Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Kulenergi

Kulkraft eller kulenergi betegner den samme type af energi. Her er der nemlig tale om en energikilde, hvor der brændes kul af. Kul er den mest anvendte energikilde i verden, som anvendes til både produktion af strøm og varme. Kul er en billig løsning og mulighed for at producere store mængder af energi, men et fossilt brændstof belaster miljøet i høj grad.

Kulkraft udskiller store mængder af CO2 ved afbrænding, og dette sker på baggrund af kullets materialer, der består af døde træer og andre planter, der har ligget i millioner af år. Kulenergi bliver produceret på et kraftværk, hvor kul afbrændes og udskiller energi.

 

Kulenergi i fremtiden

Foruden at forsøge på at udskille mindre CO2 ved afbrænding af kul tyder det også på, at vi i Danmark forsøger at mindske mængden af kul som energikilde. Dette er den mest forurenende energikilde, og derfor er der i dag et stort fokus på at mindske brugen af kul på kraftværker. I stedet kan dette kombineres eller helt erstattes af grønne energikilder som vindmølleenergi eller solenergi.

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.