Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Bruger man strøm, når stikket sidder i kontakten?

Hvis du har stillet dig selv spørgsmålet om, hvorvidt man bruger strøm, når stikket sidder i kontakten, er du landet det rette sted. Her på siden giver vi dig nemlig svaret, og vi bruger opladeren som eksempel på et elektrisk apparat.

Hvis du er interesseret i at følge med i dit generelle strømforbrug, kan du downloade vores elpris-app, som kan hjælpe dig med at danne et bedre overblik. 

Her kan du følge dit forbrug og se, om der er nogle oplagte steder, hvor du kan spare på strømmen.

Hvad koster det, at lade en oplader side i kontakten? 

Siden 2020 har der været regler for, hvor meget en telefonoplader må forbruge i strøm, når din telefon ikke er tilsluttet, men i korte træk, så bruger man strøm, når stikket sidder i kontakten. Nyere telefonmodeller bruger dog så lidt som fem kr. i strøm i løbet af et år, og selvom det ikke lyder af meget, er det alligevel de færreste, der kaster en femkrone ud af vinduet bare for sjov.

bruger man strøm når stikket sidder i kontakten

Bruger en oplader strøm, når den sidder i kontakten?

Som vi har været inde på, bruger man strøm, når stikket sidder i kontakten – også selvom telefonen ikke lades op. Og selvom det ikke er fem kroner på et år, der vælter budgettet, er det af brand- og lynmæssige årsager fornuftigt at hive din oplader ud af stikkontakten, når du ikke længere lader din telefon op. 

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen er overopladning en medvirkende faktor til brandskader, når telefonen sidder i opladeren. Gør det derfor til en vane at tage stikket ud af kontakten, når du alligevel fjerner telefonen efter endt opladning.

Download vores elpris-app, og lad din opladerpris være med til at skabe et overblik, så du kan holde styr på dit forbrug og din elregning.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Bruger opladere strøm, når de ikke bruges?

Sidder din oplader i en tændt stikkontakt, bruger den strøm – også selvom din telefon ikke lades op. Træk derfor altid opladeren ud, når den ikke er i brug. På den måde slipper du for at betale en unødvendig femmer om året, og du minimerer brandrisiko opstået som følge af en tændt oplader.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.