Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Sammenlign varmepumper – Find de bedste varmepumpe

Der kan være mange penge at spare ved at skifte til en varmepumpe – men hvilken varmepumpe er den bedste? I denne guide hjælper vi dig med at finde frem til den bedste varmepumpe og hvilke ting, du skal være særligt opmærksom på.

Sammenlign varmepumper

En varmepumpe sammenligning er altid en god idé – især hvis du gerne vil have den bedste varmepumpe. Det kan nemlig hurtigt blive uoverskueligt at navigere rundt i de mange muligheder, men ved en sammenligning af varmepumper kan du hurtigt og nemt afgøre, hvilken varmepumpe, der er den bedste for dig

Så meget kan du spare med en varmepumpe

I de fleste tilfælde kan en varmepumpe være en god og besparende varmeløsning. Den endelige besparelse vil dog variere, da den bl.a. afhænger af boligens isolering og boligens nuværende primære varmekilde. 

Hvis din primære varmekilde er fyringsolie, træpiller eller gasfyr, så kan du formentlig reducere din varmeregning med op til 50%, hvis du skifter til en varmepumpe. 

Hvis du skifter fra gas- eller oliefyr til varmepumpe, har du i øvrigt mulighed for at søge tilskud til varmepumpen gennem Varmepumpepuljen.

Hvilken varmepumpe er bedst?

Den bedste varmepumpe, er den varmepumpe, som passer bedst muligt til din bolig. Nedenfor har vi samlet nogle gode overvejelser, som du med fordel kan tage stilling til, når du skal på udkig efter den bedste varmepumpe.

Længere nede i indlægget kan du i øvrigt se en oversigt over bedst i test varmepumper, som du kan tage inspiration fra. 

 

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Men hvilken varmepumpe skal man vælge? Når du skal på udkig efter den bedste varmepumpe, skal du først og fremmest afgøre, hvilken varmepumpe type, du foretrækker. 

Du kan vælge mellem følgende varmepumpe typer:

Vil du eje eller leje?

Vidste du, at det er muligt at få en varmepumpe på abonnement? Det kan hurtigt blive en stor investering, når man skal skifte til en varmepumpe, og derfor er det faktisk muligt at leje en varmepumpe. Du har dog også mulighed for at købe din egen varmepumpe, hvis du hellere foretrækker det.

Vælg en varmepumpe efter behov

Når du har fået styr på, hvilken type af varmepumpe, du vil vælge, så kan du begynde at overveje, hvor stor din varmepumpe skal være – størrelsen er nemlig ikke helt ligegyldig. 

Det er nemlig vigtigt, at du vælger en varmepumpe, som passer til boligens størrelse og varmebehov. Hvis du ikke får valgt den rette størrelse, kan det nemlig have stor indflydelse på din endelige besparelse. 

Det gælder derfor om at vælge en varmepumpe med en ydelse, som er højere end boligens varmetab. Hvis du er i tvivl om, hvilken størrelse du skal vælge, så kan du bruge vores formel til beregning af den optimale størrelse på varmepumpe.

 

Sådan beregner du, hvor stor din varmepumpe skal være

For at finde frem til den optimale størrelse, skal du gange antallet af kWh, som du bruger pr. kvadratmeter til opvarmning med størrelsen på din bolig i kvadratmeter. Resultatet vil dermed vise, hvor mange kW, din varmepumpe skal være i stand til at kunne opvarme.

beregning-varmepumpe-stoerrelse

Varmepumpens støjniveau

Det kan også være en god idé at være opmærksom på varmepumpens støjniveau. Det er dog umuligt at finde en varmepumpe, som ikke afgiver støj, da de altid vil afgive lidt støj. Det kan dog være en god idé at vælge en varmepumpe med et lavt støjniveau, så varmepumpen ikke bliver til gene for hverken dig eller dine naboer. 

Du kan i øvrigt læse vores gode råd til at undgå støj fra varmepumpen her. 

 

Vælg en varmepumpe fra Varmepumpelisten

Varmepumpelisten er en liste over godkendte varmepumper. Listen består af varmepumper, som alle er blevet testet ift. deres effektivitet samtidig med, at de bl.a. overholder de danske produktkrav. På Varmepumpelisten kan du også se varmepumpens effektivitetsgrad og støjniveau, så du hurtigt og nemt kan finde og sammenligne de bedste varmepumper.

Du kan se Varmepumpelisten her.

Sammenlign varmepumpens SCOP-værdi

“Hvad er SCOP-værdi?” tænker du nok. Varmepumpens SCOP-værdi fortæller noget om, hvor effektiv varmepumpen er til at producere og levere varme i gennemsnit i løbet af et år. Det betyder, at jo højere SCOP-værdien er, desto mere energieffektiv er varmepumpen – og det anbefales derfor, at du vælger en varmepumpe med en høj SCOP-værdi. 

