Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Ladeboks med refusion

Sammenlign priser på ladebokse med refusion lige her. 

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

3.999 kr.

Produkt
Sammenlign forskellige ladeløsninger
Produkt
EJE - ZAPP MaxiCharger
Pris fra

4.499 kr.

Produkt
LEJE - OK Ladepakke
Pris fra

199 kr./md.

Produkt
EJE - Power Fuel Box
Pris fra

4.495 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

5.295 kr.

Produkt
EJE - Easee Home
Pris fra

6.199 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

7.499 kr.

Produkt
EJE - Etrel Premium
Pris fra

8.495 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

8.495 kr.

Produkt
EJE - Verdo Ladeboks
Pris fra

8.995 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Go
Pris fra

9.498 kr.

Produkt
EJE - OK Ladeboks
Pris fra

9.995 kr.

Produkt
EJE - Zaptec Pro
Pris fra

13.125 kr.

Når du har investeret i en elbil, skal du undersøge hvilken ladeløsning, der passer bedst til dit behov. I nedenstående oversigt kan du få ladeboksen med refusion.

Hvis man har mulighed for det, vil det oftest være mest optimalt med en ladeboks på sin privateadresse. Det betyder selvfølgelig, at dine udgifter til el kommer til at ændre sig, eftersom din elbil står for en god portion af elforbruget, men med en refusionsaftale, får du noget af afgiften retur på dit forbrug til din elbil.

ladeboks med refusion

Liste med udbydere, der tilbyder ladeboks med refusion

Nedenfor kan du sammenligne ladeboks med refusion fra de tre udbydere vi har fundet, der tilbyder det.

  • OK tilbyder – ladeboks med refusion | 87 øre pr. kWh | 79 kr. pr. mdr. 
  • Norlys tilbyder – ladeboks med refusion | 86,63 øre pr. kWh | 79 kr. pr. mdr. 
  • Looad tilbyder – ladeboks med refusion | 30 øre pr. kWh | 49 kr. pr. mdr. 

Listen er opdateret den 26/1 2023. 

Ladeboks med mulighed for refusion fra Zaptec Go 

Du kan også lade op til turen, med en ladeboks fra Zaptec Go. Ladeboksen giver dig mulighed for refusion og koster 4.999 kr. Du ejer selv ladeboksen og ønsker du refusion, skal du tilkøbe en serviceaftale, der typisk koster 69 kr. om måneden.

NB: Fra 1. januar 2023 og frem til 30. juni 2023 er det kun ganske få udbydere, der tilbyder elrefusion. Hos Tjeklader.dk kan du se hvilke.

Priser på ladeboks med serviceaftale

Når du køber en ladeboks til din elbil, kan prisen variere meget alt efter hvilken model og funktioner, du vælger. Derudover kommer prisen også an på, om du ønsker at eje eller leje ladeboksen 

  • De mest basale ladebokse med en lav effekt kan typisk findes til en pris mellem 5.000 – 7.000 kroner. Derudover skal du forvente omkostninger til installation, som typisk vil løbe op i omkring 10.000 – 12.000 kroner inkl. ladeboksen, alt afhængigt af kompleksiteten.

Disse ladebokse er velegnede til bilister, der ikke kører så meget og har behov for en simpel og økonomisk opladningsløsning.

  • Hvis du derimod kører meget i din elbil, og har brug for en ladeboks med høj effekt, vil prisen ofte være højere. Ladebokse med høj effekt kan koste alt fra 10.000-20.000 kroner, alt efter hvor kraftig en opladning du har brug for.

Det er vigtigt at huske, at selvom en ladeboks kan virke dyr i indkøb, kan den være en god investering på lang sigt. En ladeboks kan nemlig øge bilens levetid og give dig en mere bekvem opladningsløsning derhjemme.

Uanset hvilken ladeboks du vælger, er det vigtigt at overveje dit kørselsbehov, samt hvor ofte du har brug for at oplade bilen. På den måde kan du vælge den ladeboks, der passer bedst til dit budget og dine behov.

Hvad betyder refusion af elafgift på ladeboksen?

En refusion på elafgift til elbilen betyder, at din elregning ikke behøver at ændre sig drastisk, bare fordi du har valgt at investere i en elbil. Dine normale elafgifter dækker altid over en række lovpligtige afgifter til staten. Disse vil under alle omstændigheder bliver forøget med forbruget af en elbil, hvorfor nogle kan vægre sig ved at anskaffe sig en elbil.

