Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Elpriser time for time
Se timeprisen på el live

Hvis du gerne vil spare på elregningen, så kan vi anbefale, at du holder øje med elpriserne live lige nu. Men hvad er el prisen lige nu? Her på siden, kan du følge med i, hvad elprisen er på din adresse time for time, hver dag.

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via vores app?

Med app’en kan du

  • Koble din egen elmåler
  • Optimere dit elforbrug løbende
  • Følge nuværende og tidligere elpriser
fast-eller-variabel-elpris

Hold øje med dine elpriser

Vidste du at du kan holde øje med elpriserne kvit og frit via vores app?

Med app’en kan du

  • Koble din egen elmåler
  • Optimere dit elforbrug løbende
  • Følge nuværende og tidligere elpriser
fast-eller-variabel-elpris

Hvad er elprisen i dag?

Er du også nysgerrig på, hvad prisen på el er i dag? Nedenfor kan du hurtigt og nemt holde øje med strømprisen lige nu, så du kan se, hvornår det er billigst at bruge strømmen i løbet af dagen.

Kilde: Nordpool

Sådan rangerer vi på Elberegner

Den generelle rangering af produkter er baseret udelukkende på elprisen. Rangeringen af de fremhævede produkter øverst kan være influeret af kommissionssatsen, og er derudover baseret på faktorer som vi vurderer er vigtige ved valg af el. Eksempelvis kundeservice, ekstra features, bæredygtighed, anmeldelser. Vores oversigt dækker ikke det fulde marked.

Indhold skrevet af: Morten
Senest opdateret d. 5. august, 2024

Her på siden kan du følge dagens elpriser time for time, og få afklaret spørgsmålet: “hvad er elprisen i dag? Og hvad er strømprisen i morgen?” 

Ved at følge elpriserne i dag, får du mulighed for at planlægge dig til en billigere elregning. Der er nemlig penge at spare ved at flytte noget af strømforbruget til tidspunkter, hvor elprisen er lavest. På denne side kan du hurtigt og nemt få et overblik over dagens elpriser, så du kan spare på strømmen derhjemme.

Du kan også bruge vores beregner længere nede på siden, til at finde en ny og bedre elpris ud fra dit forbrug.

 

Hvad koster el lige nu – se elpriser lige nu

Hvad koster strømmen lige nu? Hvis du gerne vil spare på elregningen, så kan vi anbefale, at du holder øje med elpriserne lige nu. Ved at holde øje med elpriserne i dag, kan du hurtigt og nemt se, hvornår det er billigst at bruge strømmen i dag – og dermed kan du planlægge dit forbrug derefter. 

I vores ovenstående graf, som viser elprisen i dag, har du mulighed for at følge elpriser live inkl. afgifter og transport. Du skal blot indtaste din adresse øverst, og derefter viser grafen elpriserne baseret på din adresse. Bemærk at dit netselskab bestemmes på baggrund af din adresse. Ønsker du ikke at taste din adresse, kan du manuelt vælge dit netselskab fra dropdown-menuen ovre til højre.

Ved at holde musen over søjlerne, kan du se hvor stor en del af elprisen, som udgøres af henholdsvis transport, afgifter og tariffer i de enkelte timer. Priserne vises altid inklusive moms.

Ønsker du blot at se spotprisen time for time, skal du klikke fluebenet fra i den lille boks til højre.

Hvad betyder spotpris?

Spotprisen på el viser den gældende markedspris pr. kWh. Spotprisen viser dermed den ”rå” pris på én kWh, som danner grundlag for den pris, som du betaler for din strøm. I Danmark fastsættes spotprisen på el på den nordiske elbørs Nord Pool, hvor der købes og sælges strøm hver dag.

Spotprisen stiger og falder gennem hele dagen og udvikler sig også, efterhånden som årstiderne skifter. Prisen afhænger nemlig af udbud og efterspørgsel på det samlede elmarked. Hver gang der sker en ændring i enten udbud eller efterspørgsel, vil spotprisen på el stige eller falde. Det kan man se på prisen på Nord Pool DK1 eller DK2. Du kan også se elprisen time for time her. 

