Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvad er en varmepumpe?

En varmepumpe er en energieffektiv og miljøvenlig varmekilde til dit hjem. Den fungerer ved at udnytte energien i omgivelserne, enten ved at absorbere varme fra luften eller fra jorden, og omdanne den til brugbar varme til opvarmning af din bolig og til varmt brugsvand.

Varmepumper er en populær erstatning for traditionelle varmekilder som fx oliefyr og gasfyr, da de kan være billigere i drift og mere miljøvenlige.

En varmepumpe er altså en metode til at opvarme dit hjem, og begrebet dækker over forskellige typer:

  • Luft til vand-varmepumper
  • Luft til luft-varmepumper
  • Jordvarmepumper
  • Boligventilationsvarmepumper
  • Brugsvandsvarmepumper

Du kan få overblikket over de forskellige varmepumper her

Alle varmepumper fungerer ved at udnytte energien i omgivelserne til at producere varme til boligen. Luft-til-luft-varmepumper bruger f.eks. varmen i luften udenfor til at opvarme indeluften, mens jordvarmepumper udnytter energien i jorden til at varme huset op. 

Det er vigtigt at vælge den rette type varmepumpe til din bolig og at få den installeret korrekt, for at opnå den ønskede effekt og besparelse på varmeregningen.

Hvor meget fylder en varmepumpe?

En varmepumpe fylder generelt mindre end en traditionel olie- eller gasfyrskedel. Størrelsen på varmepumpen afhænger af forskellige faktorer såsom boligens størrelse, antallet af rum der skal opvarmes og hvilken type varmepumpe der vælges. Luft-til-luft varmepumper er ofte mindre end andre typer, da de typisk kun skal opvarme et enkelt rum.

Jordvarmepumper kræver derimod mere plads, da der skal graves ned til jorden for at installere varmeveksleren. Generelt fylder en varmepumpe dog ikke mere end en traditionel olie- eller gasfyrskedel, og mange modeller kan endda monteres på væggen eller stå på gulvet og dermed tage minimal plads i boligen.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.