Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvorfor er der forskel på elprisen øst og vest for Storebælt?

Du har nok lagt mærke til, at der er forskel på elpriserne afhængigt af om du bor i det østlige eller vestlige Danmark.

Forskellen i elpriserne i øst og vest, kan sammenlignes med kvadratmeterpriser, hvor der er forskel i priserne, alt efter hvor din bolig er placeret.

Øst og vest for storebælt

Grunden til at prisen ikke er den samme, om du bor øst eller vest for Storebælt, skyldes blandt andet begrænsninger i kabelnettet, som transporterer din strøm.

Andre faktorer som påvirker prisen, er at der f.eks er færre vindmøller Øst for Storebælt og at det ikke altid er muligt, at transportere strømmen via. kabelnettet til Øst for storebælt. Derudover har de to landsdele, forskellige forbindelser til elnettet og kraftværker i udlandet.

Det Vestlige Danmark, har gode strømforbindelser til Norge, som får en stor del af deres strøm fra vandkraftværkerne. Østdanmark har derimod strømforbindelser til Sverige, som både producerer vand- og vindenergi.

Priserne på strøm i Norge og Sverige er også forskellige, hvilket betyder at elpriserne også bliver forskellige herhjemme afhængigt af, om man bor Øst eller Vest for storebælt.

Derfor er der forskel på elprisen i Øst og vest Danmark

  • Begrænsninger i kabelnettet
  • Færre vindmøller Øst for storebælt
  • Prisforskelle på elpriserne i nabolandene 

Elpriserne er generelt en smule højere, når du bor Øst for storebælt. Forskellen er i gennemsnittet kun én øre pr. kWh om dagen. Man har forsøgt at udligne prisforskellen, ved at bygge strømforbindelser mellem øst og vest Danmark, hvilket har udjævnet prisforskellen en smule. 

Priserne er dog endnu ikke på helt samme niveau.  

Kilde: Dansk Energi, 2019

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.