Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Elaftaler til et højt strømforbrug

Når du har et højt strømforbrug, er det vigtigt, at du får valgt den rette elaftale, så du ikke betaler mere for din strøm end nødvendigt. Vi anbefaler derfor, at du undersøger dine muligheder nøje, så du ender med den helt rette elaftale til dit forbrug.

Men hvilken elaftale egner sig bedst til husstande med et højt forbrug? Og er der noget, man skal være særligt opmærksom på?

 

Hvad er et højt forbrug?

Lad os først og fremmest definere, hvad man kan betegne som et højt elforbrug. Ifølge vores beregninger med afsæt i data fra SparEnergi, er det gennemsnitlige elforbrug for en familie på 2 voksne og 2 børn i et hus ca. 5.053 kWh om året. 

Hvis elforbruget overstiger 5.053 kWh om året, har de dermed et højere elforbrug end gennemsnittet, hvilket du kan bruge som pejlemærke for et højt forbrug.

NemEl fra Modstrøm

Ideel for hjem med højt forbrug
4/5
hvad er et hoejt forbrug

Hvilken elaftale er bedst til husstande med et højt elforbrug?

Når du skal finde den rette elaftale til et højt elforbrug, så er der særligt tre elementer, som du bør være opmærksom på: det drejer sig om type elaftale, tillæg og gebyrer. 

 

En variabel aftale er oftest den bedste løsning

I langt de fleste tilfælde vil en variabel elaftale være mest økonomisk fordelagtig, og vi anbefaler derfor, at du vælger denne type aftale, hvis du har højt forbrug. 

Med en variabel aftale, har du nemlig mulighed for at planlægge dit forbrug efter, hvornår strømmen er billigst. Det betyder, at du hurtigt og simpelt kan påvirke din pris per kWh, så du kan få en lavere elregning.

Som udgangspunkt kan man sige, at jo højere dit strømforbrug er, desto mere vil du kunne spare ved at skifte til en variabel elaftale frem for en fast elaftale. 

 

Vær opmærksom på gebyrer og tillæg

Derudover bør du være særligt opmærksom på gebyrer og tillæg, da disse har stor indflydelse på din samlede elpris. 

Med et højt elforbrug, anbefaler vi typisk, at du vælger en aftale med et lavt fast månedligt abonnement og et lavt, eller intet, spottillæg pr. kWh. Med et abonnement betaler du en fast månedlig pris uanset, hvor mange kWh, du har brugt i perioden. 

Spottillægget bliver derimod afregnet pr. forbrugt kWh, og har du et højt forbrug, kan det derfor blive et højere gebyr på den endelige regning, at betale et højt tillæg pr. kWh, fremfor et mindre månedligt abonnement med et lavere tillæg. 

Denne type elaftale er bedst til det høje forbrug

Vi vil gerne vise dig, hvornår det er bedst at vælge den ene elaftale fremfor den anden ved forskellige kWh-forbrug.

Nedenfor har vi derfor lavet en beregning, som illustrerer, hvilken type elaftale, der er mest fordelagtigt ved et højt og lavt strømforbrug. Vi betegner et lavt forbrug som 3.000 kWh om året, og et højt forbrug som 6.000 kWh om året.

Beregningen tager udgangspunkt i spottillægget og abonnementet blandt to typer elaftaler. Vær derfor opmærksom på, at beregningerne ikke medregner den rå elpris og øvrige gebyrer og tillæg.

Den øverste elaftale illustrerer en aftale med et lidt højere spottillæg og intet abonnement, hvor den nederste aftale illustrerer en aftale med lavere spottillæg og lavt abonnement.

elaftaler til hoejt elforbrug

Som du kan se i vores beregninger, så er det mest fordelagtigt at vælge en elaftale med et lavt spottillæg og lavt abonnement, hvis du har et højt årligt strømforbrug. Har du derimod et lavt forbrug, vil det være mest fordelagtigt at vælge en aftale med et lidt højere spotttillæg og intet abonnement.

Ifølge vores beregninger, kan vi desuden se, at det bliver mest fordelagtigt at vælge en aftale med lavt spottillæg og lavt abonnement allerede ved et forbrug på 4.000 kWh om året.

