Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Gaspriser – Sammenlign billig gas

Produkt
OK Gas Variabelpris
6 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

5,14 kr./m³

Produkt
Naturgas med variabel pris
0 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

4,94 kr./m³

Produkt
Naturgas med variabel pris
6 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

7,19 kr./m³

Gaspriser

Gas er blevet en stadig mere populær energikilde i de danske hjem. Det er der mere end en årsag til, da gas faktisk udmærker sig på flere parametre. 

Først og fremmest er det en økonomisk fornuftig investering, hvis man i forvejen har en bolig, der har oliefyr som primær energikilde. Her kan udskiftningen til et gasfyr nemlig udmønte sig i gode besparelser.

sammenlign-gaspriser

Derfor skal du sammenligne gaspriser

Populariteten skyldes formentligt bl.a. gasfyrets lave CO2-udledning, som igen er en væsentlig forbedring i forhold til oliefyret. Gasfyret taler derfor direkte ind i en tendens, som vi både ser i Danmark og på verdensplan. Nemlig et ønske om at fylde vores hjem med energioptimerede og bæredygtige alternativer. Ønsker du alt læse mere om bæredygtige alternativer? Så dyk ned i vores artikel om naturgas og elpriser. Ellers kan du via vores feed ovenfor sammenligne gaspriserne for de forskellige udbydere.

Gas tilbud

Gasvarme

Naturgas priser

Hvad koster gas?

Vi kan kun give dig et estimeret skøn, når det drejer sig om priser på gas, da det er en dynamisk størrelse, som hele tiden ændrer sig. Du vil nemlig formentlig opleve, at priserne på gas ligger i et leje på omkring 2,2 kroner til 2,5 kroner pr. m3. Men disse tal er i høj grad under indflydelse af, hvilken gasaftale du har. Der findes nemlig to typer gasaftaler. En gasaftale, hvor du har en fastlåst gaspris, og en gasaftale, hvor du har en variabel gaspris. Og begge typer har hver deres fordele og ulemper.

 

Hvem tilbyder den billigste gas?

Er du også på udkig efter den billigste gaspriser i Danmark? I dag kan du frit vælge mellem et hav af gasudbydere i Danmark, men det helt store spørgsmål er altid: hvor får man billig gas?

For at gøre det nemmere for dig at finde den billigste gas, har vi nedenfor samlet en oversigt over de leverandører, som kan tilbyde billigst gas.

Her kan du se nogle af de billigste gasleverandører lige nu:

  • OK (Gas Variabelpris) – billig gasleverandør – billig gas fra 5,14 kr. pr. m3
  • SK Energi (Flex Naturgas) – billig gasleverandør – billig gas fra 4,95 kr. pr. m3
  • EnergiFyn (Flexgas Privat) – billig gasleverandør – billig gas fra 5,05 kr. pr. m3
  • SEF Energi (Standard) – billig gasleverandør – billig gas fra 5,89 kr. pr. m3
  • Nettopower (Gas m. variabel pris) – billig gasleverandør – billig gas fra 4,18 kr. pr. m3
  • Grøn El-Forsyning (FlexGas) – billig gasleverandør – billig gas fra 4,47 kr. pr. m3
  • Strømlinet (SpotGas) – billig gasleverandør – billig gas fra 5,10 kr. pr. m3
  • Norlys (FlexGas) – billig gasleverandør – billig gas fra 5,17 kr. pr. m3
  • Andel Energi (FastPrisGas) – billig gasleverandør – billig gas fra 7,85 kr. pr. m3
  • Energi+ (Gas+) – billig gasleverandør – billig gas fra 4,31 kr. pr. m3
  • Velkommen (NaturGas) – billig gasleverandør – billig gas fra 7,19 kr. pr. m3

Listen er senest opdateret september 2024. Vær venligst opmærksom på at priserne kan have ændret sig siden listen sidst blev opdateret.

Skal man vælge en fast- eller variabel gaspris?

