Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Aircondition-strømforbrug

Sammenlign elselskaber, og se om du kan finde en billigere elpris på din adresse ud fra dit estimerede forbrug.

1.000+

Brugere dagligt

30+

Elaftaler

2 ud af 3

Kan spare ved at skifte

Udvalgte udbydere

En aircondition i dit hjem kan gøre en betydelig forskel, både når det kommer til de varme sommermåneder, men bestemt også, når vinteren rigtig melder sig. Med en god aircondition kan du styre temperaturen i hjemmet, præcis som du gerne vil have den. Du skal bare holde øje med din airconditions strømforbrug, så energiregningen ikke stikker af.

Hvor meget strøm bruger en aircondition?

Der findes mange typer af aircondition på markedet, hvilket også betyder, at du kan få en aircondition med forskellig styrke. Derfor er det svært at give et generelt svar på, hvad en airconditions strømforbrug er. 

Det afhænger nemlig af, hvor mange watt den bruger, og hvor ofte den er tændt. Typisk vil det dog ligge et sted mellem 800-1.400 watt. 

hvor-meget-stroem-bruger-en-aircondition

Beregn, hvad dit aircondition koster dig i strøm her

Hvad koster aircondition i strøm?

Anvender vi ovenstående tal på en watteffekt mellem 800-1.400, kan vi beregne, hvad en aircondition koster i strøm om dagen. For eksemplets skyld anvender vi en elpris på to kr. 

Det betyder, at spændet mellem den laveste effekt og den højeste vil se således ud:

  • 800 x 24 = 19.200 Wh. 19.200 Wh omregnes til 19,2 kWh. Det ganges med den pågældende elpris på to kr., hvilket giver en daglig pris for din aircondition på 38,4 kr. 
  • Den samme udregning kan laves med 1.400 W. Det giver et resultat på 67,2 kr. i døgnet. 

Med disse udregninger kommer vi frem til, at en airconditions strømforbrug koster mellem 14.016-24.528 kroner om året. Det skal dog siges, at det er tallene, hvis din aircondition kører uafbrudt på alle årets dage, hvilket ikke virker sandsynligt. Husk du altid kan benytte vores beregner, til at udregne dit airconditions strømforbrug. 

Hent Elberegner app’en og spar strøm

elpriser app

Følg dit elforbrug

Få det fulde overblik over dit forbrug, og se hvor god du er til at bruge strømmen når den er billig

Løbende estimat på din elregning

Holde øje med hvad din regning lyder på, inden du modtager den

Elpriser time for time

Se priserne inkl. afgifter og transport fra nøjagtigt dit netselskab

Se historiske elpriser

Tilgå de historiske elpriser tilbage til 2011

Find dit historiske elforbrug

Tilgå dit historiske elforbrug og afstem din elregning

Lavt aircondition-strømforbrug med din varmepumpe

Hvis du gerne vil have en aircondition, kan du anskaffe dig en varmepumpe med aircondition. En varmepumpe varmer effektivt og billigt luften op, som du kan bruge i din aircondition.

Det er både en effektiv og økonomisk løsning. Det er dog stadig en god idé at se efter en airconditions strømforbrug, så du får så billig en opvarmning som muligt. Vær dog sikker på, at din aircondition er stor nok til at kunne opvarme rummet eller rummene, som den sidder i. Det er nemlig ikke altid, at en billig og lille aircondition kan klare jobbet.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvad er forskellen på en varmepumpe og aircondition?

En varmepumpe bruges til at opvarme med, men i de fleste tilfælde kan de også køle. På samme måde er et aircondition lavet til at køle, men kan ofte også anvendes til at varme.

 

Er det dyrt at bruge aircondition?

Hvor dyrt det er at bruge et aircondition, afhænger af anlæggets watt-forbrug. Har dit anlæg et watt-forbrug på 1.400 w, og betaler du en elpris på 2 kr. koster det dig 67,2 kr. pr. dag at bruge anlægget. Det er dog hvis anlægget kører 24 timer om dagen, hvilket er højest usandsynligt.

BILLIGE INTROTILBUD LIGE NU

Før du går, tag lige et øjeblik til at udforske vores liste over elselskabernes attraktive introtilbud. 

Tjek dem ud før de udløber. ⏳

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.