Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Energitjek – start dine energiforbedringer med et gratis energitjek

Desværre tilbyder vores samarbejdspartner i øjeblikket ikke et gratis energitjek, men vi har fundet nogle andre muligheder for energibesparelser, du kan tage i betragtning:

I rigtig mange tilfælde er der store fordele ved en energirenovering af huset. Der kan være mange penge at spare ved at gå din bolig igennem fra kælder til kvist og få mest muligt ud af den dyre energi, du pumper ud i dit hus.

Inden energirenoveringen finder sted, er det en god idé at lave et energitjek, også nogle gange kaldet hustjek eller boligtjek, for at finde ud af, hvor der præcis skal sættes ind, så din bolig bliver så energibesparende som muligt.

Bor du i et hus af ældre dato, er energitjekket typisk gratis. Er dit hus altså fra før 1984, vil denne del af energirådgivningen til private huse være ganske gratis. Så hvis du går med tanker om at gøre din bolig mere energioptimal, opfordrer vi til, at du først gør brug af det gratis energitjek af huset. På den måde kan du undgå at fyre for gråspurvene.

Herunder går vi i dybden med, hvad du kan forvente af energiberegninger og energitjek privat.

Få rådgivning fra en energikonsulent, når du bestiller energitjek

Energirenoveringsrådgivning foregår i dialog med én eller flere energikonsulenter. Er dit hus fra før 1984, og bestiller du et energitjek af dit hus, kommer der en energikonsulent gratis ud til din bolig og gennemgår en række punkter, som vi vil komme ind på senere i indlægget.

Når energikonsulenten er færdig med sit energitjek af dit hus og bolig, peger vedkommende på de optimeringer, der med fordel kan laves på huset. Er det eksempelvis energirenovering af parcelhuse, der er tale om, vil et hus med mere end 40 år på bagen muligvis kunne have godt af energirenovering af vinduerne. Uanset hvilken beslutning du ender med at tage, vil privat energirådgivning som minimum sætte nogle tanker i gang om, hvor du kan sætte ind for at optimere dit hus. 

Du kan få et gratis energitjek af dit hus

Som vi har været inde på, er et energitjek gratis, hvis dit hus er opført tidligere end 1984. Desuden er der enkelte krav, du skal være opmærksom på: Dit hus skal ligge som en del af det danske fastland eller på en ø med adgang via bro. Derudover gælder tilbuddet om gratis energitjek kun for huse og altså ikke lejligheder.

Sådan foregår et energitjek 

Et energitjek af hus foregår ved en gennemgang af række nøglepunkter i boligen. Da varme jo stiger til vejrs, vil en del af boligtjekket være en gennemgang af, om det er nødvendigt med en energirenovering af taget. Her bliver både tagrygning, inddækninger og tagplader undersøgt. Ved gennemgangen af taget bliver der også lavet en vurdering af, om der er plads og kapacitet til at installere solceller. Det er nemlig en stor energioptimering for mange husejere, at de over en årrække kan være med til at forsyne egen bolig med energi fra en vedvarende energikilde.

Udover taget bliver også vinduer og døre gennemgået for at fastslå, om de holder tæt nok, eller om det kan svare sig at udskifte dem med nyere modeller, der lader mindre varme slippe ud. Også husets isolering bliver der taget bestik af. Slipper varmen eksempelvis for nemt ud gennem væggene eller op mellem husets etager, kan det være en fordel at kigge på loft- og hulmursisolering som en del af energirenoveringen af huset.

Hvad er energioptimering? 

Energioptimering er en forbedring af dit hus’ evne til at holde på energien og afgive så lidt spildvarme som muligt. Er rammerne i dine vinduer for eksempel utætte, eller stemmer tykkelsen på loftisoleringen mellem etagerne i huset ikke overens med nyt byggeri, kan der her være gode besparelser at hente ved at få lavet et gratis energitjek og efterfølgende energirenovering og energioptimering. 

Efter dit energitjek får du tilbud på energiforbedringer i huset

Når energikonsulenten har gennemgået alle punkter og lavet en vurdering af, om og hvor energioptimeringen er relevant, får du et uforpligtende tilbud på at få foretaget renoveringen. Når energitjekket er afsluttet, kan du efterfølgende lave din egen vurdering af, om du vil følge konsulentens anbefalinger. Du kan eventuelt kigge på, om nogle forbedringer er mere påtrængende end andre.

Hvad får man ud af et energitjek? 

Der er en række klare fordele ved at få lavet et energitjek af din bolig. Herunder har vi listet de fire øverste på listen:

  • Du får et overblik over din boligs energipotentiale – altså hvor meget varme, der unødigt siver ud.
  • Du får et overblik over, hvilke energiforbedringer der kræver handling nu, og hvilke der ikke er en umiddelbar økonomisk fordel ved.
  • Du får et professionelt tilbud på energioptimering.
  • Din bolig får et energimærke, der bl.a. er nødvendigt ved ansøgning om tilskud til energiforbedringer – i forbindelse med boligsalg er et godt energimærke også nyttigt.

Vil du spare endnu mere? Få tjekket din elregning

Hvis du allerede er på udkig efter et gratis energitjek, hvorfor så ikke også, få lavet en gratis gennemgang af din elregning? Ved at indsende din elregning her, kan få du få en uforpligtende gennemgang på en billigere elaftale. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Kan man få et gratis energitjek?

Er din bolig fra før 1984, kan du få et gratis energitjek.

Hvordan bestiller man et energitjek?

Du bestiller et energitjek ved at indtaste din adresse på denne side.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.