Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Sådan kan du måle dit strømforbrug

Elregningen har en stor betydning for vores månedlige omkostninger, og det kan derfor være en god idé selv at have lidt styr på, hvor stort et strømforbrug i løbet af døgnet man har.

Det kan gøres ved at lave en måling af strømforbruget i sit hjem, og det kan du gøre på flere forskellige måder. Vi giver dig et overblik over, hvordan du beregner dit strømforbrug, og hvad du kan gøre for at holde lidt mere styr på elregningen lige her.

Hvor kan jeg se mit strømforbrug?

Der er mange steder, du kan se og måle et strømforbrug. Det kan blandt gøres på din elmåler i hjemmet eller igennem dit elselskabs hjemmeside eller app. At måle dit strømforbrug er en god måde at holde styr på, hvor meget strøm du bruger hver eneste måned, så regningen ikke lige pludselig stikker af.

Elmåler og elmåler-apps sørger for at lave beregningen af dit strømforbrug, så du slipper for at gøre noget. Vil du dog gerne udregne strømforbruget på et specifikt produkt, skal du bare tage watteffekten, dividere med 1.000 og gange med det antal timer, du forventer at bruge apparatet. 

En strømforbrugsudregning med en 50 watt pære, der er tændt i to timer om dagen, kan derfor se således ud:

50 / 1.000 = 0,050 kWh

Da pæren er tændt i to timer, bliver forbruget 0,1 kWh i døgnet. Det kan du så gange med din elpris, og så ved du præcis, hvor meget strøm pæren bruger i døgnet. Heldigvis har vi alle sammen en strømforbrugsmåler i hjemmet, som kan holde styr på vores overordnede forbrug, så vi slipper for at lave en masse forskellige udregninger på alle vores apparater.

Mål dit strømforbrug igennem din elmåler

Du kan let tjekke, hvor meget du bruger i strøm, ved at holde øje med din elmåler. I mange huse har vi i dag fjernaflæste elmålere, så du kan følge dit strømforbrug online. Igennem dit elselskabs hjemmeside kan du se dit strømforbrug og derudover få forskellige statistikker, som kan hjælpe dig med din forbrugsplanlægning. 

Aflæsningen sker automatisk hos elselskabet, men den kan samtidig være med til at give dig et godt overblik over dit strømforbrug.

Se strømforbruget med en forbrugslogger

Du kan også måle dit strømforbrug igennem en forbrugslogger. En forbrugslogger er et apparat, der monteres på din elmåler. Den viser dit aktuelle forbrug og kan også vise dig dit månedlige og ugentlige forbrug. En forbrugslogger fungerer som en måler til dit strømforbrug, så du let har et overblik over dit strømforbrug i watt og kWh.

Få overblikket med en app til strømforbrug

Hos mange elselskaber kan du gå ind under ”se mit strømforbrug” og få en oversigt over, hvor meget strøm du bruger. Men faktisk er der flere elselskaber, som også tilbyder en strømforbrugs-app. Appen kan du have klar på telefonen, så du kan tjekke strømforbruget, præcis når det passer dig. 

Du vil typisk både kunne få disse apps til din Android-telefon og din iPhone. Med en app til strømforbrug slipper du helt for at skulle have computeren i gang, og du kan tjekke strømforbruget, lige meget hvor du befinder dig.

elpriser-app

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.