Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Solcelle kolonihave | Sådan bliver din kolonihave mere grøn

Er du ejer af en kolonihave? Der er flere og flere, der gerne vil gøre deres boliger grønnere, og det gælder også deres kolonihaver og mindre sommerhuse. Der er mange, der tror, at det er en dyr investering at skulle gøre sin kolonihave mere bæredygtig og grøn – men sådan behøver det ikke at være. 

Det hører naturligvis til i den dyrere ende, hvis du skal have installeret solpaneler på taget, men der findes også andre muligheder for dig, der drømmer om en solcelle kolonihave. 

Du vil i dette blogindlæg blive præsenteret for en guide til, hvordan du har mulighed for at bruge solceller i din kolonihave.

solcelleanlæg til kolonihave

Solcelleanlæg kolonihave: Strøm året rundt 

Det er sjældent, at der bliver trukket strøm ud i kolonihavehuse, ligesom der bliver slukket for strømmen lige så snart, sommersæsonen er ovre. Med et solcelleanlæg i kolonihave har du mulighed for at få strøm hele året rundt, og du kan læse meget mere om fordelene ved solenergi her på siden. I den forbindelse findes der forskellige løsninger alt efter, hvad dit behov er for:

  • TV
  • køleskab
  • belysning
  • opladning af elektronik såsom PC og mobiler.

Få tilbud på solcelleanlæg til kolonihave 

Der er mange overvejelser man skal gøre sig, når man overvejer at få et solcelleanlæg til sin kolonihave. Uanset om du overvejer mindre løsninger med mobile solceller eller om du ønsker mere permenente løsninger, som f.eks. solceller på taget, kan det være en god idé at indhente et tilbud på solcelleanlæg til kolonihaven. 
Du kan indhente et tilbud på solcelle i kolonihave hos 3byggetilbud. Vælger du f.eks et solcelleanlæg med 6 kW, har du mulighed for at sælge din overskydende strøm til elnettet. Foretrækker du en mere mobil løsning, kan du også overveje en såkaldt solcellekuffert, eller andre alternative solcelle løsninger i kolonihaven. 

Strøm til kolonihavehus med en solcellekuffert

En foldbar solcellekuffert, kan være en udemærket løsning, hvis man skal have en nem måde, at få strøm på til sit kolonihavehus.

Med en solcellekuffert kan man egentlig oplade hvor som helst, men denne løsning kan også være fint velegnet til at få strøm til kolonihavehuset. 

Alternative solcelleløsninger i kolonihavehuset 

Der er ingen tvivl om, at det både koster mange penge og er tidskrævende, hvis du skal have etableret enten et solcellepanel eller et solcelleanlæg i din kolonihave. 

I stedet findes der mange forskellige muligheder for dig, der ønsker en mere simpel løsning, som stadig er en grøn energiløsning. Dem vil vi nu gennemgå, så du forhåbentlig kan blive inspireret. 

Oplad din elektronik med solceller i kolonihaven 

 

Der er mange, der ikke ved, at det faktisk er muligt at anskaffe sig solcellepaneler, man bare kan folde ud på græsplænen, hvorefter man kan tilkoble en powerbank

Det er nok til, at du kan få opladt din tabletsmartphone og dit smartwatch. Af andre smarte løsninger kan du i dag også investere i powerbanks, der har indbyggede solceller. Du finder blandt andet powerbanks med solceller fra Incover og Proshop

Med et 20-watt-panel burde det for eksempel være nok til, at du kan oplade en iPad og et par smartphones, og det gælder også, selvom vejret er blandet. 

Lyder det som den rette løsning for dig, der er på udkig efter et alternativ til solcelle til kolonihave, er det en god idé at oplade solpanelet ved hjælp af en powerbank først. 

Det skyldes, at den er i stand til at holde på mere strøm sammenlignet med en enkelt smartphone. Herudover er det langt fra alle smartphones, der kan optage solens stråler direkte fra et solpanel.

Belysning i kolonihaven med solceller

 

En anden alternativ solcelle i kolonihave-løsning er belysning. Som regel bruger man utrolig mange timer udendørs, når man er i en kolonihave. 

Det betyder, at den rette belysning udendørs er meget vigtig. Der findes mange forskellige muligheder, når det kommer til at investere i lamper, der anvender solceller. 

Derfor kan du frit vælge mellem lamper i forskellige former og med forskellig farver. Find blandt andet et stort udvalg af lamper, der bruger solceller, hos Lyshygge og hos Hjemmets.

Solcelledrevet springvand i kolonihaven 

 

Foruden lamper kan du også få skabt masser af hygge i din kolonihave ved hjælp af et solcelledrevet springvand. 

Også her kan du vælge imellem forskellige varianter og modeller, der varierer i forhold til udformning og størrelse. 

Derfor vil du med sikkerhed kunne finde det springvand, der passer til lige netop din kolonihave. Hos Hjemmets finder du et spændende og bredt udvalg af solcelle-springvand.

Læs også disse guides

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.