Elberegner.dk er en annonceside – Sådan tjener vi penge

Spar på elregningen – sådan sænker du dit elforbrug

Ved at lave nogle få justeringer på dine vaner, kan du sænke dit elforbrug og spare på elregningen. Priserne på strøm er steget markant her i 2021, men det er der heldigvis råd for og der er en række ting som du selv kan gøre, for at undgå at el-regningen løber løbsk. Elberegner guider dig til, hvordan du spare penge på elforbruget. 

Måske tænker du om det overhovedet giver noget på den lange bane, at spare på strømmen. Men særligt nu hvor vi ser meget høje elpriser i 2021, vil selv små besparelser hist og her, kunne betyde store besparelser på elregningen. Faktisk kan du med små justeringer, nemt spare penge på strømmen i hjemmet.

Spar på strømmen – sænk elforbruget

Der er flere steder du selv kan sætte ind og spare på strømmen. At sænke elforbruget er én måde at gøre det på. Det lyder måske svært at sænke det generelle elforbrug, men ved at give dit energiforbrug og vaner et eftersyn, vil du opdage at du sagtens kan spare på elregningen. Alternativt bør du undersøge om du betaler for meget, for din nuværende aftale. 

spar på elregningen

Gør din elregning mindre 

Når du starter med at undersøge dit strømforbrug, er det en god idé at være særligt opmærksom på strømslugere som: 
 
  • Køleskab eller fryser af ældre dato
  • Tørretumbler
  • El-radiatorer
  • El-gulvvarme
  • Varmepumpe
  • TV og elektronik

Ovenstående apparater kan nemlig hurtigt få din elregning til at galopere i den gale retning. Der skal heldigvis ikke meget til at rette op igen og ved at justere på nogle enkelte vaner, kan du hurtigt spare ekstra penge på elregningen.

Spar på elforbruget i køkkenet

Tænker du over hvordan du bruger energien i køkkenet, er der hurtigt mange penge at spare. Køkkenet indeholder mange hvidevarer og elapparater, som bruger meget i strøm. 

Nedenfor får du vores 4 bedste el-spareråd til køkkenet. Som hurtigt vil kunne hjælpe dig med at spare på strømmen. 

spar på elforbruget i køkkenet

1. Brug mindre vand og læg låg på gryden

Når du koger vand på komfuret er det vigtigt, at du ikke bruger mere vand end højest nødvendigt. Vandet i gryden skal kun lige dække grydens indhold. Det overskydende vand bruger nemlig unødvendig energi. Af samme grund er det vigtigt du sætter låg på gryden og vælger det rigtige kogeblus. Gør du ikke det, vil du bruge ca. tre gange så meget strøm. 

2. Brug mikrobølgeovnen frem for at tænde ovnen

Ovnen er en rigtig strømtyv. Derfor kan du med fordel anvende din mikrobølgeovn til at genopvarme eller optø din mad. På den måde kan du spare op til 70 % af energien. 

3. Fyld opvaskemaskinen helt op

Undgå at sætte en halv fyldt opvaskemaskine i gang. Du kan spare mange penge om året, ved kun at starte opvaskemaskinen når den er helt fyldt. 

4. Køleskab og fryser

Dit køleskab og fryser bruger masser af strøm, særligt hvis det er af ældre dato. Sørg for hvis dit køleskab eller fryser står til en udskiftning, at vælge en ny model, som er mærket med energimærke A.

Undersøg desuden dit køleskabs temperatur. 5° er rigeligt fint til at holde dine fødevarer friske.

Vælg belysningen med omhu og spar penge på el

spar på elforbruget med belysningen

Du kan sænke forbruget på elregningen, ved at slukke for det lys du ikke bruger. Undgå derfor at have lys tændt i de rum, som du/I ikke opholder jer i. 

Brug desuden LED-pærer eller sparepærer i alle lamper.

Sensorer til udendørsbelysning

Har du udendørsbelysning er det en god idé at få indstillet lyset med en bevægelsessensor. På den måde slukker lyset automatisk når du ikke længere har brug for det. Mange sensorer kan ligeledes indstilles til at tænde automatisk f.eks tidligt om morgenen i de mørke vintermåneder eller om aftenen.

Spar på el – Tøjvask

Tøjvasken er endnu et sted man ved at ændre på nogle få vaner, kan spare en del penge på elregningen.

Fyld maskinen op og spar strøm

På samme måde som med opvaskemaskinen kan du spare på elforbruget, ved at fylde vaskemaskinen helt op. På den måde sparer du på antallet af vaske og reducerer energiforbruget.

Sænk temperaturen og skip forvasken

Langt det meste tøj kan sagtens blive rent ved 40° og 60°. Der er derfor ingen grund til at kogevaske ved 90°. Meget tøj behøver heller ikke forvasken, hvis ikke det er særlig beskidt. Ved at droppe forvasken kan du reducere energiforbruget med ca. 20 %.

Lufttør tøjet

Drop tørretumbleren og lufttør tøjet i stedet. På den måde reducerer du energiforbruget fuldstændig. Det er desuden også bedre for tøjet og gør at det holder længere tid.

spar på elforbruget med tøjvasken

Spar på strømforbruget ved underholdning

Underholdning står for næsten 40 % af en husstands elforbrug. Derfor giver det specielt også mening, at gøre en indsats for at ændre på dine nuværende strømvaner når det kommer til underholdningsapparater.

spar på elforbruget underholdning

Vælg et tv med et godt energimærke

Dit fjernsyn bruger rigtig meget strøm og jo større et fjernsyn desto højere er strømforbruget også. Har du et fjernsyn af ældre dato, kan det godt give mening at skifte det ud med et, som har energimærke A++/A+++. Dette vil kunne give dig en besparelse på flere hundrede kroner om året.

Spar på elregningen med en elspareskinne 

En elspareskinne fungerer på samme måde som en forlængerledning, men giver dig muligheden for at slukke flere apparater på én gang. En elspareskinne koster typisk under 100 kr. og vil kunne give dig en samlet besparelse på et par hundrede kroner om året.

Sammenlign elselskaber og spar penge på strøm

Udover at du kan benytte dig af ovenstående råd til at spare penge på strøm, er det vigtigt du sikrer dig at du har den bedst mulige elpris. På Elberegner kan du sammenligne de forskellige elselskaber og deres elpriser. Det er nemt at skifte elselskab og de fleste vil kunne opnå en besparelse ved at undersøge priserne aktivt. Alternativt skal du sende din elregning ind til os, hvorefter vi vil finde dig en ny og billigere el-aftale. 

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Hvor meget kan man spare på el?

Ved at lave små ændringer i dit elforbrug, vil du hurtigt blive overrasket over hvor store besparelser du kan få på din elregning. De fleste vil kunne spare et par tusinde kroner om året ved at lave små justeringer i deres elvaner.

Hvad kan man gøre for at spare på elforbruget?

Der er en del ting man kan gøre for at spare penge på strøm. Helt grundlæggende handler det om at ændre sine vaner og tænke lidt anderledes. Forsøg at brug strømmen når den er billigst.
Nemme sparetips til din elregning?
Du skal blot skrive dig på vores liste herunder, og vi sender dem direkte til din indbakke.

Gode råd behøver ikke være dyre, og det gør din elregning heller ikke!
sparetips-el

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.