Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Solcelleanlæg 6kW

Solcelleanlæg 6 kW: Alt du skal vide

Går du med tankerne om at få din elektricitet fra mere bæredygtige kilder? En måde at få strøm til husstanden på og samtidig udlede mindre CO2 er ved at få installeret et solcelleanlæg 6 kW på taget. 

Et solcelleanlæg er både godt for miljøet og en mere økonomisk investering for din husstand på sigt. Du kan dermed få en betydelig besparelse på den månedlige elregning.

I denne guide vil der være svar på de spørgsmål, du måtte have omkring 6 kW-solcelleanlæg, og vi vejleder dig i, hvilke fordele der er ved anlægget i forhold til både pris, strømudledning og tilskud.

 

Hvad er et 6 kW-solcelleanlæg?

Anlægget er først og fremmest drevet af den solenergi, som opfanges gennem solcellemodulerne, der sammen drives af en inverter. Et solcelleanlæg på 6 kW kan omdanne omkring 20 % af den opfangede solenergi til elektricitet, og det har derfor en høj effektivitet.

Det fungerer på den måde, at panelerne ofte vil blive installeret på taget af din bolig. Vinduespartierne kan også bruges, bare der er tale om en sydvendt overflade, som ikke vil blive tildækket af skygge. Det er stadig muligt at generere el uden sol, men i mindre grad.

Der findes to typer 6 kW-solcelleanlæg:

 • Nettilsluttet

Dette er det mest anvendte solcelleanlæg i Danmark. Her tilsluttes et offentligt elnetværk, og den strøm, du ikke selv bruger, vil blive ledt videre til andre. Din strøm går altså ikke til spilde, men kan sælges til andre husstande.

 • Stand alone

Denne type ses ofte på kolonihaver og både, da de ikke behøver så meget strøm. Her tilsluttes solcelleanlægget ikke til elnettet, og du kan derfor ikke sælge strømmen til andre. I dette blogindlæg kan du læse mere om solcelleanlæg til din kolonihave.

Der tales i dag en del om solcelleanlæg på 6 kW på baggrund af regeringens beslutning om, at man ikke må levere mere end de 6 kW-timer til det offentlige elnet. Derfor er det vigtigt at sikre sig ved at investere i en begrænsning, så du ikke overskrider de tilladte kW i timen.

Du kan læse mere om regeringens aftale omkring solcellebegrænsning her.

Hvad koster et 6 kW-solcelleanlæg?

Det kommer selvfølgelig an på både mærke og kvalitet, men en solcelleanlæg 6 kW-pris ligger typisk mellem 70.000-100.000 kr. inklusive montering. 

Prisen kan dog variere på baggrund forskellige faktorer:

 • antal personer i husstanden
 • kvaliteten af anlægget
 • hvilken garanti, anlægget skal omfattes
 • hvorvidt anlægget er installeret på taget eller jorden
 • hvorvidt panelerne er installeret på tagstenene eller integreret i taget.
hvad koster solcelleanlæg

Priser på 6kW-solceller – hvad koster et solcelleanlæg? 

Størrelse på solceller Solcelle pris Solcelle produktion i kWh Hvornår har solcelleanlægget tjent sig selv hjem?
6 kW
70.000 kr - 100.000 kr.
5.800 - 6.000
Ca. 10 år.

Kan det betale sig at få et 6 kW solcelleanlæg? 

Man skal se på installationen af et solcelleanlæg som en investering – og ligesom med alle investeringer, er det vigtigt at vide, hvornår den har tjent sig selv hjem igen. Et 6 kW solcelleanlæg har en forventet produktion på 5.800-6.000 kWh, hvilket vil kunne dække de fleste husstandes årlige elforbrug. Regner man på hvornår investeringen er tjent hjem, bør man dog tage højde for at dette er en beregning med mange variabler.

 

Lad os tage et forsimplet eksempel:

En familie bruger 6.000 kWh årligt og betaler 10.000 kr. for deres strøm. Familien vælger at investere i et solcelleanlæg som koster 100.000 kr. I dette tilfælde vil solcelleanlægget have tjent sig selv hjem efter 10 år. 

Tilbagebetalingstiden kan blive påvirket af flere ting, herunder: 

 • Prisen du betaler for strøm – stiger elprisen vil investeringen hurtigere tjene sig hjem
 • Om du sælger din overskydende strøm
 • Om du supplerer med strøm fra elnettet
 • Om du har benytter dig af håndværkerfradraget til installationen – håndværkerfradraget var gyldigt frem til d. 31 marts 2022. 

Det anbefales at du rådfører dig med en VE-godkendt installatør, få at få et præcist estimat på solcelleinvesteringen. 

 

Hvor meget strøm producerer et 6 kw solcelleanlæg?

Et 6 kW solcelleanlæg kan maksimalt producere 6 kWh strøm i timen. Hvis solcelleanlægget har de optimale forhold, kan det producere mellem 5.800 og 6.000 kWh om året. Det vil typisk kunne dække strømforbruget for en familie på to voksne og to børn. 