 

Hvad påvirker spot-elpriserne?

Spot-elpriserne fastsættes som sagt på den nordiske elbørs Nord Pool, hvor udbud og efterspørgsel efter strøm på hele markedet bestemmer prisen på ethvert tidspunkt. Så hvad kan påvirke udbuddet og efterspørgslen efter strøm?

På udbudssiden spiller vejret ofte en stor rolle. En stadig stigende del af strømmen i Danmark produceres af vedvarende energikilder såsom vindmøller, vandkraftværker og solceller. I perioder med for lidt regn, vind eller sol vil disse energikilder ikke kunne producere strøm nok til at dække vores behov. Derfor skal de centrale kraftværker producere en del af strømmen, og det sender prisen i vejret.

På den anden side spiller efterspørgslen efter strøm også en stor rolle. Hver dag stiger og falder priserne med nogenlunde den samme udvikling. I morgentimerne og i myldretiden fra klokken 17-20 vil spotprisen på el ofte være dyrest, da de danske husholdninger og virksomheder bruger mest strøm her. Når der er større efterspørgsel efter strøm, bliver elnettet mere belastet, og spot-elpriserne skyder i vejret. 

 

Sådan forstår du vores graf over strømpriserne i dag

Er du i tvivl om, hvordan du skal aflæse vores graf over dagens elpriser? Nedenfor har vi forklaret grafen, så du hurtigt og nemt kan finde svar på dine spørgsmål – og dermed spare penge på strømmen.

Herunder findes en definitionsliste over elementerne, som elpriser-time-for-time-diagrammet indeholder:

Fast eller svingende timesats Bestemmes af Beløb i kr./kWh Forklaring Kan det påvirkes?
Spotpris
Svingende fra time til time
Nord Pool og din bopæl
Se grafen over elprisen i dag

Afhænger af dagsprisen og, hvorvidt du bor øst eller vest for Storebælt

Ja, du kan påvirke prisen ved at omlægge dit forbrug til de billigste timer, hvis du har en variabel aftale
Elafgift
Fast
Staten
0,951 kr.

Formålet med elafgiften er, at vi både nationalt og globalt sænker vores strømforbrug

Nej
Systemtarif
Fast
Energinet
0,0675 kr.
Dækker over omkostninger til drift og vedligeholdelse af elnettet og udlandsforbindelserne
Nej
Tansmissionstarif
Fast
Energinet
0,0725 kr.
Dækker omkostninger til forsyningssikkerhed og elforsyningens kvalitet - reservekapacitet, systemdrift osv.
Nej
Nettarif C time
Svingende afhængig af tid på døgnet og netselskab
Netselskab
Se timeprisen i grafen ved at indtaste din adresse
Dækker over omkostninger til transporten af strømmen til din bolig i perioderne: lavlast, højlast og spidslast

Ja, du kan påvirke prisen ved at undgå at bruge store mængder strøm i spidsbelastningsperioden. Forsøg i stedet at bruge strømmen i nattetimerne. Du kan læse mere om tarifmodellen her

Netabonnement
Fast, men afhænger af dit netselskab
Netselskab
Se timeprisen i grafen ved at indtaste din adresse
Dækker over omkostninger i forbindelse med at måle og aflæse dit forbrug
Nej

Følg elpriser time for time det kommende døgn

I overstående graf kan du følge elpriser time for time fra Energidata service og Nordpool. Det betyder, at du både kan følge de aktuelle elpriser i dag og elpriserne i morgen.

Derudover kan du også tilgå de historiske priser, herunder elpriserne i går, de aktuelle strømpriser lige nu og elpriserne for det kommende døgn. Hvis du vil se, hvad el koster i morgen, så bliver disse tilgængelige kl. 13 hver dag. 