Derfor er det gjort muligt med en refusion af elafgift på elbiler, som skal være med til at dæmpe den negative effekt på budgettet. Målet i hele Danmark er at få udskiftet så mange benzin- og dieselbiler med elbiler, så man på den måde skærer ned på de mange fossile brændstoffer. Dette kan gøres mere attraktivt med en refusion af elafgiften til elbiler.

I al sin enkelthed betyder det, at du får refunderet en del af din elafgift, som dækker den mængde kWh strøm, som er blevet brugt til at lade din elbil op med. På den måde kommer din elregning ikke til at vokse drastisk, og du kan nemt oplade din bil med god samvittighed. Når du har investeret i en ladeboks med refusion af din elafgift, kan du automatisk se de store besparelser på din elregning måned for måned.

Sådan får du refusion af elafgift for opladning af elbilen

Der er dog visse krav, der skal indfries, for at du kan gøre dig berettiget til denne type refusion. Det er ikke nok blot at have købt en elbil og dermed regne med at få en afgift i din elregning. Denne type refusion er kun øremærket de individer, der har valgt at få opsat en ladeboks på deres privatadresse.

Det er i de tilfælde, hvor en ladeboks vil påvirke den daglige elregning. Når først du har en ladeboks installeret på din privatadresse, kan du selv vælge, om du vil eje ladeboksen eller ej. Du får refusion af elafgiften til elbilen, når du lejer din ladeboks af den pågældende ladeoperatør. Du får også refusion af elafgiften til elbilen, når du ejer ladeboksen og har valgt en serviceaftale eller et abonnement hos en sidestående ladeoperatør.

Sådan foregår refusion af elafgiften til elbiler

Der er selvfølgelig en grund til, at det kræver egen ladeboks at få refusion til din elregning. Det skyldes, at det ikke er noget, man kan søge om som privatperson. Det kræver et firma til at søge refusion af elafgiften til en privatejet elbil. Derfor er det vigtigt, at du ved hjælp af din ladeboks og den valgte ladeoperatør søger om refusionen. Og netop derfor kræver det også, at du enten laver en lejeaftale eller en serviceaftale om ladeboksen til elbilen.

Når staten har godkendt og godtgjort en refusion for din adresse, håndteres refusionen af elafgiften på elbilen fremadrettet af ladeoperatøren. Det er derfor også ladeoperatøren, som tilbagebetaler privatkunden for det strømforbrug, elbilen har. Af samme grund er det en god idé, at du altid dobbelttjekker din aftale med ladeoperatøren. På den måde sikrer du dig, at tilbageførslen af refusionen, stemmer overens med det faktiske forbrug.

Hvilke krav er der for at få refusion af elafgiften til private?

For at staten kan godkende din ansøgning om at få refusion af elafgiften til elbilen for private, er der visse krav, der skal opfyldes. Som det første og måske nemmeste trin skal du sørge for at indregistrere din elbil som netop dette. Din bil skal altså være indregistreret som en el- eller hybridbil, der skal oplades.

Når din ladeboks er installeret, skal du sørge for, at forbruget til elbilen bliver målt for sig. Strømforbruget til elbilen skal altså ikke inkluderes i strømforbruget til hele husstanden. Det er vigtigt, eftersom det kun er forbruget for elbilen, der er kvalificeret til en refusion af elafgiften. Dog er det vigtigt at understrege, at man kun kan ansøge om én reduceret elafgift. Hvis du i forvejen har en alternativ måde at supplere dit elforbrug, som for eksempel ved hjælp af solceller, varmepumpe eller elvarme, får du allerede en refusion for denne. Du kan derfor ikke også få refusion af elafgiften til din elbil.

Hvor meget får du refunderet for opladningen af elbilen?

Det afhænger selvfølgelig af, hvor meget du kører i din elbil, og hvor meget den har behov for at blive ladet op. Du kan selv lave et estimeret regnskab ud fra SKATs fastsatte refusionssats, som lyder på 1,2 kr. pr. kWh.

Kan det betale sig at få refusion af sin ladeboks?

