil ude, anbefales det, at du noterer dig de forskellige beliggenheder til hurtige og jævnlige besøg for at oplade din elbil.

Du kan også altid lave en kombinationsløsning, hvor du både har en elbil oplader hjemme på privatadressen og ude ved offentlige elbils-ladere.

Mange ejere af elbiler vil finde dette nødvendigt, hvis de kører mange kilometer dagligt. Overordnet har dit kørselsmønster en stor indflydelse på, hvornår og hvordan du bedst skal oplade din elbil. Hvis du kører mange korte distancer, er der mindre behov for opladninger til elbilen, hvorimod mange lange distancer kræver tilsvarende flere opladninger.

Når du har fundet ud af, hvilken af de tre løsninger der passer bedst til dit kørselsbehov og din elbil, vil du hurtigt opdage, at det også påvirker dine elregninger. Hvis du finder den rette løsning til at oplade din bil, kan du i sidste ende alligevel spare penge.

Hvilken ladeløsning skal jeg vælge?

Som nævnt afhænger enhver opladning af en elbil af personen, som ejer den. Den mest fordelagtige og nemmeste løsning vil for de fleste være at få installeret en ladeboks på privatadressen. Dette kræver selvfølgelig pladsen og midlerne til det. 

Det næste spørgsmål er så, hvilken ladeboks skal jeg vælge? 

Med en ladeboks til din elbil på privatadressen kan du vælge, om du vil leje eller eje denne. Begge scenarier har sine fordele; både som forbruger af elbil, men også i det endelige økonomiske regnskab. Hvilken ladeboks du bør vælge, afhænger i høj grad af dit kørselsbehov, og hvor ofte du har brug på at oplade derhjemme. 

Disse kan du læse mere om med det samme for at finde ud af, hvilken løsning der passer bedst til dig og din elbil.

Opladning af elbil med en serviceaftale

Hvis du vælger en ladeboks på din privatadresse, har du muligheden for at oplade din elbil med en serviceaftale. Det kan lade sig gøre, hvad end du ejer din ladeboks, eller om du blot lejer den. Enhver serviceaftale til opladning af elbiler oprettes ved den pågældende ladeoperatør, og den koster typisk mellem 70 kr. og 100 kr. om måneden. Fordelene ved at lade din elbil med en serviceaftale er, at det er operatøren, der vedligeholder din ladeboks hjemme hos dig. 

Når der skal laves service på din ladeboks, er det også operatøren, der står for det. Med en serviceaftale til din ladeboks til elbilen er der også mulighed for, at du kan få en mindre refusion på dine strømudgifter. Det skal her understreges, at det kun er en refusion på den afgift, som bruges til at oplade elbilen. Det dækker ikke over det samlede forbrug af strøm på hele husstanden.Det kan være en god idé at undersøge de forskellige operatører og deres forskellige serviceaftaler, eftersom der kan være betydelig forskel i den pris, der gives refusion på for opladningen af din elbil.

Opladning af elbil uden en serviceaftale

Du kan også fravælge en serviceaftale på din oplader til din elbil på din privatadresse. Dette anbefales mest til personer med elbiler, som kører ganske lidt. Det kan også være til personer, som i forvejen har elvarme eller solceller til at forsyne deres strømforbrug, eftersom disse ikke er med til at refundere elafgiften i sidste ende.

Eftersom en serviceaftale koster de nævnte 70-100 kr. om måneden, vil den samlede refusion være minimal for de elbiler, der kører meget lidt og bliver opladet hjemme.

Oplad din elbil med et abonnement

Hvis du vælger et abonnement til at oplade din elbil, har du den nemme fordel, at du både kan oplade hjemme hos dig selv og ude på offentlige ladestationer. Dette kan lade sig gøre, fordi du betaler en fast pris hver måned, og det er især en løsning, som kommer til fordel for de elbilsejere, der kører rigtig langt.

Hvis du kører længere end din elbils opladning kan strække, er det en fordel med et abonnement, som tillader adgang til alle ladestationer i Danmark. På den måde kan du lade bilen op, mens du spiser frokost på den lokale rasteplads på vej til møde i den anden ende af landet.

Der kan selvfølgelig være forskel på, hvor lang tid opladningen af din elbil tager. Det afhænger igen også af dit kørselsmønster, og hvor meget du bruger af dit batteris levetid. I gennemsnit kan det siges, at mange nye elbiler kan oplades op til tæt på 80 % på lidt over en halv time. Den tid kan sagtens bruges på meget andet end blot at sidde og vente.

Det er netop derfor, en abonnementsløsning er god for elbilsejere, der kører lange ture. Der kan også være forskel på prisen ved starten af dit abonnement. Det afhænger af, om du blot tegner abonnementet for sig selv, eller om det tegnes i forbindelse med, at du køber en ny elbil. Sørg for at undersøge disse ved de forskellige udbydere, så du ender med at betale den bedste pris for en billig opladning af din elbil.