Grafen viser elpriserne live, hvilket giver dig mulighed for at få et overblik over, hvornår strømmen er billigst. Dataen er baseret på den aktuelle elpris, som fremsættes på den nordiske elbørs Nordpool. Disse elpriser kaldes også spotpris og elprisen bestemmes på baggrund af udbud og efterspørgsel. Når efterspørgslen på el er høj, vil det være med til at presse prisen på strømmen op og omvendt vil prisen være lav når efterspørgslen er lille. Udbydes der en stor mængde grøn energi, f.eks. hvis det blæser meget, eller hvis solen skinner meget i flere dage, vil det også påvirke timeprisen på el, således at udbuddet af strømmen stiger, så falder prisen også.

 

Elselskaber med timepriser på el

Ovenfor har vi samlet nogle af de bedste el-aftaler, som tilbyder elpriser time for time. Det giver dig mulighed for at få indflydelse på din elregning, og bruge strømmen når den er billigst. 
 

Hvad kræver det at få timepriser på el?

Før du begynder at planlægge dit elforbrug time for time, er det vigtigt at du undersøger om du har en elaftale, som gør det muligt for dig at bruge elpriserne når de er lavest. For selvom du måske allerede nu holder øje med elpriser live, er det ikke sikkert at du får gavn af det. 

Det kræver nemlig først og fremmest, at du har en variabel elaftale. Det er lidt forskelligt fra udbyder til udbyder, hvad de kalder deres produkt med timepriser på el. Nogle elselskaber kalder det for flexafregning, flex el, spotpris på el, eller bare elpris time for time.

Derudover kræver det, at du har en fjernaflæst elmåler, så dit elselskab har mulighed for at følge dit elforbrug og dermed afregne strømmen til den aktuelle, live elpris. Vi har lavet en liste over elselskaber, der tilbyder det her.

Sparer man penge med el time for time?

Det vil være muligt at spare penge, ved at få sig en elaftale med elpriser som afregnes time for time. Hvor meget du præcist kan spare vil dog afhænge af, hvor god du er til at ændre dine vaner. Det kræver at du følger grafen for timepriser og flytter dit forbrug til der hvor timeprisen er lavest. Hvis du gerne vil udnytte den billige strøm i løbet af dagen, anbefaler vi, at du holder øje med elprisen time for time. 

Hvad betyder timepriser på el for din elregning?

Har du har en variabel el-aftale, betyder det at dit strømforbrug afregnes til den gældende timepris. Timepriser på el kan have stor indflydelse på din regning, særligt hvis du formår at omlægge dit forbrug, så størstedelen er i de billigste timer på døgnet. 

Der kan nemlig være stor forskel på, i hvilket tidsrum du bruger dine elektriske apparater. Nedenfor har vi opstillet nogle forskellige eksempler på, hvilken betydning timepriser på strøm kan have for din elregning. 

Det kan forskellen i timeprisen på el, betyde i kroner og øre

Elpris 1 kr./kWh 3 kr./kWh 6 kr./kWh Besparelse*
Tøjvask
0,68 kr.
2,03 kr.
4,07 kr.
3,39 kr.
Tørretumbler
2,34 kr.
7,03 kr.
14,06 kr.
11,72 kr.
Opvaskemaskine
0,85 kr.
2,54 kr.
5,09 kr.
4,24 kr.
Ovn
0,73 kr.
2,18 kr.
4,37 kr.
3,64 kr.

Kilde: Egne beregninger med afsæt i data fra strømslugerne.

*Besparelsen tager udgangspunkt i den billigste mod den dyreste time.

Du vil altså kunne spare mange penge hver eneste måned, ved at bruge strømmen i den billigste time, sammenlignet med den dyreste. 

Overstående eksempel tager blot udgangpunkt elprisen en enkelt dag. Med en timepris på el, vil du formentlig kunne opnå gode besparelser på din regning. Særligt hvis du er god til at tilpasse dit forbrug til de billigste timer. 

Hvilke elselskaber tilbyder elpriser time for time? 

De fleste elselskaber tilbyder efterhånden timeafregning på el. Du skal dog være opmærksom på, at flere elselskab kalder deres produkt variabelt, men hvor prisen fastsættes et kvartal ad gangen. Har man en sådan aftale, vil det ikke være muligt at bruge elspotpriserne time for time. 

