Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Eloverblik – hvad er det og hvordan fungerer det?

Eloverblik er en kundeportal, der giver dig adgang til de data om dit elforbrug, som dit elselskab og dit netselskab registrerer – og den giver dig dermed mulighed for at følge dit strømforbrug. Eloverblik fungerer via et IT-system kaldet “DataHub”, der gør det muligt at hente dit forbrug direkte fra din elmåler.

Ud over at give dig information om dit elforbrug, giver Eloverblik dig også indsigt i ting som flytninger eller skift af elselskaber.

Sådan får du adgang til Eloverblik:

Du får adgang til Eloverblik ved at logge på portalen via dette link. Når du logger ind, skal du bruge MitID.

Hvis du oplever problemer med at logge på Eloverblik DK, kan det skyldes, at der kun findes én registreret elkunde pr. adresse – nemlig vedkommende, som står på elregningen. 

Hvis det er tilfældet, skal personen, som står på elregningen, oprette en fuldmagt til dig.

Hvorfor er mine data i Eloverblik?

Du undrer dig måske over, hvorfor dine data er i en portal som Eloverblik. Årsagen er, at dataene bruges til at danne grundlaget for din elregning og afregning hos dit elselskab.

Udover det kan du give adgang til tredjeparter, som kan bruge data til andre energiydelser. Det kunne eksempelvis være i forbindelse med solcelleafregning, SMART-styring af dine elprodukter eller hvis du blot ønsker et bedre overblik over dit forbrug og vil have dine eloverblik-data visualiseret i en app.

Findes Eloverblik som app?

Eloverblik findes på nuværende tidspunkt ikke som en app, men andre el-apps visualiserer og laver beregninger på baggrund af data fra Eloverblik. Du kan blandt andet bruge Elberegner-appen, hvor du logger ind via Eloverblik og følger din elpris og dit elforbrug direkte i appen.

elberegner app fritlagt

Sådan kan du se dit elforbrug

  • Som elkunde i Danmark, kan du altid se dit elforbrug via Eloverblik i din webbrowser.
  • Du kan også downloade Elberegner-appen, hvis du ønsker at følge med i dit elforbrug løbende samt historisk fra din mobil. Hent elpris appen her

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er en token?

Som en registreret elkunde har du mulighed for at dele dine data gennem Eloverbliks kunde-API. Du kan generere en elektronisk nøgle, også kendt som et token, via Eloverblik, som giver modtageren adgang til dine data i en bestemt periode.

 

Hvad er en tredjepart?

En tredjepart kan eksempelvis udbyde andre energiydelser til kunder, baseret på kundernes egen forbrug og produktion. Kunderne giver tredjeparten adgang til deres data i DataHub via en elektronisk fuldmagt.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.