Det er meget forskelligt fra bilist til bilist, fordi dit kørselsbehov i høj grad har indflydelse på behovet for opladninger. Hvis du kører meget i din elbil og har behov for hyppige opladninger, kan det være en fordel med egen ladeboks med refusion. Dermed også antaget, at du vil komme til at oplade din elbil mest hjemme på privatadressen. I nævnte tilfælde kan der være store fordele ved at få refusion af din elafgift til din elbil.

Hvis du derimod kører mange små ture og har tænkt dig primært at oplade din bil på offentlige ladestationer, er der ikke mange besparelser at hente. Når du lader ved offentlige ladestationer, betaler du kun for den mængde strøm, der er behov for på det tidspunkt. Det kan sammenlignes med det akutte behov for benzin og diesel, der bliver tanket ad én omgang, indtil bilen igen løber tør. Den mængde strøm, du tanker fra offentlige ladestationer, betales blot pr. kWh, hvilket også varierer fra ladestation til ladestation. Der er altså ingen mulighed for refusion ved offentlige ladestationer.

Hvorfor kan man få refusion af elafgiften til elbiler?

Refusion af elafgift til elbiler er et tiltag fra statens side. Tiltaget er udtænkt for at fremme den grønne omstilling, der gerne skal hjælpe miljøet. På lang sigt er formålet, at flere og flere danskere skal investere i elbiler, men den forøgede elregning har afskrækket mange fra netop dette. Refusion af elafgifter til folk med elbiler er derfor tænkt som en hjælp og en gulerod til de mennesker, der alligevel træffer det grønne valg.

Den nuværende ordning for refusion af el til elbiler er udtænkt og planlagt frem til 2030. Hvad, der sker efter 2030, er ikke til at sige på nuværende tidspunkt. Det kommer angiveligt til at afhænge af antallet af forbrugere, som har taget elbilen til sig, og hvordan elforbruget for den enkelte ser ud.

Fordele ved ladeboks med refusion

Den tydeligste fordel ved at have egen ladeboks med refusion af elafgiften er, at du altid har nemt ved at få opladet din elbil hjemme hos dig selv. Uanset om du vælger at eje din ladeboks eller ej, er du garanteret en strømforsyning til din elbil, som ovenikøbet ikke kommer til at påvirke din samlede elregning.

Du kan selv være med til at holde styr på beløbet på din refusion, alt efter hvor meget du kører i din elbil, og dernæst hvor meget du oplader den hjemme ved din ladeboks. Det er kun ved egne ladebokse, at du har muligheden for at få refusion på din elafgift.

Ulemper ved ladeboks med refusion af elafgift

En ulempe kan være afhængigheden af kun at ville og kunne oplade din bil på din privatadresse. Hvis du vælger den som eneste opladning til din elbil, begrænser det dine kørselsmuligheder. En ulempe kan også være omkostningerne ved at få installeret en ladeboks på din private adresse. En ladeboks kan koste alt lige fra 4.000 kroner og helt op til 30.000 kroner. Dog kan det nævnes, at du er ejer af ladeboksen, så snart dette engangsbeløb er betalt.

Hvis du enkelte gange ønsker at oplade din elbil ved en offentlig ladeboks, tæller denne ikke med i dit strømforbrug, og dette kan du selvfølgelig ikke få refusion for.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan jeg få refusion på min ladeboks, hvis jeg har solceller?

Nej. Hvis du allerede har installeret solceller, får du i forvejen en elafgift på disse. Det er ikke tilladt eller muligt at få to refusionsafgifter.

Hvad kræver det at få en ladeboks med refusion?

Det kræver blot, at du installerer en ladeboks på din private adresse, hvorfra du altid kan oplade din elbil. Dernæst skal du sørge for at holde elforbruget for elbilen adskilt fra resten af husstandens elforbrug. Og ladeboksen skal forbindes med en ladeoperatør, som skal søge refusionen for dig.

Hvilken ladeboks skal jeg vælge?

Du bør lade dit kørselsbehov afgøre, hvilken slags ladeboks du skal vælge. Den bedste løsning afhænger nemlig af, hvor meget du kører og hvor ofte du lader elbilen derhjemme. Desto større effekt ladeboksen har, jo hurtigere vil batteriet oplade. Ulempen ved dette, er at ladeboksens pris ofte også er højere.

Vil du blive klogere på, hvilken ladeløsning du skal vælge i 2023?
Tilmed dig vores liste og få tilsendt vores komplete ladestanderguide for 2023
opladning af elbil

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.