Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en telefonoplader?

Har du styr på, hvor meget strøm en oplader bruger, når den ikke længere lader telefonen op? Eller hvor meget strøm din telefon rent faktisk bruger om året?Telefonen er nemlig et essentielt apparat for stort set alle danskere, og derfor er det også helt naturligt at stille spørgsmål ved, hvor meget strøm selve opladeren bruger.

Vi giver dig de helt konkrete svar, så du ved, om telefonopladeren er en af de store syndere på elregningen.

Hvor meget strøm bruger en mobiloplader?

En opladers strømforbrug er utrolig lavt, specielt hvis du har en af de nyere telefonopladere. Mængden af strøm, en oplader bruger, vil typisk ligge omkring 2,30 kWh i døgnet, hvis du lader den sidde i stikket. 

En ældre oplader i stikkontakten har et strømforbrug på lidt mere, men efter lovgivningen er det ikke længere muligt for producenter at producere opladere, der bruger meget standbystrøm. 

Lader du opladeren sidde i stikkontakten hele året rundt, har opladeren et strømforbrug på under 0,85 kWh om året, hvilket svarer til ganske få kroner på din elregning.

Beregn hvad din mobiloplader koster dig i strøm

Hvor meget strøm bruger en mobil om året?

Det er meget forskelligt, hvor meget strøm en mobiltelefon bruger om året. Det kommer lidt an på dig og din adfærd. En typisk dansker bruger i gennemsnit sin mobiltelefon 1.600 timer om året. 

Strømforbruget for mobiltelefonen er meget lavt, så den kan typisk holde sig kørende i nogle timer, før du har brug for at lade den op. En opladning koster meget få øre, så det er ikke noget, du vil kunne mærke på kontoen.

Android-oplader vs. iPhone-oplader – strømforbrug

Er der forskel på, hvor meget strøm en iPhone-oplader bruger sammenlignet med en Android? Ikke rigtigt. De nye telefoner fra de forskellige mærker minder meget om hinanden, når det kommer til strømforbrug. Nogle telefoner kan selvfølgelig have et større batteri, der betyder, at de ikke behøver at blive opladet lige så ofte.

Men strømforbruget for iPhone og Android er næsten det samme. Hvis du vil vide, hvor meget strøm en oplader præcis bruger i dit hjem, kan du altid tjekke, hvor mange watt opladeren bruger og beregne omkostningerne ud fra, hvor ofte du anvender opladeren.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.