Den fastlåste gaspris er et godt valg til dig, der ønsker ro i dit budget. Her får du nemlig den samme pris på gas hele året igennem, og du er derfor ikke under indflydelse af ydre faktorer eller svingende priser på børsmarkedet. Denne type har dog den ulempe, at den ofte er det dyreste valg af de to.

Er du derimod mere risikovillig, kan du med fordel vælge en gasaftale med en variabel gaspris. I så fald følger beløbet på din regning markedspriserne, der kan være af svingende karakter. Du kan derfor nyde godt af din aftale, når prisen på gas er i bund, hvilket ofte er i sommerperioderne. Omvendt kan du også risikere at skulle betale en højere pris i vinterhalvåret, hvor prisen kan været skruet op. Dog har denne type gaspris vist sig at være den bedste mulighed for at opnå besparelser på et overordnet plan.

 

Hvad har indflydelse på prisen på gas?

Når det gælder gas, findes der ikke nogen fast pris, man altid kan regne med. Ligesom det er tilfældet med varer som olie og stål, så er gas en handelsvare. Det betyder, at den dagligt bliver handlet på børsen. Her bliver prisen vurderet efter forholdene her og nu, altså hvordan udbuddet og efterspørgslen er på området.

Det betyder, at priserne på gas kan svinge meget i forskellige perioder. Og det kan der være flere grunde til. Først og fremmest spiller vejret en betydelig rolle. Når vejret er lunt, eller vi oplever milde vintre, så er vores behov for gas ikke så stort. Dermed sænkes både efterspørgslen og prisen på gassen.

Oplever vi derimod perioder med meget kulde og strenge vintre, vil prisen tilsvarende stige. Det skyldes at efterspørgslen på gas er stor, fordi behovet for varme er stort. Og generelt er vores forbrug også større i de kolde måneder, hvor vi opholder os mere inde, og dagene er kortere.

Men det er også andre og mere kedelige omstændigheder, der kan have en indvirkning på prisen på gas. Navnlig naturkatastrofer, krig eller andre former for politisk uro vil skabe forandringer i priserne. Sådanne forhold skaber nemlig usikkerhed i samfundet, hvilket påvirker udbuddet, der ofte bliver reduceret som følge heraf.

Kan det betale sig at vælge gas frem for olie?

Der kan være mange grunde til at vælge gas frem for olie, når det kommer til energikilder til hjemmet. En af årsagerne er, at gas er langt mere miljøvenligt end olie. Men der er også andre gevinster ved gas, som især kommer din pengepung til gode.

Gas er nemlig billigere end olie. Men det kan lyde skræmmende, når man får præsenteret tallene for et nyt gasfyr. Det koster nemlig typisk mellem 35.000 og 50.000 at skifte til gas fra olie. Det kan afskrække nogen.

Men når den første store økonomisk udgift er udskrevet, kan du se frem til besparelser de kommende år. Gas er nemlig billigere end olie, og de lave gaspriser kan føre til årlige besparelser, der typisk ligger i omegnen af 10.000 til 15.000 kroner om året. Din investering i et gasfyr vil da hurtigt tjene sig selv ind i gen, hvis du vælger at skifte fyr.

Du bør dog ikke være for hurtig med at kaste dit gamle oliefyr bort. Først bør du tjekke, om du overhovedet kan få gas i dit hjem. Det kræver nemlig, at der en gasledning i nærheden af dit hjem. Findes det ikke i nærheden, må du muligvis droppe tanken om at blive tilkoblet en gasledning her og nu.

Er du i tvivl om, hvorvidt det er muligt at blive tilkoblet en gasledning i nærheden af din bopæl? Så kontakt din kommune. De kan hjælpe dig med alle relevante spørgsmål, og om du kan installere et gasfyr i din bolig.

 

Hvad koster 1 m3 gas? Sammenlign gaspriser

Ligesom med elpriserne, så varierer gaspriserne i Danmark også mellem de forskellige gasudbydere – og derfor kan det være en god idé at sammenligne gaspriser, så du er sikker på, at du får den bedste pris. En gaspriser-sammenligning giver dig nemlig et bedre overblik over dine muligheder, så du hurtigt og nemt kan finde de billigste gaspriser.

