Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Biomasse energi

Når det kommer til spørgsmålet om, hvad biomasse-energi er, handler det om brændsel, der er fremstillet af eksempelvis træ eller flis. Biomasse bliver ofte set som træpiller og flis, der kommer fra bæredygtige skovarealer og dermed også er en miljøvenlig form for brændsel. Træerne optager nemlig en stor mængde af den CO2, der senere vil blive afbrændt ved brug.

I dag anvendes biomasse på mange af de danske kraftværker. Dette har gjort det muligt at bortskaffe en del af brugen af kul, der udleder en stor mængde CO2 til atmosfæren ved afbrænding.

 

Vedvarende energi gennem biomasse

Den store fordel ved biomasse-energi er, at vi har med en grøn energiform at gøre, hvis vi sammenligner med eksempelvis fossile brændstoffer. Dette giver verden en unik mulighed for at omstille sig fra at anvende eksempelvis kul eller olie og i stedet gøre brug af biomasse.

En udfordring er dog, at biomasse-energi som udgangspunkt ikke er vedvarende energi. Dette vil kræve, at der opbygges store arealer rundt omkring i verden, hvor der beplantes til anvendelse af produktion af biomasse.

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Klogere på grøn energi?

Er du interesseret i at lære mere om energi, og hvordan du kan gøre din bolig mere grøn?
Skriv dig på vores liste herunder, bliv klogere direkte i din indbakke.

klog-paa-groen-energi

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.