Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Spar penge på el | Hvad kan man spare på sine elpriser?

Elpriser er en svær størrelse at gennemskue og det kan særligt være svært hvis man gerne vil gennemskue hvordan man bedst muligt kan spare penge på el.

Prisen på el afhænger af faktorer som valget mellem fast og variabel elpris og den udbyder, du har valgt. Men ved at sammenligne elpriser, kan det være nemmere at gennemskue, hvad man i gennemsnit kan spare på sine elpriser derhjemme.

Med nye muligheder og større udbud vil priserne hele tiden ændre sig, og det gør det muligt at spare lidt ekstra på dine elpriser. Alt det fortæller vi dig meget mere om her.

Sammenlign elpriser – spar penge på elregningen

Det er ikke altid sjovt at skulle betale en elregning, men ikke desto mindre er det nødvendigt. Hvis du vil være helt sikker på, at du ikke betaler mere end højest nødvendigt, kan du med fordel vælge at sammenligne elpriser. Det hjælper dig nemlig med at gennemskue, hvordan de forskellige elselskabers priser ligger i forhold til hinanden.

Priserne fra de forskellige elselskaber kan sammenlignes med den gennemsnitlige markedspris. Det gør det nemt for dig som forbruger at vurdere, hvilket produkt der er bedst til prisen for dig. Desværre kan du ikke altid regne med fuld gennemsigtighed hos elselskaberne, og det kan gøre det vanskeligt at vurdere, hvad der er en god elpris.

Hvad end du skal have grøn strøm eller helt almindelig strøm, er der altså forskel på priserne. Overordnet set vil grøn strøm altid være lidt dyrere end strøm fra fossile brændstoffer, men du kan med fordel sammenligne priserne på samme type strøm hos forskellige elselskaber.

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Forsyningstilsynet – forstå det danske elmarked

Forsyningstilsynet er en myndighed og regulator på el-, gas- og fjernvarmeområdet. Siden 1. juli 2018 har Forsyningstilsynet overtaget alle opgaver fra det tidligere Energitilsynet, der i dag er ophørt.


Tilsynets fornemmeste opgave er at sikre, at forbrugerne får de lavest mulige forbrugerpriser på kort og lang sigt. Samtidig skal de sikre en stabil forsyning og administrere reguleringer. Forsyningstilsynet har blandt andet udarbejdet en rapport for priserne på alle elprodukter til forbrugere på det danske elmarked i 2019. Rapporten kortlægger de danske markedspriser, produkter og leverandører på markedet.

For at gøre det hele mere overskueligt for dig som forbruger sørger Forbrugertilsynet for at give dig det fulde overblik. De overvåger elpriserne, og dermed udarbejder de elprisstatistikker, der viser prisen kvartalsvist. Her er der fokus på to komponenter: energiprisen pr. kWh og abonnementet.

Hvad kan du i gennemsnit spare på dine elpriser?

Siden du læser med, må du være spændt på at høre, hvad du i gennemsnit kan spare på dine elpriser, og det forstår vi godt. For det er ikke uvæsentligt, hvilket elselskab du vælger. Undersøger du priserne på markedet, vil der for mange være penge at spare ved eksempelvis at skifte til et andet elselskab.

Ifølge elprisundersøgelsen fra 2019 kunne en forbruger i en lejlighed med et forbrug på 1800 kWh spare op til 500 kr. Besparelsen kunne være opnået, hvis forbrugeren havde undersøgt elpriserne og valgt det billigste produkt.
Det samme gælder for en forbruger i et parcelhus med et forbrug på 4.500 kWh. I gennemsnit kunne forbrugeren her have sparet 150-980 kr. Ved en forbruger i et parcelhus med et forbrug på 15.000 kWh havde det været muligt at spare mellem 630-2030 kr.

