Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Strømafbrydelse | Følg elnettet lige nu

Har du strømafbrydelse? Indtast din adresse nedenfor for at undersøge for strømsvigt i dit område.

Oplever du strømsvigt?

Der kan findes flere forklaringer på, hvorfor du mangler strøm i stikkontakten og oplever strømafbrydelse. Ved at benytte dig af ovenstående adresseindtastning, har du mulighed for at følge elnettet lige nu og finde frem til årsagen på dit strømsvigt. Kortet viser nemlig aktuelle strømafbrydelser i elnettet i dag.

Overordnet kan der skelnes mellem tre typer af strømafbrydelse:

 1. Der kan enten være tale om en varslet strømafbrydelse

2. En planlagt strømafbrydelse

3. Et uvarslet strømudfald

Varslet og planlagt strømafbrydelse

Som med mange andre ting, så skal der også indimellem udføres opgaver og vedligehold af elnettet. Derfor kan det være nødvendigt med et planlagt strømafbrud, for at kunne udføre de nødvendige opgaver på forsyningsnettet. Ved planlagte strømafbrydelser vil du typisk få besked forinden, og på ovenstående kort vil du kunne finde forventet startdato, slutdato og årsag til den planlagte strømafbrydelse.


Det vil i mange tilfælde være muligt at modtage en SMS fra netselskabet, ved planlagt arbejde på elnettet. Du det er muligt at tilmelde sig strømafbrydelse sms advarsel her. På den måde, får du automatisk besked ved driftsforstyrrelser og strømsvigt.

strømafbrydelse

Uvarslet strømafbrydelse

Ved en uvarslet strømafbrydelse, står du pludselig uden strøm og er således ikke blevet varslet omkring strømnedbrud. Er strømmen er gået, vil du kunne se de aktuelle driftsforstyrrelser på kortet og hvis årsagen er kendt, vil dette også fremgå.

Strømafbrydelser på elnettet i dag

På kortet kan du se elnettet lige nu og viser strømafbrydelser for hele Danmark. Kortet opdateres løbende, med aktuel information om strømudfald og hvis der er tale om akut strømsvigt, vil kortet blive opdateret, lige så snart fejlen er lokaliseret.

Er der tale om en mindre strømafbrydelse, kan det ske at strømudfaldet ikke vises på kortet.

Hvorfor er strømmen er gået?

Der kan som sagt være flere grunde til at strømmen er gået. Er der tale om et planlagt strømnedbrud, skyldes det typisk vedligehold af elnettet for at undgå pludselige strømsvigt.

Går strømmen pludseligt i dit hjem, sker det typisk fordi at kablerne i jorden er blevet beskadiget. Det kan f.eks ske ved graveopgaver eller entreprenøropgaver, som ikke er blevet meddelt som en skade. Står du og mangler strøm er der ikke andet for, end at væbne sig med tålmodighed og vente på at strømafbrydelsen bliver udbedret. I ventetiden kan du benytte dig af nedenstående gode råd, hvis du oplever at dit hjem mangler strøm.

Gode råd til dig som oplever strømsvigt

Oplever du at strømmen går, gælder det om at handle korrekt, for at du får din strøm tilbage. Mange er måske i tvivl om, hvad man skal gøre og hvem man skal kontakte, hvis man oplever strømafbrydelse. Vi har samlet en række gode råd, til hvordan du skal håndtere et eventuelt strømsvigt her.

Oplever du strømsvigt i dag

Hvis du oplever at strømmen går kan du med fordel tjekke, om det kun er hos dig, det er et problem. Se eventuelt om der er lys tændt hos din nabo, eller bank på og spørg om de også oplever strømsvigt.Har din naboer strøm, men der ikke er strøm hos dig, bør du tjekke om dit HPFI-relæ er slået fra. Det kan også være at der blot er gået en sikring.

Hvis dine naboer også oplever strømnedbrud, er der formentlig tale om en driftsforstyrrelse på elnettet. Er du i tvivl kan du tjekke ovenstående kort, for at se om der er et planlagt eller akut strømsvigt.

Er skaden sket og oplever du strømsvigt i dag, kan du følge nedenstående råd. 

  • Først og fremmest bør du få lokaliseret fejlen og årsagen til strømafbrydelsen 
  • Undgå at åbne og lukke dit køleskab og fryser, mens fejlen står på. Du risikerer at dine madvarer bliver dårlige 
  • Er et af husstandens apparater årsagen til fejlen, skal denne frakobles med det samme og du bør kontakte dit forsikringsselskab 
strømsvigt idag

Hvis du vil forberede dig på strømafbrydelse

Hvis du gerne vil være godt klædt på, til et eventuel strømafbrydelse, findes der en række ting du kan gøre forinden uheldet opstår. 

  • Du bør altid have ekstra sikringer liggende ved din el-måler
  • Det er en god idé at have en lommelygte eller en anden form for lyskilde klar 
  • Få tjekket dit HPFI-relæ minimum én gang om året
strømafbrud

Er der strømafbrydelse i dit område?

Udover at du kan benytte ovenstående kort, til at tjekke aktuelle driftsforstyrrelser, så vil du også altid kunne tilgå dit netselskab eller elselskabets hjemmeside, hvor aktuelle strømsvigt også vil fremgå. 

Netselskaber og elselskabers strømafbrydelser

Se strømafbrydelser i din by

På kortet kan du tilgå aktuelle strømafbrydelser, uanset hvor i Danmark du bor. Få overblik over nogle af de byer du kan tilgå på kortet, i tabellen nedenfor.

Strømafbrydelse Midtjylland Strømafbrydelse Fyn Strømafbrydelse Sjælland Strømafbrydelse Nordjylland
Strømafbrydelse Hadsten
Strømafbrydelse Odense
Strømafbrydelse København
Strømafbrydelse Aalborg
Strømafbrydelse Horsens
Strømafbrydelse Odense nø
Strømafbrydelse Hillerød
Thisted strømafbrydelse
Strømafbrydelse Århus
-
Strømafbrydelse Husum
Strømafbrydelse Svenstrup
Strømafbrydelse Vejle
-
Strømafbrydelse Brønshøj
Strømafbrydelse Skagen

Eftersom kortet dækker hele Danmark, vil du over kunne finde  strømafbrydelse Vestjylland og strømafbrydelse Sønderjylland på kortet. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor længe varer et strømafbrud typisk?

Det afhænger af, om der er tale om et strømsvigt på højspændingsnettet eller om strømafbrydelsen sker på lavspændingsnettet. Sker fejlen på højspændingsnettet, vil fejlen typisk tage omkring to timer at udbedre og vil typisk opstå i områder med +500 kunder.
En fejl på lavspændingsnettet tager cirka lige så lang tid, men det kan være mere udfordrende at finde frem til fejlen, hvilket gør at det kan tage længere tid. Denne type fejl vil typisk påvirke områder med få kunder >600.

Hvad gør jeg hvis strømmen er gået?

Du bør først og fremmest lokalisere årsagen til at strømmen er gået. Er det kun dig der mangler strøm, eller er det også tilfældet hos din nabo. Er det kun dig som oplever strømsvigt, bør du tjekke dit relæ og sikringer. Er der flere i dit område som er uden strøm, skyldes det enten en akut eller planlagt strømafbrydelse, grundet en fejl eller vedligeholdelse af elnettet.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.