Her er den billigste elaftale til et højt forbrug på Elberegner.dk

Hvis du er på udkig efter en billig elaftale til et højt strømforbrug, så kan Modstrøm være det helt rette valg for dig. Lige nu tilbyder Modstrøm nemlig den billigste elaftale til husstande med et forbrug over 6.000 kWh om året til blot 1,81 kr. pr. kWh.

Ved at skifte til Modstrøms elaftale “NemEl”, får du en billig elaftale med et spottillæg på blot 5 øre pr. kWh og et månedligt abonnement på kun 10 kr. Derudover er der gratis oprettelse og ingen binding. 

 

Få et gratis energitjek af boligen som kunde hos Modstrøm

Vidste du, at Modstrøm tilbyder et gratis energitjek af boligen for nye kunder? Gennem energitjekket får du professionel rådgivning til, hvordan du kan energiforbedre din bolig i forhold til besparelser på el, vand og varme.

Liste over udbydere med elaftaler til højt forbrug

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste elaftaler på Elberegner.dk, som særligt egner sig til husstande med et højt strømforbrug. Priserne tager udgangspunkt i et årligt forbrug på 6.000 kWh. 

  • Budget Energi – Grøn Variabel – 2,16 kr. pr. kWh
  • Modstrøm – NemEl – 2,19 kr. pr. kWh
  • Vest Energi – Grøn Elaftale – 2,19 kr. pr. kWh
  • Go’ Energi – go’kvartal energi – 2,20 kr. pr. kWh
  • OK – OK El Spotpris – 2,21 kr. pr. kWh
  • Gasel – El til børspris – 2,22 kr. pr. kWh
  • NRGi – Time – 2,22 kr. pr. kWh
  • EnergiFyn – SpotEl – 2,23 kr. pr. kWh
  • AURA – Flex El – 2,26 kr. pr. kWh
  • Norlys – Flex El – 2,27 kr. pr. kWh
  • iWatt – Variabel – 2,28 kr. pr. kWh
  • Energidrift – Variabel Spot Timepris – 2,28 kr. pr. kWh
  • Nettopower – Variabel – 2,29 kr. pr. kWh
  • Energi+ – Strøm+ 39 – 2,31 kr. pr. kWh
  • Velkommen – GrønEl – 2,31 kr. pr. kWh

Listen er senest opdateret september 2024. Vær opmærksom på, at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret. Priserne tager udgangspunkt i et årligt forbrug på 6.000 kWh, og priserne er for Vestdanmark.

Typiske årsager til et højt forbrug

Der kan være mange årsager til, at en husstand har et højt strømforbrug. Det kan enten skyldes, at du har mange energislugende apparater i hjemmet, eller det kan skyldes, at du generelt bruger meget strøm derhjemme. 

Hvis du eksempelvis oplader elbilen derhjemme, har en bolig med elvarme eller en varmepumpe, så vil dette medføre et højere forbrug. 

Du kan læse mere om de største strømslugere i hjemmet her

 

Bliver din bolig opvarmet med el?

Vidste du, at du kan være berettiget til reduceret elafgift, hvis din bolig opvarmes med elvarme? Det betyder, at du får reduceret elafgiften på det forbrug, som overstiger 4.000 kWh om året.

Hvis du har et højt forbrug, kan det derfor være en god idé at undersøge, hvorvidt din bolig bliver opvarmet med el, da dette kan have en mærkbar effekt på din kWh pris.

 

Sammenlign aftaler til et højt elforbrug

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de bedste aftaler til et højt elforbrug. Så kan du hurtigt og nemt sammenligne dine muligheder, og finde den bedste aftale.

Sådan rangerer vi på Elberegner

Den generelle rangering af produkter er baseret udelukkende på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

NemEl fra Modstrøm

Ideel for hjem med højt forbrug

4/5

Skrevet af

Maria
Maria sørger for, at du altid har adgang til de nyeste informationer vedrørende elpriser på Elberegner.dk. Med flere års erfaring indenfor energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for sammensætningen af elprisen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, for at finde den billigste pris. Hendes ekspertise gør hende i stand til at give dig den bedste rådgivning, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste udbyder for dig.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.