Nedenfor har vi samlet, de elselskaber som tilbyder timepriser på el på Elberegner.dk. Med en aktuel elpris kan du planlægge dit elforbrug fra dag til dag. 

Aktuel elpris – hvad viser grafen over elprisen? 

Grafen viser strømpriser time for time, så du kan få indblik i, hvilket tidsrum der er mest fordelagtigt for dig at placere størstedelen af dit strømforbrug. 

Priserne vises som udgangspunkt inklusiv afgifter og moms, da disse er faste for alle. Skulle du have et ønske om, at se den rene elpris, skal du blot afkrydse disse øverst til højre på grafen. 

Grafen over elpriser giver dig et hurtigt overblik over: 

  • Aktuel elpris 
  • Dagens billigste time 
  • Dagens dyreste time 
  • Dagens gennemsnitlige elpris 

Forstå hvad dagens elpris består af

Når du undersøger hvad elprisen er idag, bør du være bevidst om, at timeprisen på el er sammensat af forskellige priser og afgifter.

Nogle af disse faktorer er ens for alle, mens andre er mere afhængige af det specifikke elselskab, netselskab, den valgte el-aftale,  betalingsmetoden osv. Nedenfor kan du få overblik over, hvordan dagens elpris-sammensætning potentielt kunne se ud:

Elpris time for time Pris pr. kWh Procentandel Betales til
Rå elpris*
1,197 kr.
54,67%
Elselskab
Nettarif
0,435 kr.
19,86%
Netselskab
Transmissionnet- og systemtarif
0,112 kr.
5,12%
Energinet
Elafgift
0,761 kr.
0,37%
Staten
Moms
0,438 kr.
20,00%
Staten
Samlet elpris inkl. moms
2,943 kr.
100%

Kilde: Egne beregninger med afsæt i tal fra Bolius.dk. Bemærk, at nettariffen er et gennemsnit blandt netselskaber i tidsrummet kl. 13 – 14.

*Den rå elpris er vejledende, og vil svinge afhængig af aftale.

Udover overstående skal du forvente omkostninger til: 

  • Et abonnement til elselskabet
  • Et spottillæg som kommer oveni den rå elpris. Dette opkræves af de fleste elselskaber.  
  • Et gebyr for den valgte betalingsmetode. F.eks. betalingsservice eller ved valg af månedlig betaling. Mange steder kan du undgå gebyret, ved at vælge Mobile Pay-betaling.

Følg dit elforbrug time for time

Hvis du vil vide, hvad du kan opnå ved at planlægge dit strømforbrug efter timeprisen på el, så kan det anbefales at følge dit elforbrug time for time i vores elpris-app. Her kan du ikke blot se din elpris time for time, men også se, hvor meget strøm du har brugt og sammenligne din elpris med den gennemsnitlige spotpris på markedet. 

Vores elpriser-graf viser elprisen time for time i alle byer

Vidste du, at vores graf over elprisen time for time faktisk viser den aktuelle timepris på strømmen i alle de danske byer? I tabellen nedenfor kan du se, hvilke byer, der kan bruge vores elpriser-graf til at holde øje med elprisen i løbet af dagen.

