Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Varmepumpepuljen – Få tilskud til varmepumpe

Varmepumpepuljen er åben

Den 27. maj kl. 10.00 åbnede Varmepumpepuljen for ansøgninger, og du har derfor mulighed for at søge tilskud til varmepumpe nu. 

Husk, at puljen fordeles efter først-til-mølle-princippet, og vi anbefaler derfor, at du sender din ansøgning hurtigst muligt.

Varmepumpepuljen åbner i foråret 2024

Hvis du ikke fik søgt tilskud fra Varmepumpepuljen i 2023, så er der gode nyheder til dig. Energistyrelsen har nemlig meldt ud, at de forventer, at Varmepumpepuljen åbner igen for ansøgninger i foråret 2024.

Vi opdaterer siden, når der er ny information vedrørende puljen tilgængelig.

Hvad er Varmepumpepuljen?

I 2023 blev Bygningspuljen erstattet af to nye puljer: Varmepumpe- og Energirenoveringspuljen.

Varmepumpepuljen er en støtteordning, der administreres af Energistyrelsen. Formålet med Varmepumpepuljen er at hjælpe private husejere og virksomheder gennem et tilskud, når de skal overgå fra enten olie, gas eller træpiller til en varmepumpe

Regeringen indgik i 2020 en klimaaftale, som bl.a. havde til formål at fremskynde udskiftningen af olie- og gasfyr i Danmark, og derfor er det muligt at søge om et tilskud til netop dette formål. En varmepumpe er nemlig væsentligt mere energieffektiv, da den både bruger mindre energi og har et markant mindre CO2-udslip. 

Gennem Varmepumpepuljen kan du søge om tilskud til følgende varmepumper:

Hvornår åbner Varmepumpepuljen i 2024?

På nuværende tidspunkt er det stadig uvist, hvornår Varmepumpepuljen åbner for ansøgninger. Energistyrelsen har dog meldt ud, at puljen forventes at åbne i foråret 2024.

Vi holder løbende øje med nye udmelding fra Energistyrelsen, og vi opdaterer siden, når der er ny information tilgængelig.

Hvem kan søge tilskud til varmepumpe?

Hvem kan få tilskud til varmepumpe? Det er desværre ikke alle, der har mulighed for at søge om tilskud til varmepumpe. For at du kan være berettiget til at søge om tilskuddet, skal du opfylde disse 5 krav:

 • Din bolig skal være en helårsbolig, som du selv ejer
 • Din bolig opvarmes med enten oliefyr, gasfyr, biokedel eller elvarme
 • Din bolig ligger ikke i et område med fjernvarme eller planer om at indføre fjernvarme
 • Du er ikke i gang med at skifte til varmepumpe på nuværende tidspunkt
 • Du ønsker en luft-til-vand-varmepumpe eller jordvarme

Kilde: SparEnergi.dk

soeg_tilskud_til_varmepumpe

Kan jeg få tilskud til varmepumpe?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du opfylder de 5 betingelser for tilskud fra Varmepumpepuljen, så kan du hurtigt og nemt tjekke, om du kan få tilskud gennem SparEnergis beregner.

I beregneren skal du indtaste din adresse, hvorefter den fortæller dig, hvorvidt du kan få tilskud eller ej.

Hvor meget kan man få i tilskud til varmepumpe?

Varmepumpepuljen giver følgende tilskud:

 • 17.000 kr. ved skift til luft til vand varmepumpe
 • 27.000 kr. ved skift til jordvarmepumpe

For særlige bygningstyper på mere end 400 m2, kan der søges om tilskud til store varmepumpeanlæg.

Hvordan ansøger man om tilskud til varmepumpe?

Nedenfor har vi sammensat en lille guide, som forhåbentligt kan gøre ansøgningsprocessen lidt nemmere at finde rundt i. 

 1. Indhent tilbud på varmepumper. Det er en god idé at indhente forskellige tilbud på varmepumper som noget af det første. Dermed bliver det væsentligt nemmere for dig at sammenligne de forskellige muligheder, og du kan derfor hurtigere finde frem til det bedste tilbud. Husk at du ikke må indgå aftaler, før du har fået tilsagn fra Varmepumpepuljen.

 2. Find de rette dokumenter frem. Når du skal ansøge om tilskud til varmepumpe kræver Energistyrelsen dokumentation. For at gøre ansøgningsprocessen så nem som muligt, kan du med fordel have følgende dokumentation liggende klar.
   • Nem-ID
   • Dokumentation som viser, at du ejer den pågældende bolig
   • Du skal vedhæfte en ansøgererklæring, hvis du søger på vegne af en anden person
   • Du skal vedhæfte en minimis-erklæring, hvis du søger på vegne af en virksomhed

 3. Udfyld ansøgningen online. Selve ansøgningen finder sted online på Energistyrelsens officielle ansøgningsportal. Portalen guider dig gennem ansøgningsprocessen, og fortæller dig klart og tydeligt, hvad du skal gøre.

 4. Vent på svar. Energistyrelsen stræber efter at besvare din ansøgning inden for 6 måneder. Det er dog vigtigt, at du hverken indleder en bindende aftale med en montør eller begynder at installere varmepumpen, før du har fået svar på din ansøgning.

 5. Lav en aftale med montøren. Når du har fået tilsagn, kan du begynde at føre projektet ud i livet. Nu må du gerne indgå en aftale med en montør og påbegynde selve installationen af din varmepumpe. Du har 2 år til at færdiggøre installationen af varmepumpen.

 6. Ansøg om udbetalingen. Når du har fået varmepumpen installeret, kan du søge om at få tilskuddet udbetalt. Dog skal du huske, at du skal søge om udbetalingen senest 30 dage efter, at du har betalt den sidste regning ifm. installationen. Denne ansøgning foregår også på Energistyrelsens ansøgningsportal. 

Sådan ansøger du – trin for trin

soeg-tilskud-til-varmepumpe

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvornår åbner puljen til varmepumpe?

Det er stadig uvist, hvornår Varmepumpepuljen officielt åbner i 2024. Energistyrelsen har dog meldt ud, at de forventer, at puljen åbner i foråret 2024.

 

Hvem kan ansøge om tilskud til varmepumpe?

Der er nogle betingelser, som du skal opfylde, før du er berettiget til at søge om tilskud. Først og fremmest skal du have enten olie, gas eller biobrænsel som din primære varmekilde, og der må ikke være fjernvarme i dit boligområde.

Få besked, når Varmepumpepuljen åbner i 2024
Vil du være opdateret med den nyeste viden vedrørende varmepumpepuljen? Så udfyld vores formular nedenfor og få direkte besked.
varmepumpepulje

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.