 

Hvad koster et 6 kW solcelleanlæg med batteri?

Prisen på et 6 kW solcelleanlæg med batteri kan variere mellem de forskellige modeller. Som udgangspunkt skal man dog forvente, at et 6 kW solcelleanlæg med batteri vil koste omkring 30.000 kr. mere i forhold til et ganske almindeligt solcelleanlæg uden batteri. Til gengæld har du mulighed for at lagre energien. 

Anlægsstørrelse Anlægspris med batteri inkl. montering Forventet årlig strømproduktion
6 kW
Fra 125.000 kr.
5.800-6.000 kWh

Hvad betyder 6 kW?

Mange blander udtrykkene kW og kWh sammen. Men hvad er forskellen på kW og kWh egentlig? 

Watt som kortes W, er en måleenhed som viser noget om hastigheden, altså hvor hurtigt det tager for energi at blive produceret eller forbrugt.

Èn kW svarer til 1000 watt, hvorimod udtrykket kWh er et udtryk for energimængden. Du kan sammenligne de to udtrykket lidt med km og km/t, som også angiver en mængde (km) og en hastighed (km/t). 

I forhold til et 6 kW solcelleanlæg, så vil det sige at et solcelleanlæg er i stand til at levere energi til det offentlige elnet, med en hastighed på 6 kilowatt. 

Det svarer til at der leveres en mængde energi på 6 kilowatttimer. 

hvad-betyder-6kw

Fordele ved et 6kW-solcelleanlæg

Der er åbenlyse fordele ved at investere i et solcelleanlæg på 6 kW – her tænker vi på den økonomiske besparelse og den faktor, at det er en mere miljøvenlig energigenerering til din husstand. Når du vælger en 6 kW-løsning i stedet for eksempelvis et 3 kW-anlæg, leveres der flere kWh til det offentlige elnet.

Derudover er andre fordele som:

 •   den lange levetid på et anlæg
 •   støjsvaghed
 •   videresalg af den overskydende el.

6 kW-solcelleanlæg – hvor stor er den årlige produktion af strøm?

En gennemsnitlig husstand med to voksne og to børn vil cirka forbruge 4500-5000 kWh om året. Et solcelleanlæg på 6 kW har en årlig produktion, som ligger mellem 5800 til 6000 kWh på årlig basis, og det er altså i stand til fuldt at kunne dække husstandens årlige energiforbrug. I dette tilfælde vil det også være muligt at sælge den overskydende el gennem elnettet.

Du skal dog huske, at dit 6kW-solcelleanlægs endelige ydeevne altid vil være betinget af  forhold som vejrforholdene, og hvordan du har mulighed for at placere dit anlæg.

6 kW-solcelleanlæg: Sælg din overskydende strøm

Har du valgt at investere i et solcelleanlæg på 6 kW, har du mulighed for at sælge din overskydende strøm gennem anlæggets tilslutning til det offentlige elnet. Dette gør et solcelleanlæg på 6 kW mere miljøvenligt, fordi din energi ikke går til spilde.

Du må tjene 7000 kr. skattefrit om året gennem dit salg af strøm fra solcellerne. Derefter skal du betale 60 % af den solgte strøm. Det er derfor vigtigt, at du går ind på Skats hjemmeside og indberetter din indtjening.

 

Kan jeg få tilskud til et 6 kW-solcelleanlæg?

Det er ikke længere muligt at få tilskud til dit solcelleanlæg på 6 kW. Tidligere havde du mulighed for at benytte dig at håndværkerfradraget til installationen, men det er desværre blevet afskaffet i slutningen af marts 2022. Var du en af de heldige der nåde at benytte fradraget, ville du kunne få en refusion på cirka 25.000, pr. person i husstanden over 18 år. 

Få rådgivning om dine muligheder for et 6-kw solcelleanlæg

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad betyder 6kW solcelleanlæg?

6kW angiver hvor mange kWh, dit solcelleanlæg er i stand til at producere pr. time. Det er altså den maksimale effektivt som solcelleanlægget har, hvilket betyder et 6kW solcelleanlæg kan producere 6 kWh hver time.

Hvad koster et solcelleanlæg?

Priserne på et solcelleanlæg ligger et sted mellem 70.000 – 100.000 kr. inkl. montering. Prisen kan dog variere, alt efter mærke og kvalitet på solcelleanlægget. Du kan gøre klogt i, at indhente tilbud på din pris på solcelleanlægget via elberegner.dk

solcelle anlæg i åbent landskab

Solceller

Solceller – alt, du skal vide om solceller og solcelleanlæg Du har helt sikkert set eller hørt om solceller før. Solceller er for dig, der

Læs mere »
saadan_virker_solceller

Hvordan virker solceller?

De fleste mennesker kender til solceller, men hvordan virker solceller egentlig? Solceller fungerer ved, at de producerer elektricitet via strålerne fra solen. Solceller er i

Læs mere »
Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.