Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Vinterhjælp – Alt du skal vide om vinterhjælpepakken

Fredag d. 23 september 2022 præsenterede regeringen sin aftale om vinterhjælp til danskerne, efter inflationen har været med til at sende energipriserne i vejret.

Det er et bredt flertal i folketinget, som er blevet enige om aftalen “vinterhjælp”. Aftalen indbefatter en række punkter, som skal hjælpe danskerne med at betale deres el- og energiregninger den kommende vinter.

Det kommer vinter-hjælpepakken til at betyde for danskerne 

Vinterhjælpen skal ses som en håndsrækning til danskere, men regeringen kommer selv ind på, at aftalen langt fra vil være nok for alle. Vinterhjælpen kommer til at betyde følgende for danskerne.

Elafgiften sænkes til minimumssatsen

Aftalen betyder, at elafgiften sænkes til EU’s minimumssats på 0,8 øre pr. kWh fra 1. Januar 2023. Til sammenligning var den oprindelige elafgift pr. 1. Januar 2023 sat til 69,7 øre pr. kWh. I første omgang sænkes elafgiften i 6 måneder.

 

Tarifferne bankes også ned

Eltarifferne bliver også sænket. Dette sker gennem flaskehalsindtægter.

 

Mulighed for at udskyde sin el-og energiregning

Danskerne får mulighed for at udskyde betalingen af deres energiregninger over en årrække. Dette er en mulighed, som er god for nogen, men det er altså ikke noget man behøver at benytte sig af. Det forventes, at ordningen kommer til at træde i kraft pr. 1. november 2022, og vil gælde for regninger i 12 måneder. Beløbet afdrages til el- og energiselskaberne over en periode på 4 år, efter 1 måneds udløb.

Energiselskaberne bliver dem, som låner pengene af staten, som stiller garanti hvis ikke kunderne kan betale.

 

Børn- og ungeydelsen forhøjes

Priserne på fødevarer er også steget meget grundet inflationen. Derfor er det besluttet at hæve børnechecken med 660 kr. mere pr. barn.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

 

Hvad er vinterhjælp?

Vinterhjælp er en ordning, som er vedtaget med politisk flertal tilbage i september 2022. Ordning har til formål at hjælpe trængte danskere med en række tiltag, som skal hjælpe dem med at betale deres varme og elregninger i vintermånederne.

Hvem får vinterhjælp?

Der er forskel på, hvem der får glæde af vinterhjælpen i Danmark. Alle kommer dog til at mærke den nedsatte elafgift, som er på 0,8 øre pr. kWh de første 6 måneder af 2023. Derudover får børnefamilier en forhøjet børnecheck på 600 kr. mere pr. barn.    

Bliv ringet op og få svar på dine spørgsmål

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.