Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Skrotningsordning – Få tilskud til nedtagning af gasfyr

Skrotningsordningen er et statsligt tilskud til husstande, som udskifter deres olie- eller gasfyr med en varmepumpe. Ordningen blev vedtaget i Energiaftalen i 2018 og er senere blevet fremrykket af Folketinget for at fremskynde udskiftningen af olie- og gasfyr med varmepumper. Formålet er at fremrykke den grønne omstilling og sikre en mere miljøvenlig opvarmning af boliger i Danmark.

På denne side får du en guide til Skrotningsordningen, og hvordan den fungerer i praksis. Vi ser nærmere på, hvilke krav der skal opfyldes for at kunne modtage et tilskud via Skrotningsordningen, og hvor meget du kan få i tilskud, hvis du opfylder betingelserne.

skrotningsordning-for-oliefyr

Skrotningsordning for gasfyr

Hvis du opvarmer din bolig med et gasfyr, vil du være berettiget til at modtage et tilskud til at skifte til en varmepumpe via Skrotningsordningen. Skrotningsordningen for gasfyr giver dig 25.000 kr. som et tilskud til førstegangsydelsen på din varmepumpe.

Skrotningsordningen for gasfyr i 2023 er vedtaget som en abonnementsordning, hvor du modtager et tilskud til din varmepumpe, hvis du bestiller en varmepumpe på abonnement. Energitjenesteleverandøren, som er den virksomhed, der står for installation og service af din varmepumpe, søger om tilskuddet via Skrotningsordningen for gasfyr på dine vegne. Det er samtidig dem, der ejer din varmepumpe, og de står derfor også for at vedligeholde den.

Der findes flere forskellige energitjenesteleverandører, som skal leve op til en række krav fra Energistyrelsen. Du kan finde et overblik over disse leverandører på Energistyrelsens hjemmeside.

Skrotningsordning for oliefyr

Skrotningsordningen for oliefyr fungerer på samme måde som ordningen for gasfyr. Du modtager et tilskud på 25.000 kr. ved at anskaffe dig en varmepumpe via abonnement. Det er igen energitjenesteleverandøren, som ansøger om tilskuddet på dine vegne. 

Det er samtidig energitjenesteleverandøren, som står for at skrotte dit gamle oliefyr og for installationen af din nye varmepumpe. Ved at have en varmepumpe på abonnement slipper du også for at skulle foretage en stor investering, da leverandøren ejer varmepumpen i din bolig. 

skrotningsordning-oliefyr

Tilskud til nedtagning af gasfyr

Vil du modtage tilskud til nedtagning af gasfyr, skal du i praksis ikke selv gøre særlig meget. Du skal sørge for at vælge en varmepumpe på abonnement hos en godkendt energitjenesteleverandør. Det er energitjenesteleverandøren, som står for at søge om tilskud til nedtagning af gasfyr hos Energistyrelsen.

Med dette naturgastilskud vil du modtage 25.000 som en hjælp til at betale for førstegangsydelsen ved dit abonnement. Typisk vil du nemlig skulle betale en engangsbetaling, et abonnementsgebyr og for at få varme leveret til din bolig.

Når du benytter dig af Skrotningsordningen, får du altså ekstra hjælp til at skifte fra dit gamle olie- eller gasfyr. En varmepumpe er en langt mere miljøvenlig og effektiv opvarmningsform, så ud over det oprindelige tilskud kan du også se frem til store årlige besparelser på din varmeregning.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad er skrotningsordningen?

Skrotningsordningen er en del af Energiaftalen, som blev vedtaget i 2018. Den giver et tilskud til alle husejere, som udskifter deres gamle olie- eller gasfyr med en varmepumpe på abonnement.

 

Hvad får man for at skrotte oliefyret?

Hvis du skrotter dit gamle oliefyr og vælger en varmepumpe på abonnement hos en godkendt energitjenesteleverandør, kan du modtage et tilskud på 25.000 kr. via Skrotningsordningen.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.