Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Flyt strømforbruget og spar penge – N1 indfører ny tarifmodel

I 2024 kan der være penge at spare for de elkunder, som tilhører netselskabet N1. N1 har nemlig valgt at indføre en ny tarifmodel, som skal forsøge at motivere elforbrugerne til at flytte deres strømforbrug til de tidspunkter på døgnet, hvor elnettet er mindst belastet – og der venter naturligvis en økonomisk gulerod for dem, som flytter deres strømforbrug. Hvis du er i tvivl om du hører til N1’s forsyningsområde, så kan du taste din adresse på den her side, og se hvilket netselskab din adresse hører til.

 

N1 indfører en ny tarifmodel – Sådan påvirker det dig

Den nye tarifmodel har til formål at motivere elforbrugerne til at fordele deres strømforbrug jævnt ud over hele dagen eller flytte det til de sene nattetimer – og elforbrugerne kan naturligvis se frem til en økonomisk gulerod, hvis de fremover ændrer deres strømvaner.

N1 ønsker at belønne de elforbrugere, som forsøger at flytte deres strømforbrug, så vi kan tage noget af presset af vores elnet. De elforbrugere, som ikke flytter deres strømforbrug, vil til gengæld blive mødt af en højere elregning. Formår elforbrugerne blot at flytte dele af deres strømforbrug, vil dette kunne mærkes på deres elregning.

I tabellen nedenfor kan du se, hvordan de nye priser for transport af strømmen kommer til at forholde sig for elkunderne hos N1 i 2024.

Ønsker at lette presset fra elnettet

Årsagen til de nye tarifmodel skyldes, at N1 ønsker at lette presset fra vores elnet. Hvis elforbrugerne fortsat bruger størstedelen af deres strømforbrug i de dyre timer i løbet af dagen, vil det have en stor effekt på, hvor meget og hvor hurtigt de skal udbygge elnettet, så elnettet ikke står overfor et for stort pres.

Den nye tarifmodel handler derfor i store træk om at fremtidssikre elnettet. Hvis elforbrugerne er gode til at flytte deres strømforbrug, kan de dermed udskyde og begrænse dele af udbygningen, og dermed fastholde de lave tariffer for elforbrugerne.

 

Nye priser for netariffer for private elforbrugere hos N1

I tabellen nedenfor kan du se, hvordan de nye priser i den nye tarifmodel forholder sig. 

Belastningsniveau Vintertarif (okt. - mar.) Sommertarif (apr. - sep.)
Lavt (kl. 00-06)
11 øre/kWh
11 øre/kWh
Højt (kl. 06-17)
33 øre/kWh
17 øre/kWh
Spids (kl. 17-21)
99 øre/kWh
43 øre/kWh
Højt (kl. 21-00)
33 øre/kWh
17 øre/kWh

Skrevet af

Maria
Maria sørger for, at du altid har adgang til de nyeste informationer vedrørende elpriser på Elberegner.dk. Med flere års erfaring indenfor energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for sammensætningen af elprisen, og hvad man skal være særligt opmærksom på, for at finde den billigste pris. Hendes ekspertise gør hende i stand til at give dig den bedste rådgivning, så du hurtigt og nemt kan finde den bedste udbyder for dig.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.