Nedenfor har vi samlet en oversigt over de bedste gaspriser hos de bedste gasleverandører lige nu, så du kan sammenligne gaspriserne hurtigt og nemt.

  • OK (Gas Variabelpris) – gaspriser fra 5,14 kr. pr. m3
  • SK Energi (Flex Naturgas) – gaspriser fra 4,95 kr. pr. m3
  • EnergiFyn (Flexgas Privat) – gaspriser fra 5,05 kr. pr. m3
  • SEF Energi (Standard) – gaspriser fra 5,89 kr. pr. m3
  • Nettopower (Gas m. variabel pris) – gaspriser fra 4,18 kr. pr. m3
  • Grøn El-Forsyning (FlexGas) – gaspriser fra 4,47 kr. pr. m3
  • Strømlinet (SpotGas) – gaspriser fra 5,10 kr. pr. m3
  • Norlys (FlexGas) – gaspriser fra 5,17 kr. pr. m3
  • Andel Energi (FastPrisGas) – gaspriser fra 7,85 kr. pr. m3
  • Energi+ (Gas+) – gaspriser fra 4,31 kr. pr. m3
  • Velkommen (NaturGas) – gaspriser fra 7,19 kr. pr. m3

Tabellen er senest opdateret september 2024. Vær venligst opmærksom på at priserne kan have ændret sig siden tabellen sidst blev opdateret.

Hvordan er dit forbrug af gas? Ligger det højt eller lavt?

Det kan være en vanskelig opgave at forsøge at danne sig et overblik over sit forbrug af gas, hvis man ikke har et godt sammenligningsgrundlag. Ligger man højt eller lavt i sit forbrug?

Der er en lang række faktorer, der spiller ind i forhold til forbruget af gas. Ikke mindst standen på dit hus. For der er i høj grad forskel på, om man bor i et nyt eller et ældre hus, når det drejer sig om et såkaldt gennemsnitligt gasforbrug.

Ifølge en opgørelse fra Forsyningstilsynet.dk gælder det for nyere huse, at et lille hus bruger ca. 1.100 m3 pr. år, mens et stort hus bruger 1.900 m3 pr. år. Omvendt vil et lille hus af ældre dato bruge 2.400 m3 pr. år, mens et stort ældre hus vil bruge 3.500 m3 pr. år. Bor du i et ældre hus, har du dermed et særligt incitament til at se dig om efter en billigere gasaftale.

Alt i alt kan disse tal være et godt redskab til at give dig et indblik i dit forbrug. De kan nemlig fortælle dig, om du ligger over gennemsnittet i forhold til dit forbrug af gas. Er det tilfældet, kan det være en god øjenåbner. Måske er det på tide at ændre dine forbrugsvaner? Det kan også være, at det er nogle ineffektive installationer, der er skyld i det høje forbrug. I så fald kan det være på tide at foretage en opgradering på installationsfronten.

Undersøg dit forbrug og find en billig aftale på gas

Ønsker du at dykke dybere ned i dit forbrug af gas, bør du kigge på din seneste regning fra din gasleverandør. Her kan du danne dig et overblik over, præcist hvor meget gas du har brugt i perioden, ligesom gasregningen også fortæller dig, hvor meget du har betalt pr. m3 gas.

Sammenligner du med regninger fra hele året, kan du let skabe dig et overblik over, hvordan dit forbrug ser ud i de forskellige måneder. Du vil formentlig kunne se en klar stigning i beløbet i vintermånederne.

Prisen på din elregning er også et godt redskab, hvis du gerne vil undersøge markedet for gas lidt mere. Du har dermed et klart indblik i dit forbrug. Brug denne viden til at undersøge priserne hos de forskellige selskaber. Findes der billigere alternativer? Måske findes der en gasleverandør, der kan stille dig bedre betingelser i skue, så du kan spare lidt på gasregningen.

Hvem skal levere min gas?

