Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Energirenoveringspuljen – Sådan søger du tilskud til energirenovering

Energirenoveringspuljen er åben

Energirenoveringspuljen åbnede for ansøgninger d. 10. april kl. 10.00. Det betyder, at du kan søge tilskud til dine energiforbedringer i hjemmet nu. 
 
Husk at puljen fordeles efter først-til-mølle-princippet, og vi anbefaler derfor, at du indsender din ansøgning hurtigst muligt.

I 2023 valgte Energistyrelsen at nedlægge Bygningspuljen, som i stedet blev erstattet af Energirenovering- og Varmepumpepuljen.  

Hos Elberegner.dk holder vi løbende øje med nye udmeldinger fra Energistyrelsen, og denne side bliver dermed opdateret, når der er nye oplysninger tilgængelige.

Hvad er Energirenoveringspuljen?

Energistyrelsen står bag Energirenoveringspuljen, som er en pulje, der yder tilskud til energirenovering. Energistyrelsen ønskede at nedbringe energiforbruget i de danske husstande, og derfor blev puljen oprettet. 

Energirenoveringspuljen giver dig dermed mulighed for at søge tilskud, hvis du skal renovere din bolig med fokus på energiforbedring. Det betyder, at du bl.a. kan få et tilskud til nyt tag, tilskud til nye vinduer eller tilskud til isolering. 

 

Kan man få tilskud til energirenovering?

Ja, det kan man godt – det er nemlig hele formålet med Energirenoveringspuljen. Puljen giver et tilskud til energirenovering, som er berettigede boliger med særlige energimærker. Energistyrelsen har nemlig valgt at fokusere på boliger med et dårligt energimærke, da det medfører et højt energiforbrug.

hvad-er-energirenoveringspuljen

Hvilke energiforbedringer kan man få tilskud til?

Energirenoveringspuljen giver tilskud til energibesparende forbedringer på din bolig. Du kan desuden sagtens søge tilskud til flere forskellige energiforbedringer på samme tid. 

Energirenoveringspuljen giver tilskud til følgende:

  • Isolering
  • Vinduer
  • Ventilationsanlæg
  • Vandbåret rumvarme
  • Energimærke

Nedenfor kan du se, hvilke specifikke energiforbedringer, du kan søge energi tilskud til.

energirenoveringspuljen

Du kan læse mere om de specifikke betingelser for energiprojekterne lige her

Hvem kan få tilskud til energirenovering?

I 2021 blev der vedtaget ændringer, som medførte, at det kun er boliger med energimærke E, F eller G, som kan ansøge om tilskud til energiforbedringer.

Det skyldes, at der er tale om dårlige energimærker, som medfører et højt energiforbrug. Eftersom Energistyrelsen ønsker at mindske det høje energiforbrug, er det derfor udelukkende disse boliger, som er berettiget til at modtage tilskuddet.

Betingelser for ansøgning energitilskud:

  • Boligen skal være energimærke E, F eller G
  • Boligen må ikke være renoveret siden energimærkningen
  • Renoveringen må først igangsættes efter godkendelse på ansøgning
  • Du må ikke tidligere have fået tilskud til det samme projekt
  • Boligen skal være en helårsbolig, og du skal selv eje den
  • Energiforbedringen skal udføres af en virksomhed med gyldigt CVR-nummer

Hvad kan man få i tilskud?

Tilskudsatsen afhænger af, hvilket energiforbedringsprojekt, der er tale om. Satsen bliver beregnet på baggrund af det gældende energiprojekt og antallet af m2.  

Du kan læse mere om de forskellige tilskudssatser lige her.

Hvornår åbner Energirenoveringspuljen 2024?

Det er stadig uvist, hvornår Energirenoveringspuljen åbner i 2024. Energistyrelsen forventer dog, at puljen åbner til foråret i 2024. 

Når der er flere oplysninger tilgængelige vedrørende puljen, bliver denne side opdateret. Vi anbefaler dog, at du allerede nu så småt sikrer dig, at du opfylder alle kravene og at du har adgang til de rette dokumenter.