Hvis en varmepumpe eksempelvis har en SCOP-værdi på 3, betyder det, at den i gennemsnit producerer 3 kWh varmeenergi for hver kWh, den bruger i strøm. 

 

Vær’ opmærksom på den maksimale temperatur

En varmepumpe skal placeres udenfor, og derfor er det vigtigt, at du sikrer, at varmepumpen kan holde til de lave temperaturer, som vi får om vinteren i Danmark. Det er nemlig ikke alle varmepumper, som er bygget til at kunne klare minusgrader. Det anbefales derfor, at du vælger en varmepumpe, der kan klare mellem -15 og -30 grader.

Varmepumpe test 2024 – Se varmepumper bedst i test 

“Men hvilken varmepumpe skal jeg købe?” – Ja, det er et godt spørgsmål. Nedenfor har vi samlet en oversigt over de 3 bedste varmepumper på markedet. Her kan du få en oversigt over følgende bedst i test af varmepumper:

  • Bedst i test luft til luft varmepumpe
  • Bedst i test luft til vand varmepumpe
  • Bedst i test jordvarmeanlæg

Oversigten kan hjælpe dig med at få et overblik over de bedste mærker til varmepumper, så du får lettere ved at finde den bedste varmepumpe hjem til dig.

Panasonic CU-VZ9SKE

På nuværende tidspunkt har denne varmepumpe fra Panasonic den højst målte SCOP-værdi på markedet. Denne varmepumpe er derfor det oplagte valg, hvis du er på udkig efter den mest energieffektive luft til luft varmepumpe. 

Derudover kan denne varmepumpe sagtens fungerer optimalt i både høje temperaturer og helt ned til minus 30 grader.

Bedste luft til luft varmepumpe

Er du i tvivl om, hvilken luft til luft varmepumpe du skal vælge? Nedenfor kan du se den bedste varmepumpe med luft til luft.

Mærke Model SCOP Støjniveau Energimærke
Panasonic
CU-VZ9SKE
6,20
64 dB
A+++
bedste-luft-til-luft-varmepumpe

Bedste luft til vand varmepumpe

Er du i tvivl om, hvilken luft til vand varmepumpe du skal vælge? Nedenfor kan du se den bedste varmepumpe med luft til vand.

bedste-luft-til-vand-varmepumpe

Metro Therm Metroair 16

Denne varmepumpe fra Metro Therm har en SCOP-værdi på blot 3,90 for radiatorvarme og 5,05 for gulvvarme, og et støjniveau på bare 55 dB.

Denne varmepumpe passer særdeles godt til huse på en gennemsnitlig størrelse, da varmepumpen har en effekt på 11 kW for gulvvarme og 12 kW for radiatorvarme.

Mærke Model SCOP Støjniveau Energimærke
Metro Therm
Metroair 16
3,90/5,05
55 dB
A+++

Bedste jordvarmeanlæg

Er du i tvivl om, hvilken jordvarmepumpe du skal vælge? Nedenfor kan du se den bedste jordvarmepumpe.

Bosch Compress 7001i LWMF12

Denne jordvarmepumpe fra Bosch har en SCOP-værdi på 4,17 på højtemperatur og 5,55 på lavtemperatur. Derudover har jordvarmeanlægget en indbyttet 180 liter rustfri varmtvandsbeholder.

Desuden tilhører denne model de mest støjsvage varmepumper på markedet takket være en fantastisk isolering og avanceret teknologi.

Mærke Model SCOP Støjniveau Energimærke
Bosch
Compress 7001i LWMF12
4,17/5,55
41 dB
A++
bedste-jordvarmeanlaeg

Installation af varmepumpe – Sådan gør du

Du bør altid overlade installationen af din varmepumpe til en autoriseret installatør. Det skyldes, at selve installationen kan kræve komplekse el-installationer, og dermed sikrer du, at installationen bliver udført korrekt og ikke mindst lovligt.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af varmepumpe?

Der er en del overvejelser, som du bør gøre dig, før du køber en ny varmepumpe. Her på siden kan du læse meget mere om, hvad du skal være opmærksom på, når du skal finde den bedste varmepumpe.

 

Kan det betale sig at skifte til varmepumpe?

Ja, det kan det godt. Hvis du skifter fra træpiller, olie- eller gasfyr til varmepumpe, så kan du reducere elregningen med op til 50%.

 

Hvad er den bedste varmepumpe?

Den bedste varmepumpe afhænger af dine præferencer og din bolig. Varmepumpen skal nemlig passe til din bolig, så du sikrer, at du får den maksimale effekt og besparelse. Her på siden kan du læse mere om, hvordan du finder den bedste varmepumpe.

Skrevet af

Maria
Maria sørger for, at du altid har adgang til de nyeste informationer vedrørende elpriser på Elberegner.dk. Med flere års erfaring indenfor energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for sammensætningen af elprisen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, for at finde den billigste pris. Hendes ekspertise gør hende i stand til at give dig den bedste rådgivning, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste udbyder for dig.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.