Det bestemmer du heldigvis helt selv. I Danmark har vi nemlig frit valg på alle hylderne, når det kommer til gas. Markedet for gas har nemlig været fuldt ud liberaliseret siden 2004, hvor det blev frigivet. Det betyder med andre ord, at du helt selv kan vælge hvilken leverandør, der bedst kan leve op til dine krav, og som kan tilbyde dig den bedste pris på gas.

Du skal dog være opmærksom på, at det er dig selv, der skal træffe beslutningen og foretage et aktivt valg. Ellers bliver det leverandøren med forsyningspligten i det område, som du er bosat i, der vil levere gassen til dig.

Det er for så vidt fint nok, da du dermed at sikret dine levereringer af gas. Men du kan dog ikke vide dig sikker på, at den leverandør, der har forsyningspligt i dit område, også er den, der kan levere den billigste gas til den bedste pris. Derfor kan du med fordel undersøge markedet grundigt, således at du ender med en den bedste gasaftale til dine behov.

 

Er gas farligt?

Gas bliver undertiden forbundet med noget farligt eller usikkert. Men der er ingen grund til at være bekymret. Har du installeret gas, vil du samtidig også have effekten af en række indbyggende mekanismer, der skal øge sikkerheden. Så du kan være tryg i dit hjem. Derfor skal dit gasfyr også altid installeres og serviceres af uddannet personale. Gassen bliver desuden tilsat en lugt, så det kan opspores, hvis der skulle ske et gasudslip. Gas er nemlig ikke forsynet med en lugt fra naturens hånd. Den er man nødt til at tilsætte efterfølgende.

Hvis uheldet alligevel skulle være ude, så er der et par ting, du altid bør have i baghovedet, så du kan reagere forsvarligt. Gas kan nemlig ikke ses, derfor den tilsatte lugt. Derfor er det vigtig, at du er opmærksom, hvis du oplever en lugt af gas. Det kan nemlig tyde på en lækage af en art. Og gas er ekstremt brandbart, så du skal tage din eventuelle mistanke alvorligt.

Hvis ikke der kommer tilstrækkelig med luft til forbrændingen af gassen, kan der dannes kulilte. Ligesom med gassen er kulilte også fri for lugt, hvilket besværliggør opsporingen. For kulilte er nemlig giftig. Derfor bør du være opmærksom på alle de faresignaler, der kan tyde på, at der er kulilteudslip.

Disse faresignaler tæller blandt andet, hvis du eller andre beboere i husstanden oplever hovedpine, svimmelhed eller influenzalignende symptomer. Du skal også holde øje med, om du kan lugte gas eller røg. Hvis jeres indeklima er fugtigt, således der bliver dannet fugt på indersiden af ruden, kan det også være et tegn. Derudover bør du være opmærksom på, hvordan luften i huset er. Har du eksempelvis behov for at lufte mere ud end sædvanligt?

Hvis du oplever nogle af disse tegn, skal du ikke sidde dem overhørig. Hellere reagere en gang for meget end en gang for lidt. På den måde minimerer du risikoen for, at der sker skader på både bygning og beboere. Derfor bør du og resten af boligens beboer være fuldstændig klar over, hvor hovedhanen til gassen befinder sig, og hvordan den slukkes. Det er nemlig det første du skal gøre, hvis du på nogen måde har mistanke om et gasudslip.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg sammenligne gaspriser?

Elberegner.dk tilbyder sammenligning af priserne på naturgas. Vores sammenligning er gratis og er baseret på oplysninger og priser indberettet af forskellige gasleverandører. Det er dog vigtigt at bemærke, at de angivne priser kun er vejledende. For at sikre nøjagtigheden af vores data, opdaterer vi dem regelmæssigt.

 

Hvorfor er gasprisen så høj?

Årsagen til at gaspriserne er steget, skyldes den igangværende krig i Ukraine, som Rusland har igangsat.  Dette påvirker prisen på gas, da Rusland er en af de største gasleverandører til flere europæiske lande.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.