Opladning af elbil i offentligheden

Hvis du har investeret i en elbil, men stadig bor i et lejlighedskompleks, er det ikke sikkert, at du har pladsen til din egen ladeboks. Derfor vil du automatisk være afhængig af de mange offentlige ladestationer rundt omkring i landet. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med, at din elbil bliver ladet fuldt op, hver gang du oplader din elbil i offentligheden.

Der findes mange forskellige apps, som hjælper dig med at bevare overblikket over, hvad strømmen koster på de mange forskellige ladestationer rundt i hele landet.

Ved de offentlige ladestation kan du trygt regne med, at du kun betaler for den opladning af din elbil, som du forbruger. Dit regnskab over din elbil vil på den måde være mere håndgribeligt. Dog kan det være usikkert, om du altid har adgang til en offentlig ladestation, hvilket kan være risikabelt.

Om det er den billigste løsning, afhænger meget af dit kørselsmønster og de varierende priser fra ladestation til ladestation. Derfor kan det anbefales, at du finder udvalgte ladestationer, hvor du ved, prisen er passende til dit budget og dit kørselsforbrug.

Hvad koster det at lade en elbil?

Prisen for lade en elbil kan variere afhængigt af flere faktorer, såsom hvilken af overstående ladeløsninger man vælger. Derfor anbefaler vi altid, at du sætter dig grundigt ind de forskellige opladningsmuligheder til elbilen. 

Hvilken løsning du skal vælge, afhænger nemlig i høj grad af dit kørselsbehov. Selvom det er svært at sige, hvad det koster at oplade en elbil, har vi alligevel forsøgt at opstille nogle forskellige pris-eksempler på opladning nedenfor. 

Sammenligning af ladeløsninger – med og uden serviceaftale

Pris på elbil opladning Uden serviceaftale Med serviceaftale

Elpris

3,12 kr. pr. kWh
3,12 kr. pr. kWh

Refusion

0 kr. pr. kWh
0,90 kr. pr. kWh

Abonnement

0 kr./md
79 kr./md

Månedligt forbrug

400 kWh
400 kWh

Total pris for opladning pr. måned

1.248 kr./md

967 kr./md

  • Med afsæt i et kørselsbehov som kræver 400 kWh om måneden, og en elpris på 3,12 kr./kWh, så vil det koste henholdvis 967 kr. og 1.248 kr. om måneden at oplade en elbil. 

Overstående estimater er hvis du oplader uden og med abonnement på ladeboksen. Du kan læse mere om hvad opladning af elbil koster her: 

De billigste ladeløsninger på baggrund af kørselsbehov 

Nedenfor kan du få en oversigt over, hvilke opladningsløsninger der normalt er de billigste baseret på dit kørselsbehov.

For langt de fleste vil den mest økonomiske løsning være at oplade elbilen med et abonnement. 

Kørsel under 5.000 km/årligt 

Når du kører mindre end 5.000 km om året, vil udgifterne til et abonnement typisk overstige omkostningerne ved opladning. 

Kørsel mellem 5.000 – 50.000 km/året 

Hvis du kører mellem 5.000 og 50.000 km om året, vil den billigste løsning normalt være at vælge en ladeboks med abonnement. 

Kørsel over 50.000 km/året 

Hvis du kører meget og oplader hyppigt undervejs, vil den billigste løsning typisk være et alt-inklusive abonnement. Her betales der en månedlig pris for at kunne oplade frit på din egen ladeboks samt på opstillede ladestandere i Danmark.

Kan du oplade din elbil gratis?

Der findes ganske få ladestandere i Danmark, hvor du kan oplade din elbil gratis. En gratis opladning af en elbil er noget, de fleste elbilsejere finder velkomment i deres budget, men det kan også være noget, som du må køre forholdsvis langt efter. I skrivende stund befinder alle disse gratis ladestationer sig på udvalgte OK-tankstationer.

Igen skal det her understreges, hvor få der er. Men det kan lade sig gøre at få en OK-opladning af sin elbil ganske gratis, hvis du kommer forbi en af de udvalgte tankstationer. Du skal muligvis være forberedt på, at der kan være kø ved disse, eftersom de er gratis. 

Desuden er ladehastigheden heller ikke nødvendigvis den samme som andre ladestationer, hvorfor du bør afsætte ekstra tid af til at oplade din elbil til fuld styrke.

kan-man-oplade-elbil-gratis

Er den billigste løsning også den billigste på den lange bane?

Det hele afhænger af to ting. Først afhænger det blandt andet af, om du har en 100 % elbil, eller om du har en hybridbil – altså en bil der kører 50 % på el og 50 % på diesel/benzin. Dernæst har det også en stor betydning, om du kører korte distancer eller mange lange distancer om året. Som udgangspunkt vil et eksempel være, at du i din elbil eller hybridbil kører ca. 10.000 km om året.

