Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe?

Der findes mange forskellige måder, hvorpå du kan opvarme din bolig. En af de mere populære metoder i nyere tid er brugen af varmepumper. Der findes dog flere forskellige typer af varmepumper, som du kan vælge imellem.

Men hvor meget strøm bruger en varmepumpe om året, og er en af varmepumpetyperne et bedre valg end de andre?

Hvor meget strøm bruger en luft-til-vand-varmepumpe?

Strømforbruget for en luft-til-vand-varmepumpe kan variere meget fra bolig til bolig. En luft-til-vand-varmepumpes strømforbrug afhænger nemlig af boligens størrelse, type, boligens alder og hvor godt isoleret huset er. 

Et typisk strømforbrug for en luft-til-vand-varmepumpe i et almindeligt parcelhus fra 70’erne med en størrelse på 130 m2 ligger på omkring 5.700 kWh om året.

Det ganget med din elpris vil fortælle dig, hvor meget du kommer til at betale i strøm om året for din luft-til-vand-varmepumpe.

varmepumpe-stroemforbrug

Hvor meget strøm bruger en luft-til-luft-varmepumpe?

Du kan også anskaffe dig en luft-til-luft-varmepumpe. En luft-til-luft-varmepumpes strømforbrug er ofte lavere end mange af de andre metoder. Det lave strømforbrug for luft-til-luft-varmepumper skyldes ofte, at de ikke er så store, og at de ikke brugsvandet i huset op. Derudover er de heller ikke lige så kraftige, så du får måske brug for mere end blot en enkelt.

Strømforbruget for luft-til-luft-varmepumpen med samme eksempel som ovenstående vil ligge på omkring 4.100 kWh om året.

Hvor meget strøm bruger et jordvarmeanlæg?

Det er også en mulighed at anvende et jordvarmeanlæg til opvarmningen i din bolig, hvilket også er en effektiv opvarmningsmetode. Men hvor meget strøm bruger jordvarme? 

Med samme eksempel igen vil et jordvarmeanlægs strømforbrug ligge på omkring 5.750 kWh om året.

Ud over strømforbruget for jordvarmepumpen er det vigtigt at vide, at investeringen for jordvarme er ret stor, og det kan derfor tage længere tid, før investeringen har betalt sig selv ind.

Hvor meget strøm bruger en varmepumpe om vinteren?

Er varmepumper effektive om vinteren, og hvor meget bruger en varmepumpe i strøm, når de kolde måneder melder sig? 

Selve strømforbruget på din varmepumpe afhænger altid af, hvor meget du bruger varmepumpen. Derfor påvirker de kolde måneder ikke varmepumpens forbrug. Det er kun din adfærd, der har en betydning for både jordvarmestrømforbruget, og hvor meget strøm din vand-til-luft-varmepumpe bruger. 

Du skal dog være opmærksom på, at varmepumpens effekt falder i takt med at det bliver koldere. Det betyder at varmepumpen skal bruge mere energi for at holde boligen varm

Flere fordele end varmepumpens lave strømforbrug

Lige meget hvilken type varmepumpe du vælger, får du en opvarmningsmetode, der er mere end tre gange så effektiv og meget mere miljøvenlig end tidligere tiders opvarmningsformer. 

Derudover har de alle en lang levetid og kræver næsten ingen vedligeholdelse. Det er derfor en god investering, hvis du gerne vil spare penge på din energiregning hvert år.

Læs også:

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.