Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Besparelse ved varmepumpe

En varmepumpe er en miljøvenlig og effektiv kilde til opvarmning af din bolig. Ikke nok med at du kan gøre noget godt for miljøet, så kan du også opnå en stor økonomisk besparelse ved at skifte til en varmepumpe. På denne side ser vi nærmere på, hvor meget du kan opnå i besparelse ved varmepumpe.

Så meget kan du opnå i varmepumpebesparelse

Varmepumpebesparelsen kan i mange tilfælde være ganske betydelig, hvis du skifter fra en mindre energieffektiv opvarmningskilde såsom olie- eller gasfyr. Typisk vil du opnå en større besparelse ved varmepumpe, jo ældre dit gamle fyr er. Nyere fyr er nemlig bedre til at udnytte den varme, der produceres, mens ældre fyr typisk har et større spild.

Så hvor meget kan du faktisk opnå i besparelse med varmepumpe? Det kommer naturligvis an på, hvad du sammenligner med, men du kan faktisk opnå en besparelse på helt op til 50-75 % på varmeregningen om året. Derfor vil det ofte være en god investering, både for din egen økonomi og for miljøet. Med så markante besparelser vil din investering i en varmepumpe tjene sig hjem ganske hurtigt.

Varmepumpeberegning – nogle eksempler

Besparelsen ved varmepumpe kan variere ganske meget, alt afhængigt af hvilken opvarmningskilde du skifter fra. Det kommer desuden også an på, om du vælger at købe din varmepumpe kontant, eller om du vælger at anskaffe din varmepumpe med abonnement eller gennem et lån. Ved leasing eller lån skal du også medregne udgifter til renter og afdrag eller leasingydelse.

  • En husstand med oliefyr, hvor der bruges 2.500 liter fyringsolie om året, vil spare omkring 28.500 kr. årligt ved at skifte til en luft-til-vand-varmepumpe. Det svarer til ca. 72 %.
  • En husstand med et naturgasfyr, hvor der bruges 2.000 m3 naturgas om året, vil spare omkring 16.000 kr. om året ved at skifte til en luft-til-vand-varmepumpe. Det svarer til ca. 59 %.

Som du kan se i disse varmepumpeberegninger, kan der være store besparelser at hente på varmeregningen hvert eneste år, når du vælger en varmepumpe. En varmepumpe kan være en stor investering i første omgang, især hvis du vælger at investere i et jordvarmeanlæg, men med så store årlige besparelser vil det være en god forretning for dig. Hvis du skifter fra et oliefyr, vil din investering typisk tjene sig ind på 5-6 år, og hvis du skifter fra et naturgasfyr, vil der typisk gå omkring 10 år.

varmepumpeberegning

Brug en varmepumpeberegner

Vil du mere konkret beregne besparelsen ved en varmepumpe, kan du benytte en varmepumpeberegner. Her kan du indtaste, hvilken opvarmningskilde du har i dit hjem på nuværende tidspunkt, og hvor stort et forbrug du har med din nuværende opvarmning. Dernæst vil du modtage et estimat for, hvor meget en varmepumpe kommer til at koste i din bolig, og derudfra får du beregnet en årlig besparelse på din varmeregning.

Når du udregner besparelsen ved varmepumpe, er det vigtigt, at du tager højde for alle de faktorer, der spiller en rolle for dine udgifter, herunder varmepumpens strømforbrug. Du skal selvfølgelig inkludere den investering, det kræver at anskaffe dig en varmepumpe, hvis du vælger at købe den kontant. Låner du penge til varmepumpen, skal du inkludere de årlige betalinger til renter og afdrag i dine beregninger. Og vælger du leasing, bør du inkludere dine leasingydelser i beregningen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget sparer man på varmepumpe?

Hvor meget man kan opnå i besparelse ved varmepumpe, kommer an på, hvilken opvarmningskilde man skifter fra. Typisk vil besparelserne på varmeregningen være på op til 50-75 %, hvis du skifter fra et naturgasfyr eller oliefyr til en varmepumpe.

 

Kan det betale sig at have en varmepumpe?

En varmepumpe er en god investering for din husstand, hvis du i forvejen har et oliefyr eller naturgasfyr. De årlige besparelser ved varmepumpe i forhold til disse opvarmningskilder opvejer hurtigt den investering, der kræves.

Skrevet af

Maria
Maria sørger for, at du altid har adgang til de nyeste informationer vedrørende elpriser på Elberegner.dk. Med flere års erfaring indenfor energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for sammensætningen af elprisen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, for at finde den billigste pris. Hendes ekspertise gør hende i stand til at give dig den bedste rådgivning, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste udbyder for dig.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.