Hvis du holder dit kørselsforbrug i din hybridbil til de gennemsnitlige 10.000 km om året, kan du nøjes med at oplade din hybridbil med det kabel, der følger med. Alt efter mærket på din hybridbil vil det betyde en udgift på gennemsnitligt 10.000 kr. over tre år.

Hvis du til gengæld kører langt mere end 15.000 km om året i din hybridbil, kan det anbefales at lave en serviceaftale med en ladeboks på din privatadresse. Hvis du gør det, vil du have en udgift der ligger et sted mellem 20.000 og 24.000 kr. over tre år, alt efter hvilken operatør du tegner din serviceaftale hos, og hvilken hybridbil du har.

Det er nogenlunde samme scenarie, der kan opstilles med din elbil. Her anbefales det med det samme, at du investerer i en ladestander på din privatadresse frem for det ladekabel, der følger med din elbil. Det er muligt, at det sagtens kan lade sig gøre med det medfølgende ladekabel alene, men på lang sigt bliver du træt af den tid, det tager at lade på den måde (det kan tage næsten et helt døgn for lade din elbil helt op). Hvis du derimod vælger en serviceaftale, hvor du har en forventning om at skulle køre 20.000 km om året på ren el, kan du forvente en udgift på omkring 20.000 kr. til en periode på tre år.

 

Elaftalen påvirker prisen på opladningen af din elbil

Prisen, du betaler for at oplade din elbil, varierer altid. Det gør den, fordi den bliver beregnet gennem din eltavle på din husstand. Det er lige meget, hvilken af de tidligere nævnte løsninger du vælger – med eller uden serviceaftale, med eller uden ladestander. Strømmen købes ind og afregnes gennem din eltavle for alle løsninger.

Det er selvfølgelig muligt at finde en billigere kWh-pris, og på den måde kan du finde en billigere opladning af elbilen. Sørg for at sammenligne priser med dine udbydere, inden du begynder at installere det ene eller det andet hjemme i garagen. Du vil opleve, at der nemt kan være en forskel på den billigste og dyreste strøm. Forskellen kan være helt op til en krone pr kWh. Og når du skal lade din elbil op, vil den slags prisforskelle sætte sine spor på din endelige elregning.

Langt de fleste ejere af elbiler, som kører længere distancer i løbet af dagen, udnytter natten til at oplade elbilen. Hvis det også er tilfældet for dig, bør du udnytte det i en aftale med din strømudbyder, så du kan benytte dig af den billigere strøm, der er tilgængelig om natten. På den måde sørger du både for, at din elbil bliver ladet helt op, mens din elregning bliver reguleret til et begrænset beløb. Du kan se et udvalg af elaftaler til elbiler her

 

Få den billigste opladning af din elbil

Der er tre ting at huske på, når du skal finde den bedste og billigste opladning af din elbil. Først skal du huske på, at der er forskel i strømforbruget, alt efter om det er en elbil eller en hybridbil.

Dernæst skal du danne dig et overblik over dit kørselsbehov for at kunne estimere, hvilken ladeløsning der vil være bedst egnet til dig. Og sidst, men ikke mindst, skal du ud fra de beregninger finde frem til den rette elaftale, som passer til dit kørselsbehov og din elbil.

Hvor lang tid tager det at oplade en elbil?

Elbiler er ved at blive mere populære end nogensinde før, men mange mennesker står stadig over for spørgsmålet “hvor lang tid tager det at oplade en elbil”? Opladningstiden afhænger af en række faktorer, herunder bilens batteristørrelse, opladningshastighed og opladningssted.

  • En elbil kan oplades på alt mellem 1 – 9 timer, afhængigt af den valgte opladningsmetode. 

Ladetider for elbiler 

Nedenfor kan du danne dig et overblik, over nogle estimater for ladetider af elbiler: 

Supercharger: Oplader du ved en supercharger, kan du oplade bilen til 80% på cirka 30 minutter. 

Opladning i privaten: Oplader du elbilen hjemme, varierer ladetiden efter effekten på ladeboksen. Typisk skal du forvente at det tager mellem 5-9 timer at oplade elbilen til 100%. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er en ladeløsning?

En ladeløsning er det, vi kalder det, når din elbil skal oplades. Der findes fire forskellige ladeløsninger, alt efter hvilket kørselsbehov du har: en ladestander med eller uden serviceaftale, et abonnement til opladning af elbil eller offentlig opladning af elbilen.

 

Hvilken elbillader skal jeg vælge?

Det afhænger meget af dit kørselsbehov. Hvis du kører lange distancer i din elbil, anbefales det, at du har en ladestander tilgængelig privat.

 

Hvordan får jeg billigere strøm til min elbil?

Du kan med fordel oplade din elbil om natten, da strømmen er billigere her. Sørg også for at undersøge markedet og kWh-prisen for dit strømforbrug, da disse kan have stor indflydelse på din elregning.

Vil du blive klogere på, hvilken ladeløsning du skal vælge i 2023?
Tilmed dig vores liste og få tilsendt vores komplete ladestanderguide for 2023
opladning af elbil

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.