Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Smart Home - Sådan optimerer du strømforbruget med et intelligent hjem

Har du hørt om det sidste nye inden for energibesparelse? Det handler nemlig om at lave sin bolig om til et ‘Smart Home’, så alle apparater kan fjernstyres fra din telefon eller helt automatisk. Læs mere om, hvordan du optimerer strømforbruget i dit hjem ved hjælp af intelligente bygningsinstallationer.

Intelligent styring af hjemmet – udvalgte produktkategorier

Der er flere måder hvorpå, du kan gøre dit hjem intelligent styret. Hvis det er første gang du kaster sig ud i SMART home produkter, kan det være rart at starte i det små. Der findes nemlig et væld af muligheder og teknologiske løsninger, som gør det nemmere for dig at spare på energien i dit hjem. Du kan eksempelvis starte med at optimere dit hjem, ved at købe et starter-kit til intelligent belysning eller et starter-kit til intelligent varmestyring. På den måde får du alt hvad du skal bruge i en samlet pakke, for at komme i gang med at optimere og effektivisere energien i dit hjem.

Udover at der findes intelligent styring af belysning, varme og klima, findes der også starter-kits til dig som har varmepumpeDu kan få det fulde overblik over intelligente produkter nedenfor. 

Inteligente produkter - Energi, klima og varme
Inteligente produkter - Belysning
Smart og billig pakkeløsning til temperaturstyring
Smart og billig pakkeløsning til styring af belysning

Hvad er et Smart Home?

Flere og flere anvender smart-produkter for at gøre hverdagen lettere og for at spare penge på strøm. Et Smart Home, eller det intelligente hjem, er en bolig med apparater, belysning, varme, aircondition og sikkerhedssystemer, der er forbundet til internettet. Smart Homes giver brugerne mulighed for at styre enhederne fra et fjernt sted. 

Smart Home-markedet vokser hurtigt, efterhånden som flere mennesker interesserer sig for den bekvemmelighed og effektivitet, der ligger i fjernstyring af deres husholdningsapparater og -systemer. Der er masser af fordele ved et Smart Home, og en af dem er de strømbesparende muligheder, som et intelligent hjem giver.

Hvordan kan et smart hjem hjælpe dig?

Med et Smart Home kan du styre alle dine elapparater som lys, temperaturreguleringer, TV og meget mere fra din telefon. Det betyder, at du kan spare miljøet for unødvendig brug af strøm og samtidig spare penge på din elregning. Du kan nemlig altid tjekke, om alt lyset i din bolig nu er slukket, eller om TV’et stadig spiller din yndlingsfilm, når du forlader boligen. Alt dette kan gøres igennem din telefon, eller du kan bruge Google Assistant, Siri eller Alexa til at klare opgaven for dig.

Fordelen med et Smart Home er ikke kun besparelsen på strøm. Med det intelligente hjem får du en meget lettere hverdag, da du kan automatisere så mange forskellige ting. Du kan få installeret dine elapparater, så de allesammen indgår i samme system og faktisk kan snakke med hinanden og sørge for, at alt kører præcist, som du gerne vil have det.

Brug intelligente bygningsinstallationer

Igennem intelligent styring af hjemmet kan du vande haven automatisk, sørge for, at lyset ved døre og vinduer tænder på bestemte tidspunkter, eller få køleskabet til at bruge lige nøjagtigt den mængde strøm, der er nødvendig. Selv gardiner kan installeres, så de automatisk åbner, når solen kommer frem. Så kan du nyde det naturlige lys og spare penge på strømmen.

Få installeret smarte røgalarmer, der også virker som natlamper. Du slipper på den måde for at tænde og slukke for lyset, når mørket falder på. Alle de smarte installationer kan være en god måde at spare lidt ekstra strøm på i hverdagen.

intelligent hjem

Smart Home-app – spar penge på elregningen

Det geniale ved et intelligent home er, at du bare skal downloade din Smart Home-app, og så kan du styre alle dine elinstallationer igennem mobilen. Har du børn, der ikke lige husker at slukke lyset, kan du altid tjekke op på din telefon og slukke for det, uden du overhovedet er i hjemmet. Det kan spare masser af penge på elforbruget, og du får ovenikøbet en masse smarte løsninger med et intelligent hus.

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Hvad koster et intelligent hjem?

Selvom alt omkring et Smart Home lyder fremtidsagtigt og super smart, behøver det faktisk ikke være dyrt. Der findes nemlig mange billige løsninger på markedet, som du kan starte ud med. Prøv dig eksempelvis frem med elpærer, der kan styres igennem telefonen, eller bevægelsessensorer, der automatisk tænder og slukker for lyset. Du kan også prøve stikdåser, der automatisk slukker for strømmen på indstillede tidspunkter. Det er en nem måde at sikre, at elregningen ikke bliver for stor.

Hvordan får jeg intelligent el i hjemmet?

Du kan spare på lyset og få de smarte detaljer i hjemmet allerede i dag. Der findes nemlig et væld af produkter, der kan gøre din bolig til et intelligent hjem. Ved at starte med mindre ting kan du hurtigt få en fornemmelse af, hvor du vil kunne spare penge med intelligente produkter. Flere og flere vælger nemlig at lave deres boliger til intelligente huse. Det betyder, at der hele tiden udvikles produkter, der sparer dig tid og penge. Prøv dig derfor frem, så du finder lige det, du står og mangler.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvordan fungerer et Smart House?

Et Smart House fungerer på den måde, at en stor del af elapparaterne i hjemmet et forbundet til hinanden og kan dermed styres igennem en app.

Hvor meget kan jeg spare med et Smart Home?

Det er svært at sige, hvor mange penge du kan spare hvert år. Men har du ofte lys eller andet el kørende unødvendigt, kan du hurtigt og nemt få sat en stopper for det og spare penge på den måde.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.