Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvad er et målepunkts-ID på el?

Hvis du er interesseret i at få et større indblik i og en større forståelse for, hvad der menes, når målepunkts-ID overtager samtalen, er du landet det helt rigtige sted. 

Her på siden tager vi dig nemlig igennem begrebet, så der forhåbentligt ikke opstår tvivl fremadrettet.

Hvad dækker målepunkts-ID over?

Begrebet dækker over det unikke ID, som alle elmålere har, og som skal bruges til at identificere, hvor stort strømforbruget har været på en given adresse. 

Selve ID’et består af i alt 18 cifre. De 18 cifre begynder altid med tallene 5713131, som er identifikationscifrene for elmålere i Danmark, mens rækkefølgen af de sidste 11 tal knytter sig til den specifikke elmåler. 

Tallet kan du som regel finde flere forskellige steder. Ud over at stå på selve elmåleren står det som regel også på din elregning og evt. i din betalingsservice. Du kan som regel også finde det på selvbetjeningssiden hos din eludbyder. Kan du ikke finde det på nogen af disse steder, kan du kontakte din eludbyder, som kan være dig behjælpelig.

hvad-er-et-maalepunkts-ID-paa-el

Er målepunkts-ID og aftagenummer det samme?

Målepunkts-ID og aftagenummer på din elmåler er det samme og bruges til at identificere den enkelte elmåler, så forbruget af strøm kan aflæses korrekt. 

Det er særligt relevant i forbindelse med opkrævning af regninger og i forbindelse med ind- og udflytning, når du bliver til- eller afmeldt den specifikke elmåler.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor finder jeg målepunkts-ID?

Du finder nemmest dit målepunkts-ID eller aftagenummer på din elregning. Alternativt kan du finde det på selve elmåleren eller tage kontakt til din el-leverandør, som også kan oplyse dig om det.

Hvad er målepunkter?

Målepunkter dækker over den seneste dato, hvor der blev aflæst elforbrug, og den dato, hvor den nyeste måling foretages. Målepunkterne fortæller altså noget om, hvor meget strøm der er blevet brugt i løbet af en periode.

Læs også disse guides

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.