Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Økonomisk hjælp til el-og varmeregningen

Varmechecken er blevet udbetalt 

Opdateret 10. august  2022

Varmechecken som er på 6000 kr. er endelig blevet udbetalt til de over 400.000 husstande, som lever op til kravene for varmehjælp. Pengene er blevet udbetalt til ens nemkonto. 
 

Varmechecken hæves til 6.000 kr. og 419.000 husstande modtager varmehjælpen

 

Det er blevet besluttet af regeringen, at hæve varmechecken fra 3.750 kr. til 6.000 kr. skattefrit. Samtidig er der endnu flere danskere, som får en håndsrækning når det angår hjælp til el-og varmeregningen. Det er nemlig også blevet besluttet at hæve indkomstgrænsen, sådan det ikke blot er 320.000 husstande som får hjælp, men derimod omtrent 419.000 hjem. 

Dem som er berrettiget til varmehjælpen, må nu have en årlig indkomstgrænse på 650.000 kr. Hjælpen er forsat målrettet de husstande som er hårdest ramt af de høje prisstigninger, borgere med små indtægter.

Hvornår bliver varmechecken udbetalt? 

Før varmechecken kan udbetales, kræver det at regeringen får udviklet et system, som kan behandle dataen korrekt. Det forventes at dette er klar omkring august og september måned. 

Varmechecken bliver udbetalt automatisk, så derfor skal du ikke foretage dig noget. 
 

Fakta om varmehjælpen

Opdateret  31. marts 2022

 
 • 419.000 husstande modtager hjælp til varmeregningen
 • Indkomstgrænsen er 650.000 kr. årligt
 • Udbetalingen sker automatisk
 • Varmechecken er skattefri og er på 6.000 kr. pr. husstand
 • Boliger opvarmet med gasfyr, fjernvarmeområde (gasandel over 65%) eller en kombination af gas og varmepumper, som oplever samme prisstigninger, kan modtage den økonomiske hjælp
 

320.000 hustande modtager automatisk engangsbeløb til varmehjælp

17. marts 2022
 

Mange danskere som har været økonomisk presset, grundet de stigende varmepriser, kan nu se frem til en hjælpende hånd fra regeringen. Der er netop blevet indgået en politisk aftale, om at afsætte et samlet beløb på 1,25 millarder kroner, til de danskere som har været hårdest ramt af de stigende varmepriser priser. 

De borgere som vil være berrettiget til hjælpen, vil automatisk modtage varmechecken, som er et engangsbeløb på cirka 3.750 kr. 
 
For at kunne komme i betragtning, kræver det at indkomsten i husstanden, ikke overstiger 550.000 kr og at boligen er opvarmet med naturgas eller el-varme som den primære varmekilde. 
 

Hvornår bliver varmechecken udbetalt? 

Regeringen arbejder på at kunne udbetale varmchecken til borgerne hurtigst muligt. Mange må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu, ministeriet forventer nemlig først at kunne udbetale varmechecken tidligst i maj måned 2022. Dette skyldes at det kræver loven vedtages af Folketinget, før ministeriet må behandle den data, som skal anvendes i forbindelse med udbetalingen. Lovforslaget bliver præsenteret d. 6 april, hvorefter udbetalingsdatoen kommer til at afhænge af hvordan Folketinget tilrettelægger processen. 

 

I starten af 2022 fortsætter de stigende energipriser for både el og varme. I de værste tilfælde kan dette betyde en stigning på flere tusinde kroner i løbet af de kolde måneder. Derfor kan der være behov for økonomisk hjælp, særligt for dem som har mindst.

Regeringen vil afbøde de stigende varmepriser med en varmepakke, som skal tilgodese borgere som er økonomisk vanskeligt stillet. Udspillet lægger op til, at der afsættes 100 millioner kr. som skal gå til kommunerne, der har haft øget udgifter til.

Muligheder for at søge støtte til el-og varmeregningen

Står du i den situation at du har fået en ekstra regning, som du ikke kan betale er der nogle forskellige muligheder for at få hjælp.

 • Økonomisk støtte som enkeltydelse ved kommunen. Læs mere om hvordan du gør på Borger.dk
 • Du kan søge om tilskud ved kommunen
 • Du kan lave en aftale om en afdragsordning med dit elselskab
økonomisk hjælp til el-og varmeregningen

Hjælp til el-og varmeregningen: Hvor meget stiger prisen?

Der er flere årsager til at el-og varmepriserne stiger, præcist hvor meget den endelige prisstigning er afhænger af din boligs størrelse samt dit forbrug.

Videncentret Bolius estimerer at en gennemsnitsfamilie, kan risikere en månedlig stigning på 1.000 kr. Er man bekymret for den stigende el- og varmeregning, findes der flere muligheder man selv kan igangsætte her og nu. Du kan læse mere om hvad de stigende elpriser skyldes her.

Det er en god idé at holde øje med sit el- og varmeforbrug. Alene at øge bevidstheden omkring forbruget, kan betyde at man bliver mere opmærksom på at skære unødvendigt forbrug væk. Størstedelen af elselskaber og leverandører tilbyder løsninger, hvor man kan følge sit forbrug online. 

Derudover kan du finde en række gode råd til at spare på elregningen her. Det er også en god idé at give sin nuværende el-aftale et eftersyn. Selvom den rå elpris generelt er steget, er der en række ting du bør være opmærksom på ved din nuværende el-aftale. 

 1. Undersøg hvad du betaler for abonnementet hos din elselskab. Dette kan svinge fra 0 kr. op til 130 kr. om måneden. 
 2. Har du en fast eller variabel el-aftale? Hvis du har en variabel elpris, vil du have mulighed for at flytte dele af dit forbrug til om natten. Dette er særlig fordelagtigt, for dig som skal oplade din elbil
 3. Sammenhold kWh-prisen fra de forskellige elselskaber. 

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el
Har du ikke modtaget varmechecken automatisk?
Hvis din husstand opfylder kriterierne, men ved en fejl ikke har fået varmechecken, kan du selv ansøge om udbetaling.

Ved at skrive dig op her, giver vi dig besked når du kan ansøge. Vi sender dig også en whitepaper, om alt du skal vide når du skal ansøge.
varmecheck

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.