Der er altså penge at spare, hvis du tager dig tiden til at tjekke dit elselskab et par gange årligt. Tilbage i 2019 var der hele 279 forskellige elprodukter at vælge imellem fra 41 forskellige elselskaber, og i dag er tallene endnu højere.

I tvivl om du kan spare? Få en uforpligtende beregning på en billigere elaftale herunder. 

Undersøg elmarkedet flere gange om året, og spar penge

Selvom du har lavet en elaftale på et tidspunkt, hvor det måske var den billigste løsning for dig, er det ikke ensbetydende med, at det er tilfældet i dag. Derfor bør du tjekke din elregning mindst én gang årligt for at undersøge om du kan spare penge på elregningen. Det kan eksempelvis være i forbindelse med, at du oplever ændringer i dit forbrug såsom ved:

  • Flytning til en anden husstand
  • Tilføjelse af flere beboere til din husstand
  • Udskiftning af varmekilde i din husstand.

Det er altid en god idé at undersøge markedet flere gange årligt, og der behøver ikke være ændringer i dit elforbrug, før det giver mening for dig at tjekke priserne. Selvom dit elforbrug er, som det plejer, kan der være penge at spare, hvis du sætter dig ind i de forskellige udbyderes priser.

For at give dig et overblik over, hvor meget du kan spare, har vi sammenlignet prisen pr. kWh fra den billigste udbyder på markedet i 2019 og den dyreste. Der er dog ikke taget højde for priser på abonnementer, så derfor er eksemplerne udelukkende den rene pris pr. kWh. Udregninger og kilde på priserne kommer fra Forsyningstilsynet.

Øst for Storebælt

Lejlighed variabel pris - Årligt forbrug 1800 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
22,7 øre pr. kWh
63,9 øre pr. kWh
41,1 øre pr. kWh
739 kr.

Lejlighed Fast pris - Årligt forbrug 1800 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
19,9 øre pr. kWh
61,4 øre pr. kWh
41,5 øre pr. kWh
747 kr.

Parcelhus Variabel pris - Årligt forbrug 4500 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
19,9 øre pr. kWh
61,4 øre pr. kWh
41,5 øre pr. kWh
1.867,50 kr.


Vest for Storebælt

Lejlighed variabel pris - Årligt forbrug 1800 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
22,1 øre pr. kWh
63,9 øre pr. kWh
41,8 øre pr. kWh
752,50 kr.

Lejlighed Fast pris - Årligt forbrug 1800 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
19,4 øre pr. kWh
61,4 øre pr. kWh
42 øre pr. kWh
756 kr.

Parcelhus Variabel pris - Årligt forbrug 4500 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
22,1 øre pr. kWh
63,9 øre pr. kWh
41,8 øre pr. kWh
1.881 kr.

Parcelhus Fast pris - Årligt forbrug 4500 kWh

Billigste Dyreste Mulig besparelse Mulig årlig besparelse
19,4 øre pr. kWh
61,4 øre pr. kWh
42 øre pr. kWh
1.890 kr.

Som eksemplerne viser, var der tilbage i 2019 mange penge at spare. Det er heldigvis også tilfældet i dag, og det gælder uanset om du bor i lejlighed eller parcelhus. Derfor bør du sammenligne elpriser jævnligt på elprodukter, som forskellige elselskaber tilbyder dig.

Her er, hvad du skal overveje udover prisen på din elaftale

Når du skal vælge din elaftale, er det ikke kun prisen pr. kWh, der er vigtig at have in mente. Der er også andre faktorer, som er vigtige at overveje.

Først og fremmest betyder elpriser meget for dit valg af elleverandør, men det er også vigtigt at overveje den bekvemhed, der følger med, når du vælger din leverandør. Du skal derfor overveje, om din udbyder har en digital selvbetjening, så det er nemt for dig at skifte til et andet produkt, tjekke dine elregninger og lignende.

Derudover skal du overveje, hvordan kundeservicen er hos elselskaber, og om der gælder nogle særlige bindinger for din elaftale. Hertil skal du også sikre dig, at der ikke følger gebyrer eller ekstra omkostninger med.

