Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Varmepumpeservice - 3 tilbud på eftersyn af din varmepumpe

Indhold skrevet af: Nicoline
Senest opdateret d. 5. august, 2024

Der er ikke nogen vej udenom. Har du en varmepumpe med mere end ét kilo kølemiddel som din opvarmningskilde i din bolig, hører der også et eftersyn med. Det er nemlig lovpligtigt at foretage, så din pumpe har den rette certificering. Selvom det kan lyde bøvlet og dyrt, er det intet i forhold til, hvis varmepumpen skulle stå af på grund af manglende vedligehold og reparation.

I denne tekst kan du blive klogere på, hvad varmepumpeservice faktisk indebærer, ligesom vi vil opfordre dig til at besøge vores samarbejdspartner, hvor du kan modtage tre uforpligtende tilbud på service af varmepumpe. 

Hvad er service på varmepumpe?

Det er lovpligtigt og også ganske essentielt at foretage service på din varmepumpe, da mekanikken i pumpen er elektronisk og derfor skal synes efter, så den altid har de bedste betingelser for at køre optimalt.

Uanset om du har din varmepumpe på abonnement og dermed får det samme firma til at foretage varmepumpeeftersynet, eller om du selv vil stå for at tilkalde montøren (fx fra et af de tre uforpligtende tilbud hos vores samarbejdspartner), er der nogle ting, som montøren altid kigger på.

Service på varmepumpe inkluderer bl.a.:

  • kontrol af rørinstallationen
  • kontrol af systemets tæthed og undersøgelse af skjulte lækager
  • rensning af filtre
  • test af fejlstrømsrelæ
  • systemophedning og -køling
  • kontrol af pumpens indstillinger, herunder forklaring til kunden
  • test af jordelektrode
varmepumpe-service

Hvor ofte skal jeg have varmepumpeeftersyn?

Som vi var inde på i starten af teksten, er et kg kølemiddel nøgleordet, når det kommer til det lovpligtige eftersyn. Er din varmepumpe af typen luft-til-luft, er der en overvejende sandsynlighed for, at den indeholder mindre end et kg kølemiddel.

Varmepumpeeftersynet er her altså ikke lovpligtigt, men når du nu har investeret en mærkbar sum i din opvarmningskilde, er det vores klare anbefaling, at du alligevel vælger at købe varmepumpeservice med jævnlige mellemrum, fx hver 18. eller 24. måned.

Indeholder din varmepumpe mere end et kg kølemiddel, hvilket de fleste jord– og luft til vand-varmepumper gør, er varmepumpeeftersynet lovpligtigt og skal foretages en gang om året.

Faktisk er du forpligtet til at kunne dokumentere eftersynet helt op til 10 år efter, så det er vigtigt, at du gemmer besøgsrapporten.

Priser på varmepumpeservice – hvad kan jeg forvente?

Det kommer helt an på, hvilken type af pumpe din bolig har installeret, når det kommer til varmepumpeservicens priser. For at komme en pris nærmere og få en idé om markedets gennemsnit vil vi dog igen opfordre til, at du kontakter vores samarbejdspartner og modtager tre uforpligtende tilbud.

Du kan dog regne med, at prisen på service af en varmepumpe starter fra cirka 1.000 kr., afhængigt af de specifikke forhold. Du kan få en gratis prisberegning nedenfor.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvad koster service på varmepumpe?

Prisen på varmepumpeservice afhænger bl.a. af, hvilken type af pumpe der er tale om samt af modellen og alderen. Prisen kan også blive højere, hvis det viser sig, at der efterfølgende er behov for reparationer. Når du får en autoriseret VVS’er ud, kan I sammen skabe et endnu bedre overblik.

 

Hvor ofte er service på varmepumpe nødvendigt?

Har din varmepumpe mere end et kg kølemiddel, er varmepumpeeftersynet lovpligtigt og skal foretages en gang om året. Har den mindre end et kg kølemiddel, er eftersynet ikke lovpligtigt, men alligevel en rigtig god idé at investere i regelmæssigt, fx hvert andet år.

Skrevet af

Nicoline
Nicoline er vores ekspert indenfor elselskaber. Med mange års erfaring i energibranchen har hun opbygget en dyb forståelse for, hvordan elselskaber opererer og hvordan man gennemskuer deres priser. Nicoline hjælper dig med at finde de bedste udbydere, så du kan finde den helt rette løsning til din husstand. Hendes omfattende viden gør det lettere for dig at træffe informerede beslutninger om dit valg af elselskab, så du kan spare penge på elregningen.

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.