Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Vinterhjælp – Alt du skal vide om vinterhjælpepakken

Guiden er senest opdateret d. 23 september. Vi forsøger at holde guiden opdateret, så snart der er mere information om Vinterhjælpepakken.

Fredag d. 23 september præsenterede regeringen sin aftale om vinterhjælp til danskerne, efter inflationen har været med til at sende energipriserne i vejret.

Det er et bredt flertal i folketinget, som er blevet enige om aftalen “vinterhjælp”. Aftalen indbefatter en række punkter, som skal hjælpe danskerne med at betale deres el- og energiregninger den kommende vinter.

Det kommer vinter-hjælpepakken til at betyde for danskerne 

Vinterhjælpen skal ses som en håndsrækning til danskere, men regeringen kommer selv ind på, at aftalen langt fra vil være nok for alle. Vinterhjælpen kommer til at betyde følgende for danskerne.

Elafgiften sænkes til minimumssatsen

Aftalen betyder at elafgiften sænkes til EU’s minimumssats på 0,8 øre pr. kWh. Til sammenligning har elafgiften hidtil været på 69,7 øre pr. kWh. I første omgang sænkes elafgiften i 6 måneder.

Tarifferne bankes også ned

Eltarifferne bliver også sænket. Dette sker gennem flaskehalsindtægter.

Mulighed for at udskyde sin el-og energiregning

Danskerne får mulighed for at udskyde betalingen af deres energiregninger over en årrække. Dette er en mulighed, som er god for nogen, men det er altså ikke noget man behøver at benytte sig af. Det forventes, at ordningen kommer til at træde i kraft pr. 1 november 2022, og vil gælde for regninger i 12 måneder. Beløbet afdrages til el- og energiselskaberne over en periode på 4 år, efter de 1 måneders udløb.

Energiselskaberne bliver dem, som låner pengene af staten, som stiller garanti hvis nu ikke at kunderne kan betale.

Børn- og ungeydelsen forhøjes

Priserne på fødevarer er også steget meget grundet inflationen. Derfor er det besluttet at hæve børnechecken med 660 kr. mere pr. barn.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.