 

Hvornår bliver energitilskuddet udbetalt?

Når du har afsluttet dit renoveringsprojekt og betalt den sidste regning, så har du 60 dage til at ansøge om udbetaling af energitilskuddet.

Energistyrelsen forsøger at behandle din ansøgning inden for 7 måneder, og du bør derfor være indstillet på, at der højst sandsynligt går lidt tid, før du modtager dit tilskud. Jo mere omfattende projekt, desto længere behandlingstid er der.

Sådan søger du tilskud til energiforbedringer

Det er som sagt stadig uvist, hvorvidt ansøgningsprocessen kommer til at foregå på samme præmisser som tidligere – det tyder dog på, at det er tilfældet.

  1. Brug Energistyrelsens beregner. Energistyrelsen har deres egen tilskudsberegner, hvor du på forhånd kan beregne dine muligheder for tilskud. Det kan give dig en god fornemmelse af, hvad du kan forvente at modtage i tilskud til dit energiforbedringsprojekt.

  2. Energimærkning af bolig. Det er vigtigt, at du har dokumentation på din boligs energimærke – og husk, at dit energimærke maks. må være 10 år gammelt og skal være baseret på en bygningsgennemgang.

  3. Indhent uforpligtende tilbud. Det er vigtigt, at du ikke indgår en bindende aftale, før du har fået tilsagn. Det kan dog være en god idé at indhente uforpligtende tilbud på forhånd, så du kan sammenligne forskellige priser og tilbud.

  4. Husk de vigtige dokumenter. Vi anbefaler, at du får styr på alle de vigtige dokumenter, før du starter på ansøgningen. Dermed sikrer du, at det hele ligger klar, så du hurtigt og nemt kan søge om energitilskud. Du skal bruge følgende dokumenter
      • Bevis på at du ejer boligen (kan tilgås på Tinglysning.dk)
      • Dokumentation for boligens energimærke
      • En oversigt over de energiforbedringer, du ønsker at udføre

  5. Ansøg om energitilskud. Når Energistyrelsens ansøgningsportal åbner for ansøgninger, kan du igangsætte din ansøgning. Portalen guider dig gennem hele ansøgningsprocessen, som tager omkring 30 min. at gennemføre.

  6. Husk at vente på svar. Det er vigtigt, at du venter på tilsagn, før du begynder at optimere din bolig. Du skal derfor vente med at indgå en bindende aftale, før du har fået svar på din ansøgning.

  7. Nu kan du begynde på projektet. Når du har fået tilsagn, kan du begynde på dit projekt. Her kan du sammenligne de uforpligtende tilbud, som du indhentede tidligere, så du får den bedste pris. Du har 2 år til at gennemføre dit renoveringsprojekt. 
energirenoveringspuljen

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvem kan få energitilskud?

Der er nogle betingelser, som skal være opfyldt, før man er berettiget til at søge energitilskud. Energirenoveringspuljen er udelukkende henvendt mod boliger med energimærke E, F eller G.

 

Hvornår kan man søge energitilskud 2024?

Det er endnu uvist, hvornår Energirenoveringspuljen åbner i 2024. Energistyrelsen forventer dog, at puljen åbner i foråret 2024.

 

Er der tilskud til udskiftning af vinduer?

Ja, det er der. Energirenoveringspuljen giver tilskud til flere renoveringsprojekter, hvor udskiftning af vinduer er ét af dem.

Skrevet af

Maria
Maria sørger for, at du altid har adgang til de nyeste informationer vedrørende elpriser på Elberegner.dk. Med flere års erfaring indenfor energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for sammensætningen af elprisen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, for at finde den billigste pris. Hendes ekspertise gør hende i stand til at give dig den bedste rådgivning, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste udbyder for dig.
Få besked, når Energirenoveringspuljen åbner i 2024
Vil du være opdateret med den nyeste viden vedrørende Energirenoveringspuljen? Så udfyld vores formular nedenfor og få direkte besked.
energirenoveringspulje

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.