Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvad er et normalt gasforbrug?

Hvad er et typisk gasforbrug for en husstand? Det kommer an på dit naturgasfyr, din boligtype, og hvor mange personer der bor i boligen.

Selvom man ikke kan komme med et gennemsnitligt gasforbrug på tværs af alle husstande eller forbrugere, kan man alligevel sammenligne sit eget gasforbrug med andre, som har en bolig og familie, der ligner ens egen.

Gasforbrug i en husstand

For at finde frem til et normalt gasforbrug i en husstand er der en række faktorer, som har betydning. Det er ikke nok bare at se på boliger af samme størrelse eller på lignende familier. Generelt har disse faktorer en betydning for et normalt gasforbrug:

  • boligens størrelse
  • boligens alder
  • antal personer i husstanden
  • naturgasfyrets alder

En større bolig med flere personer vil kræve mere naturgas til at opvarme boligen og brugsvandet. Derudover vil ældre boliger typisk kræve et større gasforbrug, mens ældre naturgasfyr også kræver et større gasforbrug, da de ikke udnytter gassen så effektivt som nyere fyr.

Beregn et typisk naturgasforbrug

Vil du finde det typiske gasforbrug pr. måned for din specifikke boligsituation, findes der flere onlineberegnere, hvor du kan indtaste dine oplysninger. Beregneren vil give dig et gasforbrugsgennemsnit for den type bolig og familiesituation, du befinder dig i. Derefter kan du nemt sammenligne dit eget gasforbrug med gennemsnittet og finde ud af, om du bruger mere eller mindre gas sammenlignet med gennemsnittet.

Et normalt gasforbrug for en husstand

Hvor meget gas bruger et hus? For at give dig en rettesnor kan vi se nærmere på nogle eksempler på et typisk gasforbrug for forskellige husstande. Ifølge Dansk Gasteknisk Center bruger en husstand med to personer i gennemsnit 1.550 m3 naturgas om året.

Er antallet af personer i husstanden højere, vil gasforbruget blive højere. Det skyldes, at der bruges mere varmt vand, når der er flere personer i husstanden. Det er dog kun omkring 10 % af det samlede gasforbrug, der bruges til varmt vand, så det vil være marginalt, hvor meget gasforbruget stiger med flere personer i huset.

Dit gasfyrs alder og tilstand har derimod en stor betydning for dit gasforbrug. Har du et ældre gasfyr, vil det ikke udnytte gassen så godt som et nyere fyr, og får du ikke foretaget service så ofte, som det kræves, kan det også sende din gasregning i vejret.

Hvor mange m3 gas bruger en familie?

Hvor meget gas bruger en familie? Gasforbruget i en bolig afhænger som sagt af flere parametre. Hvis vi tager udgangspunkt i en familie på 4 personer, der bor i et 150 m2 hus fra 2002 med et 5 år gammelt gasfyr, så vil familien formentlig have et årligt gasforbrug på ca. 1.700 m3.

 

Gasmåleraflæsning

Du kan løbende gennemføre en gasmåleraflæsning på din gasmåler for at følge med i dit forbrug. Du skal derudover også aflæse din gasmåler en gang om året, så dit gasselskab kan beregne dit årlige gasforbrug og sende varmeregningen til dig. Så undrer du dig over ”hvad er mit gasforbrug”, skal du ikke lede længere end din egen gasmåler.

et-normalt-gasforbrug-for-en-husstand

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor kan man se, hvor meget gas man bruger?

Du kan aflæse på din gasmåler, hvor meget gas du bruger. Det vil også fremgå af din gasregning, hvor du kan se dit årlige gasforbrug.

 

Hvordan regner man sit gasforbrug ud?

Du kan regne dit gasforbrug ud ved at aflæse din gasmåler og sammenligne det med et tidligere forbrug. Vil du sammenligne det med et typisk gasforbrug, kan du bruge en onlineberegner.

Læs også disse guides

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.