Det er også vigtigt at overveje, om du vil have et elselskab, der tilbyder grøn strøm. Det vil typisk være en smule dyrere, men her får du mulighed for at tage aktiv del i at passe godt på klimaet og mindske dit CO2-aftryk markant.

Sådan vælger du det bedste elprodukt

Nu ved du mere om, hvad der er at spare på elmarkedet ved at vælge den billigste elpris. Imidlertid kan det være svært at vide, hvordan du kommer godt fra start. Heldigvis har vi nogle gode råd.

Først og fremmest anbefaler vi, at du tjekker din elregning minimum én gang årligt. Du bør også tjekke den, når der forekommer ændringer i din boligsituation, såsom at du får installeret elvarme eller flytter. 

Du skal sørge for at tjekke markedet for gode tilbud flere gange årligt, hvilket du blandt andet kan gøre hos elberegner.dk for et fuldt overblik. Du kan også benytte muligheden for at få gennemgået din nuværende elregning, ved at indsende din elregning til vores partner her.  

Når du skal vælge en elaftale, skal du være opmærksom på de faste abonnementsbetalinger. Er dit forbrug lavt, er det en god idé at vælge en løsning, der har en lav eller slet ingen abonnementsbetaling.

Har du derimod et større elforbrug, kan det godt betale sig at vælge et abonnement, hvor du betaler en fast pris på selve abonnementet til fordel for en lavere pris pr. kWh.

Du skal også være opmærksom på, om du kigger på et tilbud med en fast eller variabel elpris. Derudover skal du holde øje med udløbsdatoen på introduktionstilbud.

Størstedelen af alle introduktionstilbud og fastprisprodukter ophører inden for en særlig tidsperiode. Efter ophøret bliver du rykket over til et nyt produkt. Her skal du altid tjekke, hvad det er for et produkt, og hvordan din pris efterfølgende bliver fastsat.

Spar penge med Elberegner-appen

Hvis du ønsker at spare penge på elregningen, kræver det, at du har et godt indblik i, hvad dine elregninger egentlig lyder på – men hvordan holder man styr på sit strømforbrug uden at det bliver for bøvlet en opgave? Svaret er simpelt: det gør du gennem Elberegner-appen

Gennem Elberegner-appen kan du nemlig tilkoble din elmåler, så du altid kan holde styr på dit strømforbrug derhjemme. Tilkoblingen gør det nemlig muligt for dig at se dit strømforbrug live gennem appen. 

Derudover kan du også holde øje med elpriserne i løbet af dagen gennem appen, så du nemt kan planlægge dit forbrug efter den billigste strøm

Opsummering

Der er god grund til at være vågen på elmarkedet. Sørger du for at tjekke flere gange årligt, kan du nemlig spare penge i gennemsnit på din elpris.

Priserne ændrer sig hele tiden, og derfor kan det godt betale sig at skifte til en anden eludbyder løbende. Det gælder særligt, hvis du flytter til en anden husstand, får flere beboere eller en ny varmekilde.

Du skal altid være opmærksom på det abonnement, der følger med. Det udgør også en del af din samlede elpris, og derfor skal du tage det med i betragtningen, når du skal finde den billigste eludbyder. Jo mindre strøm du bruger, desto billigere bør dit abonnement også være.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 

Hvordan kan jeg spare penge på el?

Der er mange måder hvorpå du kan spare penge på el og få en mindre elregning. Eftersom elselskaber har forskellige el-produkter og dermed elpriser, kan du med fordel skifte elselskab for at spare penge på elregningen.

Hvad kan man spare på sine elpriser?

I følge forsyningstilsynets elpris undersøgelse fra 2019, vil mange kunne opnå besparelser på deres elregning ved at skifte elselskab. Denne endelige besparelse afhænger af dit forbrug og hvilken type husstand du bor i.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.
Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.