Vestdanmark Østdanmark
Elpriser time for time Kolding
Elpriser time for time Helsingør
Elpriser time for time Fredericia
Elpriser time for time Taastrup
Elpriser time for time Aarhus
Elpriser time for time Værløse
Elpriser time for time Aalborg
Elpriser time for time Vordingborg
Elpriser time for time Vejle
Elpriser time for time Søborg
Elpriser time for time Vojens
Elpriser time for time Virum
Elpriser time for time Viborg
Elpriser time for time Stenløse
Elpriser time for time Thisted
Elpriser time for time Slagelse
Elpriser time for time Tønder
Elpriser time for time Skælskør
Elpriser time for time Silkeborg
Elpriser time for time København
Elpriser time for time Skanderborg
Elpriser time for time Rødovre
Elpriser time for time Viby
Elpriser time for time Roskilde
Elpriser time for time Randers
Elpriser time for time Ringsted
Elpriser time for time Odense
Elpriser time for time Nakskov
Elpriser time for time Ikast
Elpriser time for time Køge
Elpriser time for time Svendborg
Elpriser time for time Holbæk
Elpriser time for time Hjørring
Elpriser time for time Hillerød
Elpriser time for time Herning
Elpriser time for time Hundested
Elpriser time for time Horsens
Elpriser time for time Haslev
Elpriser time for time Grenå
Elpriser time for time Hedehusene
Elpriser time for time Grindsted
Elpriser time for time Helsinge
Elpriser time for time Holstebro
Elpriser time for time Korsør
Elpriser time for time Nyborg
Elpriser time for time Kalundborg
Elpriser time for time Esbjerg
Elpriser time for time Brøndby
Elpriser time for time Middelfart
Elpriser time for time Herlev
Elpriser time for time Haderslev
Elpriser time for time Sorø
Elpriser time for time Skjern
Elpriser time for time Hørsholm
Elpriser time for time Kerteminde
Elpriser time for time Odsherred
Elpriser time for time Ringkøbing
Elpriser time for time Albertslund
Elpriser time for time Faaborg
Elpriser time for time Frederikssund
Elpriser time for time Risskov
Elpriser time for time Farum
Elpriser time for time Hinnerup
Elpriser time for time Nykøbing Falster
Elpriser time for time Lemvig
Elpriser time for time Frederiksværk
Elpriser time for time Vejen
Elpriser time for time Birkerød
Elpriser time for time Otterup
Elpriser time for time Hvidovre
Elpriser time for time Kerteminde
Elpriser time for time Lyngby

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvorfor kan jeg ikke se mine timepriser for el på min elregning?

På din elregning vil dine elpriser time for time ikke fremgå, derimod vil regningen vise et gennemsnit af den elpris som du har brugt og den tilhørende timepris.

 

Hvordan kan jeg betale for min strøm time for time?

For at du kan blive afregnet for din strøm time for time, kræver det at du opfylder et par ting. Det kaldes samtidig også flexafregning, hvilket betyder at dit strømforbrug registreres for hver enkelt time. Det kræver at du har en fjernaflæst elmåler samt en variabel el-aftale før du kan afregnes time for time på strømmen.

 

Kan elprisen være negativ?

Ja elprisen kan godt gå i minus. Dette sker typisk når der er lille efterspørgsel på strømmen, og hvis der er en stor mængde grøn energi, som f.eks. fra vindmøller, solceller eller lignende. Du skal dog være opmærksom på, at du fortsat skal betale for afgifter og transport selvom elprisen går i minus. Derfor vil den elpris som fremgår af din elregning, altså ikke være negativ.

 

Hvad koster strøm lige nu?

Vil du også følge energipriserne time for time? Det lyder som en god idé. Ved at følge elpriserne i dag time for time, kan du nemlig hurtigt og nemt se, hvornår det er billigst at bruge strømmen. Du kan se prisen på el lige nu øverst på denne side.

 

Hvor kan jeg se elprisen lige nu?

Her på siden har vi lavet en graf, hvor du hurtigt og nemt kan se prisen på el lige nu. Det giver dig mulighed for at få et hurtigt overblik over dagsprisen på el, så du kan spare på strømmen når den er dyrest.

 

Hvad er prisen på strøm i dag?

Strømprisen skifter timevis, og det er derfor svært at svare på, hvad prisen på strøm er i dag. Vi har dog udviklet vores egen elpriser time for time-graf, som viser elprisen i løbet af dagen.

Skrevet af

Morten
Morten er vores tekniske ekspert på Elberegner.dk. Ikke nok med at han har fuldkommen styr på elpriserne, så sørger han også for, at vores beregner og sammenligningsoversigt kører som smurt, så du hurtigt og nemt kan finde de bedste elaftaler efter dit forbrug. Med sine mange års erfaring inden for elpriser og elselskaber er han vores uundværlige ekspert, der altid holder øje med, at alt fungerer optimalt, så du nemt kan finde det bedste elselskab til dit behov.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.