Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Ladestationer i Danmark

Find en ladestation nær dig herunder, hvis du har behov for opladning på farten i Danmark.

 

Kort over ladestationer

Er du ofte på farten eller i øvrigt bare langt væk fra din private ladeboks, er det godt, at du kan få el på ladestationer rundt omkring i Danmark. I denne tekst gør vi dig lidt klogere på nogle af de vigtigste pointer, når det kommer til ladestationer i Danmark.

 

Priser på opladning ved en offentlig ladestander 

Hvad du skal betale for at benytte en offentlig ladestander, afhænger af, om du er kunde med abonnement hos den givne ladeoperatør. Er du ikke kunde, hænger din pris ved ladestationen i Danmark sammen med prisen pr. kWh, og hvor meget du har behov for at lade op. For at tage et eksempel koster det for et bilbatteri på 85 kWh, der har brug for at blive ladet helt op til en kWh-pris på 5 kr., 425 kr. ved en offentlig ladestander.

Hvordan lader du på en ladestation? 

Det er heldigvis forholdsvist simpelt at lade din elbil op på en ladestation i Danmark, og i virkeligheden minder det meget om fremgangsmåden, du kender fra benzinbiler. Det kan dog være trygt at vide, hvad der præcis skal foregå, og derfor har vi lavet en lille guide:

  1. Scan dit betalingskort eller ladebrik.
  2. Åbn ladestikket i din bil, og kobl ladekablet fra ladestanderen til.
  3. På mange ladestandere vil du høre en lyd eller se et lys, når det sker, men sikr dig alligevel, at opladningen er påbegyndt.
ladestationer-i-danmark

Fordele ved at oplade på en elbilladestation

Der er ingen tvivl om, at den mest optimale løsning er at lade op derhjemme, hvor du har mulighed for at planlægge din opladning efter de billigste tidspunkter, ligesom der i mange tilfælde også er mulighed for at få elrefusion. Virkeligheden er bare, at du ikke altid er hjemme ved dig selv, og derfor er det en klar fordel at have adgang til det voksende netværk af kommende ladestationer i Danmark. 

Den helt klare fordel ved at lade sin elbil på en offentlig ladestation er, at du kan gøre det væk fra dit hjem. Der kan også være forhold, der gør, at du slet ikke har en ladestation på din privatadresse. Her er de offentlige løsninger helt afgørende for, at du kan få energi til dit køretøj. En anden fordel er, at du på de fleste offentlige ladestationer i Danmark har mulighed for at hurtig- eller lynlade, så du kan komme ud på vejene med 80 % strøm i løbet af ganske kort tid.

Hvilket ladenetværk er det største?

I Danmark er det største ladenetværk Clevers, men geografisk dækker også E.On og Spirii store dele af Danmark. Har du således abonnement til et af disse selskaber, er du sjældent ret langt fra at kunne få fornyet energi til dit bilbatteri.

 

Hvor mange ladestationer er der i Danmark? 

Antallet af både elbiler og offentlige ladestationer er støt stigende i Danmark. I midten af 2022 var der således over 6.500 offentlige ladestationer i det danske rige. I april 2023 var over 1.000 af de offentlige ladere lynladere.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvordan betaler jeg på en ladestation i Danmark?

Du betaler for din el på en ladestation ved at scanne din ladebrik eller dit betalingskort. Når du har gjort det, kan du koble stationens ladekabel til dit ladestik og påbegynde opladningen. Vær opmærksom på, at opladningen er startet – ofte hører du en lyd eller ser et lys fra standeren.

 

Hvor hurtigt kan jeg lade op på en ladestation?

Det afhænger af, hvad den enkelte ladestation i Danmark kan tilbyde, men efterhånden kan du mange steder finde lynladere, der giver dit batteri 80 % strøm på under 10 minutter. Steder uden lynladere kan typisk klare arbejdet til 80 % på under 30 minutter.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.