Ladestander i boligforening og ejerforening
Forside » Opladning af elbil » Ladestander i boligforening og ejerforening
I takt med at elbilernes popularitet stiger i Danmark, vokser behovet for pålidelige opladningsløsninger. Dette gælder især også i bolig- og ejerforeninger, hvor nem og bekvem adgang til opladning bliver mere væsentligt parameter for nuværende og potentielle beboere.
At vælge den rette ladestander er derfor afgørende, og vi guider dig her igennem, hvordan du træffer det bedste valg af ladestander for din forening. Søger du rådgivning eller tilbud på priser til ladestandere til foreninger, kan du ved at udfylde formularen herunder, blive kontaktet om mulighederne.
Det er gratis og uforpligtende.
Bliv kontaktet vedrørende en laderstander til ejer- og boligforening
Hvorfor investere i ladestandere i din forening?
Investering i ladestandere til ejerforeninger er ikke blot en bekvemmelighed for elbilsejere, men en fremtidsorienteret tilføjelse, der kan øge ejendommens værdi og tiltrække miljøbevidste beboere. Denne type infrastruktur bidrager også positivt til den grønne omstilling og understøtter et bæredygtigt fællesskab.
En ladestander i en boligforening og ejerforening er en god investering
En ladestander til en ejer- eller boligforening kan medføre mange fordele for foreningens beboere. For det første bliver det meget nemmere og mere bekvemt for alle elbilsejere i foreningen, når de skal oplade deres biler. Derudover kan en ladestander i boligforeningen eller ejerforeningen også gøre foreningen mere attraktiv for nye beboere, så de ikke er nødsaget til at bruge tid på at finde offentlige ladestandere, når de skal lade bilen op. Endelig er det naturligvis også en fordel, fordi foreningen dermed bidrager til den grønne omstilling.
Hvordan får man en ladestander i boligforeningen?
Hvis du er beboer i en boligforening og ønsker at få en ladestander i bolig- eller ejerforeningen, skal du kontakte din forening. Det er ejer- eller boligforeningen, der skal beslutte, om der skal investeres i en ladestander til boligforeningen, og under hvilke betingelser installationen skal finde sted. Ofte vil investeringen være kollektiv, så alle medlemmer af boligforeningen deltager i dækningen af omkostningerne.
Når beslutningen er truffet om at anskaffe en ladestander til ejerforeningen, skal foreningen kontakte en udbyder. De vil typisk besøge boligforeningen for at vurdere mulighederne for at opstille en ladestanderløsning til glæde for alle elbilejere i boligforeningen. Derefter vil I modtage et tilbud med en pris for ladestanderen, installationen og eventuelt en serviceaftale, hvilket ofte er en fornuftig idé. En serviceaftale betyder nemlig, at I ikke selv skal tage sig af vedligeholdelse, reparation og softwareopdatering.
Hvad koster en ladestander i en ejer- eller boligforening?
Prisen på en ladestander til bolig- eller ejerforeninger varierer en del, og det er derfor svært at give et konkret svar på, hvad en ladestander til en ejer- eller boligforening vil koste.
Prisen for etablering af en ladestander i boligforeningen vil bl.a. afhænge af nedenstående faktorer:
- Antallet af ladestandere, der skal installeres
Jo flere ladestandere i boligforeningen, jo højere vil den samlede pris naturligvis også være. - Køb eller leje
Når man anskaffer en ladestander i ejerforeningen, kan man vælge enten at købe eller leje. Prisen for installation, service og opladning vil variere afhængigt af, om man køber eller lejer ladestanderen. - Installation af ladestander
I nogle boligforeninger vil installationsomkostningerne være højere end i andre. Læs mere om installation af ladeboksen her.
Hvis du ønsker en præcis pris på en ladestander i din bolig- eller ejerforening, kan du kontakte en af de mange udbydere, der tilbyder salg og installation af ladestandere. De vil kunne vurdere de specifikke forhold i jeres boligforening og give dig et tilbud.
Hvad koster det at oplade ved en ladestander i en bolig- eller ejerforening?
Hvad koster det at oplade ved en ladestander i en ejer- eller boligforening? Hvis din forening har indgået en aftale med en ladeoperatør, der også har opsat ladestanderen i boligforeningen, kan du se prisen for opladning på den pågældende ladestander. Det er også muligt for boligforeningen eller ejerforeningen selv at fastsætte opladningsprisen.
Prisen for opladning kan oplyses i forskellige formater, så du bør være opmærksom på dette, inden du tilslutter din elbil. Normalt vil opladningsprisen dog blive oplyst som “kr. pr. kWh,” men nogle gange kan den også oplyses som “opstarts pris” eller “pris pr. minut.”
For eksempel, hvis opladningsprisen er sat til 2,5 kr. pr. kWh, og du oplader din bil med 50 kWh, vil det koste omkring 125 kr. for opladningen.
Kan man få tilskud til en ladestander i en boligforening eller ejerforening?
Det er ikke længere muligt at få tilskud til ladestandere i bolig- eller ejerforeninger. Puljen for tilskud lukkede for ansøgninger i 2022, og ifølge Vejdirektoratet er der ikke planer om at oprette en ny pulje foreløbig.
FAQ – Ofte stillede spørgsmål
Hvordan får man ladestandere i boligforeningen?
Hvis du er beboer i en bolig-, andels- eller ejerforening og ønsker en ladestander på parkeringsområdet, bør du først rette henvendelse til din forening. Det er herefter op til foreningen at beslutte, om de ønsker at etablere ladestandere, og hvem der skal stå for investeringen.
Hvordan finansieres ladestandere i foreninger?
Oftest vil etablering af ladestandere i foreninger være en kollektiv investering for både foreningen og dens medlemmer. Det betyder, at det er foreningen og dennes medlemmer, som skal dække omkostningerne ved investeringen i ladestandere.
Skrevet af