Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

N1

N1 er Jyllands største elnetselskab. Selskabet har et stort forsyningsområde som inkluderer det meste af Sydvest- og Midtjylland især. N1 forsyner omkring 750.000 husstande i Jylland med deres strøm. Selve selskabet har hovedsæde i Esbjerg, men har også en gren placeret i Randers. Netselskabet N1 står for drift, vedligeholdelse, og udbygning af elnettet i hele deres forsyningsområde.

Det dækker også over transformerstationer og elmålere. Det er i modsætning til et decideret elselskab som står for at opkræve afgifterne fra staten og netselskabet samlet. I tilfælde af N1, så er deres elleverandør selskabet Eniig. N1 eniig hører derfor sammen som netselskab og elleverandør.

 

Sikker drift af hele deres elnet

Netselskabet N1 drift er en hovedområderne for firmaet. Som netselskab er det hovedansvaret for N1 at sørge for solid og konstant drift af el netværket. Ved driftsforstyrrelser skal N1 hurtigt kunne træde til og ordne problemet, uanset hvor i deres forsyningsområde skaden er sket. Det kan for eksempel også være i forbindelse med erhvervsmæssig gravearbejde.

Som en ekstra service for deres forbrugere, så har N1 en sms-service til at informere om eventuelle driftsforstyrrelser.

 

Nettariffer og abonnementspriser

Ligesom alle andre netselskaber i Danmark, så opererer N1 med variable nettariffer. En tariff er en samlet betegnelse for de omkostninger et selskab har i forbindelse med drift, finansiering, afskrivninger, og administrative tillæg. Tariffer er angivet i øre pr. kWh, og for N1 er de aktuelle tariffer uden rabatter følgende: 22,9 øre pr. kWh ved lavlast og 67,97 øre pr. kWh ved spidslast.

Spidslast er hverdage mellem klokken 17-20 i månederne oktober til marts. Det er her, at elnettet bliver benyttet af langt de fleste forbrugere. Foruden dette vil et netselskab også have et årligt abonnement. Hos N1 er denne 362,5 kroner årligt.

Transportbetaling gruppe C-kunder 

Gældende pr. 1. januar 2022

Forbrugskunder 

Aktuelle priser

Lavlast

Spidslast 

Nettarif ekskl. moms

18,32 øre/kWh

54,37 øre/kWh

Nettarif med rabat ekskl. moms

16,3 øre/kWh

50,12 øre/kWh

Nettarif inkl. moms

22,9 øre/kWh

67,97 øre/kWh

Nettarif med rabat inkl. moms

20,38 øre/kWh

62,66 øre/kWh

Netabonnement

Årligt netabonnement kr./året inkl. moms

362,5.-

Udbygning af et grøn elnetværk

Fremtidens strøm og netværk ser højst sandsynligt meget anderledes ud end det gør nu. N1 går, som de fleste andre netselskaber, ind for at udvide netværket og tillade mere grøn energi til deres forbrugere. Levering af strøm fra vedvarende energikilder kræver visse ændringer af nettet. N1 fokuserer på, at der kan tilsluttes flere solcelleanlæg og vindmølleparker til deres netværk i hele Jylland. 

Samtidig vil N1 sikre, at der også kan komme flere ladestationer til de mange elbiler som vil dukke op med tiden. Strømmen skal også kunne gå ud til forbrugere og virksomheders varmepumper, når gamle oliefyr vil blive udskiftet. Nybyggeri og ombygninger af eksisterende husstande kan også nemt blive tilsluttet netværket hos N1.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.