Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger et gasfyr?

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

Over 400.000 danske husstande bruger naturgasfyr til at varme hjemmet op. I de seneste år er alle disse forbrugere blevet ramt af stigende priser på gas. Hvis du har et naturgasfyr derhjemme, er det dog ikke kun fyrets forbrug af gas, du bør holde øje med. For hvor meget strøm bruger et gasfyr? Det er væsentligt at vide, da strømforbruget for et gasfyr kan variere meget.

Et gasfyrs strømforbrug

Der findes mange forskellige modeller og typer af naturgasfyr på markedet, og disse gasfyrs strømforbrug kan være vidt forskellige. Det ligger typisk i et spænd på 30-60 kWh om året for de fleste fyr.

Når du går på jagt efter et nyt fyr, er det altid en god idé at spørge dig selv: ”Hvor meget strøm bruger et gasfyr?” Energieffektive fyr kan spare dig penge på strømmen og har desuden ofte en bedre udnyttelse af gassen til opvarmning.

For at finde ud af, hvor meget strøm et gasfyr bruger, bør du altid tjekke, hvilken energiklasse det hører til, da det giver en indikation af energieffektiviteten. Energistyrelsen anbefaler at købe et gasfyr, der som minimum er energiklasse A. 

Har du et fyr, der er helt nede i energiklasse B, C eller D, kan du ende med en strømregning, der er væsentligt højere sammenlignet med et fyr i energiklasse A.

Gode råd til at spare på energiregningen

Når man har fundet svar på, hvor meget strøm et naturgasfyr bruger, er det næste spørgsmål for mange: ”Hvordan kan jeg spare på energiregningen?” Der er heldigvis mange enkle og gode råd til at spare både på varme- og elregningen fra dit naturgasfyr.

Først og fremmest kan du opnå store årlige besparelser ved at udskifte dit gamle olie- eller gasfyr med et nyt naturgasfyr. De nyere fyr udnytter gassen og strømmen væsentligt mere effektivt i forhold til fyr af ældre dato. Det kan være en ganske stor investering, men den vil være tjent ind i løbet af nogle år.

Derudover kan du overveje nogle af disse enkle sparetips til at nedbringe energiregningen:

  • Efterisolér huset, så det holder bedre på varmen og dermed sænker behovet for opvarmning.
  • Skru ned for varmen – dog ikke til lavere end 18 grader, da der kan opstå skimmelsvamp, når det bliver for koldt.
  • Træk gardinerne for – huset holder bedre på varmen, når gardinerne er trukket for, da de lukker for træk fra vinduerne.
  • Tag kortere og koldere bade.
  • Få foretaget løbende service af dit naturgasfyr.

Hvad koster et nyt gasfyr?

At anskaffe sig et nyt gasfyr, kan ofte resultere i gode besparelser på varmeregningen sammenlignet med din nuværende varmeløsning. Hvis du for eksempel skifter dit gamle gasfyr ud med et nyt, kan du spare op til 3.000 kroner på varmeregningen om året.

  • Prisen på et nyt gasfyr ligger på cirka 40.000 kroner, som også inkluderer nedtagning og bortskaffelse af det gamle fyr samt alle rør og aftræk.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.