Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Energirenoveringspuljen – Sådan søger du tilskud til energirenovering

Energirenoveringspuljen åbner d. 11. oktober 2023

Nu går der ikke længe, før Energirenoveringspuljen officelt slår dørene op for ansøgninger. Energistyrelsen har meldt ud, at ansøgningsportalen til Energirenoveringspuljen åbner d. 11. oktober 2023.

I 2023 har Energistyrelsen valgt at nedlægge Bygningspuljen, som i stedet bliver erstattet af Energirenovering- og Varmepumpepuljen.  

Hos Elberegner.dk holder vi løbende øje med nye udmeldinger fra Energistyrelsen, og denne side bliver dermed opdateret, når der er nye oplysninger tilgængelige.

Hvad er Energirenoveringspuljen?

Energistyrelsen står bag Energirenoveringspuljen, som er en pulje, der yder tilskud til energirenovering. Energistyrelsen ønskede at nedbringe energiforbruget i de danske husstande, og derfor blev puljen oprettet. 

Energirenoveringspuljen giver dig dermed mulighed for at søge tilskud, hvis du skal renovere din bolig med fokus på energiforbedring. Det betyder, at du bl.a. kan få et tilskud til nyt tag, tilskud til nye vinduer eller tilskud til isolering. 

 

Kan man få tilskud til energirenovering?

Ja, det kan man godt – det er nemlig hele formålet med Energirenoveringspuljen. Puljen giver et tilskud til energirenovering, som er berettigede boliger med særlige energimærker. Energistyrelsen har nemlig valgt at fokusere på boliger med et dårligt energimærke, da det medfører et højt energiforbrug.

hvad-er-energirenoveringspuljen

Hvilke energiforbedringer kan man få tilskud til?

Energirenoveringspuljen giver tilskud til energibesparende forbedringer på din bolig. Du kan desuden sagtens søge tilskud til flere forskellige energiforbedringer på samme tid. 

Energirenoveringspuljen giver tilskud til følgende:

 • Isolering
 • Vinduer
 • Ventilationsanlæg
 • Vandbåret rumvarme
 • Energimærke

Nedenfor kan du se, hvilke specifikke energiforbedringer, du kan søge energi tilskud til.

energirenoveringspuljen

Hvem kan få tilskud til energirenovering?

I 2021 blev der vedtaget ændringer i Bygningspuljen, som gjorde, at det kun er boliger med energimærke E, F eller G, som kan ansøge om tilskud til energiforbedringer. Det skyldes, at der er tale om dårlige energimærker, som medfører et højt energiforbrug. Eftersom Energistyrelsen ønsker at mindske det høje energiforbrug, er det derfor udelukkende disse boliger, som er berettiget til at modtage tilskuddet.

Betingelser for ansøgning energitilskud:

 • Boligen skal være energimærke E, F eller G
 • Boligen må ikke være renoveret siden energimærkningen
 • Renoveringen må først igangsættes efter godkendelse på ansøgning
 • Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt
 • Boligen skal være en helårsbolig, og du skal selv eje den
 • Energiforbedringen skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer

Hvad kan man få i tilskud?

Tilskudsatsen afhænger af, hvilket energiforbedringsprojekt, der er tale om. Ifølge Bekendtgørelsen om tilskud til energibesparelse og energieffektivisering bliver satsen nemlig bestemt på baggrund af type af energiforbedringsprojekt og m2. 

Du kan læse mere om de forskellige tilskudssatser lige her.

Hvornår åbner Energirenoveringspuljen 2023?

Energistyrelsen har meldt ud, at den officielle åbningsdato for ansøgningsportalen til Energirenoveringspuljen er d. 11. oktober 2023. Vi anbefaler, at du allerede nu sikrer dig, at du opfylder alle kravene og at du har adgang til de rette dokumenter.

 

Hvornår bliver energitilskuddet udbetalt?

Når du har afsluttet dit renoveringsprojekt og betalt den sidste regning, så har du 30 dage til at ansøge om udbetaling af energitilskuddet. Energistyrelsen forsøger at behandle din ansøgning inden for 6 måneder, og du bør derfor være indstillet på, at der højst sandsynligt går lidt tid, før du modtager dit tilskud. Jo mere omfattende projekt, desto længere behandlingstid er der.

Sådan søger du tilskud til energiforbedringer

Det er som sagt stadig uvist, hvorvidt ansøgningsprocessen kommer til at foregå på samme præmisser som tidligere – det tyder dog på, at det er tilfældet.

 1. Brug Energistyrelsens beregner. Energistyrelsen har deres egen tilskudsberegner, hvor du på forhånd kan beregne dine muligheder for tilskud. Det kan give dig en god fornemmelse af, hvad du kan forvente at modtage i tilskud til dit energiforbedringsprojekt.

 2. Energimærkning af bolig. Det er vigtigt, at du har dokumentation på din boligs energimærke – og husk, at dit energimærke maks. må være 10 år gammelt og skal være baseret på en bygningsgennemgang.

 3. Indhent uforpligtende tilbud. Det er vigtigt, at du ikke indgår en bindende aftale, før du har fået tilsagn. Det kan dog være en god idé at indhente uforpligtende tilbud på forhånd, så du kan sammenligne forskellige priser og tilbud.

 4. Husk de vigtige dokumenter. Vi anbefaler, at du får styr på alle de vigtige dokumenter, før du starter på ansøgningen. Dermed sikrer du, at det hele ligger klar, så du hurtigt og nemt kan søge om energitilskud. Du skal bruge følgende dokumenter
   • Bevis på at du ejer boligen (kan tilgås på Tinglysning.dk)
   • Dokumentation for boligens energimærke
   • En oversigt over de energiforbedringer, du ønsker at udføre

 5. Ansøg om energitilskud. Når Energistyrelsens ansøgningsportal åbner for ansøgninger, kan du igangsætte din ansøgning. Portalen guider dig gennem hele ansøgningsprocessen, som tager omkring 30 min. at gennemføre.

 6. Husk at vente på svar. Det er vigtigt, at du venter på tilsagn, før du begynder at optimere din bolig. Du skal derfor vente med at indgå en bindende aftale, før du har fået svar på din ansøgning.

 7. Nu kan du begynde på projektet. Når du har fået tilsagn, kan du begynde på dit projekt. Her kan du sammenligne de uforpligtende tilbud, som du indhentede tidligere, så du får den bedste pris. Du har 2 år til at gennemføre dit renoveringsprojekt. 
energirenoveringspuljen

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan få energitilskud?

Der er nogle betingelser, som skal være opfyldt, før man er berettiget til at søge energitilskud. Energirenoveringspuljen er udelukkende henvendt mod boliger med energimærke E, F eller G.

 

Hvornår kan man søge energitilskud 2023?

Energistyrelsen har meldt ud, at ansøgningsportalen til Energirenoveringspuljen åbner d. 11. oktober 2023.

 

Er der tilskud til udskiftning af vinduer?

Ja, det er der. Energirenoveringspuljen giver tilskud til flere renoveringsprojekter, hvor udskiftning af vinduer er ét af dem.

Hold dig opdateret med Energirenoveringspuljen
Vil du være opdateret med den nyeste viden vedrørende Energirenoveringspuljen? Så udfyld vores formular nedenfor og få direkte besked.
energirenoveringspulje

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.