Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Hvor meget strøm bruger en mikrobølgeovn?

Sammenlign elselskaber, så du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit præcise forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

En mikrobølgeovn er efterhånden blevet en fast del af de danske husholdninger, som gør hverdagen lidt nemmere ved at varme maden hurtigt op. Men hvor meget strøm bruger en mikrobølgeovn, og kan man spare penge i forhold til at varme maden op i en almindelig ovn? Få svaret her, og bliv klogere på et typisk strømforbrug for mikrobølgeovn.

Mikroovnens strømforbrug

Hvor stort er et typisk mikroovn-strømforbrug på daglig, månedlig og årlig basis? En mikrobølgeovn kan varme maden op med mange forskellige programmer og med mange forskellige watt. Derfor er der heller ikke noget entydigt svar på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en mikrobølgeovn?”

Energistyrelsen har lavet sine egne estimater for spørgsmålet ”hvor mange watt bruger en mikrobølgeovn?” Ifølge deres beregninger bruger en typisk mikrobølgeovn 0,03 kWh pr. gang, den benyttes. Hvis du bruger din mikrobølgeovn tre gange om ugen, giver dette et årligt strømforbrug på fem kWh. Det er altså et ganske minimalt elforbrug i forhold til et samlet strømforbrug for en husstand.

Beregn, hvad din mikrobølgeovn koster dig i strøm

Hvad er billigst – ovn eller mikroovn?

Når man kender svaret på spørgsmålet ”hvor meget strøm bruger en mikrobølgeovn?”, er det også værd at vide, hvor stort dette strømforbrug er i forhold til en almindelig ovn. En almindelig ovn er et væsentligt større elapparat end en mikrobølgeovn, og derfor bruger den også langt mere strøm.

Ifølge Energistyrelsen bruger en ovn i gennemsnit 0,73 kWh pr. gang, den bruges. Det svarer til et årligt forbrug på 114 kWh, altså en forskel på hele 109 kWh på årsbasis i forhold til en mikrobølgeovn. Med en pris på tre kr. pr. kWh ser udgifterne for ovn og mikroovn således ud:

  • årlige strømudgifter til ovn: 342 kr.
  • årlige strømudgifter til mikroovn: 15 kr.

Vil du spare penge på madlavningen, kan det altså være en nem og enkel løsning at bruge mikroovnen mere til at varme maden op. Der er selvfølgelig begrænsninger for, hvor meget mad man kan lave i en mikroovn, men det giver en mærkbar besparelse på elregningen på den lange bane at benytte den mere. Madlavning er en stor post i en husstands samlede elforbrug, så det er et oplagt område at begynde at spare flere penge. 

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad bruger mest strøm – ovn eller mikroovn?

Ifølge Energistyrelsen bruger en ovn omkring 0,73 kWh pr. gang, hvorimod en mikrobølgeovn bruger omkring 0,03 kWh pr. gang. En mikrobølgeovn har dermed et lavere strømforbrug end en almindelig ovn.

 

Hvor mange watt bruger en mikrobølgeovn?

Det er svært at give et konkret svar på, hvor mange watt en mikrobølgeovn bruger, da strømforbruget kan variere mellem de forskellige modeller. Typisk vil en mikrobølgeovn dog bruge mellem 600 og 1200 watt strøm.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.