Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Energilån

Har du planer om at energirenovere din bolig? Der er efterhånden mange muligheder for at lave grønnere løsninger, når det handler om din bolig.

Det er ikke blot en god løsning for klimaet og miljøet, men også for din pengepung. Der er nemlig mange penge at spare på den lange bane, hvis du f.eks ønsker at skifte dit oliefyr til en varmepumpe, få solceller eller andre grønne alternativer.

energilån

Lån til energiforbedringer af din bolig

Energirenovering kan hurtigt blive en dyr investering, men ser man langsigtet på det, er det oftest en god investering, som sagtens kan betale sig i det lange løb.

Fordi det typisk er dyrt at lave energirenoveringer, så kan der være behov for et energilån for nogle, så de kan komme i gang med renoveringen.

Her på siden kan du læse meget mere om et lån til energirenovering, hvad et energilån koster og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du skal finde det rette energirenoveringslån.

 

Hvad er et energilån?

Kan man låne til energiforbedringer? Ja, det kan man godt. Et energilån er nemlig særligt tiltænkt dig, som ønsker at lave grønne energiforbedringer i dit hus, lejlighed eller sommerhus.

Et energilån kan både bruges til at foretage mindre energiforbedringer af din bolig, men også større energiforbedringsprojekter, som er mere omkostningstunge – f.eks etablering af jordvarmeanlæg eller solceller.

Et energilån fungerer på samme måde som et traditionelt lån, hvor du betaler et fast beløb hver måned af lånet. Fordelen ved et energilån er, at låne på sigt kan give dig besparelser på dit varme- og energiforbrug grundet dine energiforbedringer.

Muligheder for energiforbedringer

Alt afhængigt af din type bolig, så har du mulighed for at lave en række forskellige grønne forbedringer. 

Du kan blandt andet bruge et energilån til følgende energiforbedringer:

Luft til luft-varmepumpe

luft til luft varmepumpe

Jordvarmeanlæg

jordvarmeanlaeg

Luft til vand-varmepumpe

luft til vand varmepumpe

Hvad koster et energilån?

Den månedlige ydelse afhænger af flere faktorer. Først og fremmest afhænger den af, hvor stort et beløb du ønsker at låne til dine energiforbedringer. Derudover afhænger den også af den pågældende rentesats og lånets løbetid.

For at finde det billigste energilån, anbefaler vi, at du undersøger markedet, og sammenligner priserne blandt bankerne.

 

Hvad er renten ved et energilån?

Renten kan variere blandt bankerne, og det kan derfor være en god idé at være særligt opmærksom på dette.

I dag tilbyder nogle banker endda, at du kan tage et rentefrit energilån hos dem. Dette gælder typisk for mindre projekter, hvor investeringen koster under 60.000 kr.

Fordelen ved et energilån er dog, at der typisk medfølger en lav og attraktiv rente. Som udgangspunkt kan du forvente en rentesats mellem 3-5%. 

 

Sådan finder du det bedste energilån

Hvis du har planer om at tage et lån til boligforbedringer, så anbefaler vi, at du undersøger markedet grundigt, før du træffer det endelige valg.

Vær opmærksom på dette, før du træffer valget:

 • Sammenlign priser
  Start med at sammenligne priserne på energilån – herunder renterne, løbetiden på lånet og den månedlige ydelse.

 • Lav en beregning for din besparelse
  Det kan være en god idé at lave en beregning, som reelt viser, hvor meget du potentielt kan spare ved energirenoveringen.

 • Sammenhold besparelsen med månedlig udgift
  Dernæst kan det være en god idé at sammenholde din beregnede besparelse med den månedlige udgift for lånet. Så kan du hurtigt se, om det pågældende lån er det rette for dig.

 • Er du i tvivl?
  Hvis du er i tvivl om, hvilken løsning du skal vælge, anbefaler vi, at du kontakter din bank.

Søg tilskud til dit energiforbedringsprojekt

Vidste du, at du har mulighed for at søge tilskud til dit energiforbedringsprojekt? Igennem Energistyrelsens Energirenoveringspulje, kan du nemlig søge tilskud, hvis du opfylder de gældende krav. 

Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.