Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvad koster det at oplade en elcykel?

Elcyklen er blevet en populær transportform, som bliver stadig mere udbredt. Med elcyklens stigende popularitet er der mange, der spørger sig selv, ”hvor meget koster det at oplade en elcykel?” 

I de seneste år er elpriserne steget ganske markant, så det er generelt blevet dyrere at bruge strøm, og danskerne er derfor begyndt at spare på strømmen. Lad os se nærmere på, hvad det koster at oplade en elcykel.

Hvor meget strøm bruger en oplader til elcykel?

For at finde svaret på spørgsmålet, ”hvad koster det at oplade en elcykel?”, skal du først finde ud af, hvor meget strøm en oplader til elcykel bruger. Hvor meget en oplader til elcykel bruger, kommer an på, hvor stor en kapacitet batteriet har. Køber du et batteri med en større kapacitet, vil du bruge mere strøm på at lade det op.

En oplader til elcykel har typisk en kapacitet på mellem 300 og 600 watt. Det betyder, at en oplader til elcykel bruger i omegnen af 0,3-0,6 kW pr. time, du lader op.

opladning-elcykel

Hvad koster det at cykle på elcykel?

Når du ved, hvor meget strøm din oplader til elcykel bruger, kan du også finde ud af, ”hvad koster det at cykle på elcykel?” Du skal nemlig bare gange strømforbruget pr. time med det antal timer, du lader op, for at finde det samlede strømforbrug pr. opladning. Dernæst skal du gange strømforbruget med den gældende elpris pr. kWh.

Et eksempel:

Din oplader har en kapacitet på 500 watt, og du lader op i 3 timer. Du bruger derfor 1,5 kWh i strøm. Den gældende elpris er 2 kr. pr. kWh, så det koster dig i alt 3 kr. at lade elcyklen op.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget el bruger en elcykel?

En elcykel bruger i gennemsnit 0,3-0,6 kW pr. time, du lader den op. Hvor meget el den enkelte oplader bruger afhænger af kapaciteten, hvor lang tid du lader op, og hvor ofte du lader op.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.