Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Må man lade på en andens Clever-ladeboks?

Det er de færreste adresser, der har privat adgang til benzin eller diesel til køretøjer med forbrændingsmotor, men når det kommer til elbiler, er energitilgangen en ganske anden. Spørgsmålet er dog, om du må lade din elbil på en andens Clever-ladeboks. Det kan du blive klogere på i teksten herunder.

Må du lade på en andens Clever ladeboks?

Må man lade på en andens Clever-ladeboks? Ja, det må du faktisk gerne. Clever har nemlig besluttet sig for, at det skal være muligt for deres abonnementskunder at oplade deres elbil på hinandens ladebokse. Det kræver dog, at du først og fremmest har et aktivt abonnement hos Clever – også skal du selvfølgelig også have lov af ejeren/lejeren af ladeboksen til at oplade bilen. 

Det betyder også, at du har mulighed for at lade bilen på en andens Clever ladeboks. 

Er du omvendt ikke kunde hos Clever, er det ikke tilladt at oplade på en andens Clever ladeboks. Det skyldes, at deres abonnementkunder lader deres elbiler under særlige vilkår, som de har købt særligt adgang til. 

Kan andre lade på min Clever ladestander?

Kan jeg låne min Clever ladeboks ud til andre? Ja, det kan de godt. Det kræver som sagt, at de også skal have et abonnement hos Clever – også skal de selvfølgelig spørge dig om lov først. 

Du behøver dog ikke at være bekymret over, hvorvidt udefrakommende mennesker pludselig holder i din indkørsel for at lade deres elbil på din ladeboks. Ifølge Clever er dette nemlig et meget sjældent fænomen – og skulle det ske, kan du melde det som tyveri. 

maa-man-lade-paa-andres-clever-ladeboks

Kan jeg låse min Clever ladeboks?

Nej, det er desværre ikke muligt at låse din Clever ladeboks, således det kun er dig, der kan lade på den. Det skyldes som sagt, at Clever ønsker at gøre deres ladebokse tilgængelige for alle – men husk, at det ikke er lovligt at lade på en andens Clever ladestander uden samtykke fra ejeren. 

 

Vær opmærksom, hvis du har et Clever Mini-abonnement 

Selvom du gerne må lade på en andens Clever-ladeboks, er det alligevel vigtigt at være opmærksom på, hvilket elbilabonnement I hver især har. Hvis du enten selv eller ladeboksens indehaver har et såkaldt Clever Mini-abonnement, skal du huske at bruge din egen ladebrik. I ønsker nemlig ikke at tage strøm fra hinandens forbrugsloft, som er inkluderet i dette abonnement.

Kan man låse sin Clever-ladeboks? 

Nej, det er ikke muligt, da alle Clever-abonnenter i princippet må lade på alle Clever-ladebokse – selvfølgelig efter aftale med ejeren af boksen.

Har din Clever-ladeboks dog funktionen ”scanningsikon”, kan du få selskabet til at aktivere denne, så det udelukkende er andre abonnenter hos Clever med egen ladebrik, der kan påbegynde ladning ved ladeboksen.

 

Ingen grund til bekymring for tyveri 

Når alle Clever-abonnenter som udgangspunkt kan benytte alle Clever-ladebokse, kunne man fristes til at tro, at det danner grundlag for tyveri af elektricitet, men det er et meget sjældent fænomen, at fremmede mennesker sætter deres elbil til opladning hos andre uden samtykke.

Men skulle det ske, er det netop tyveri og bør politianmeldes. Du kan desuden slå intelligent opladning til, så opladning ikke kan ske i dagtimerne.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Kan alle lade på en Clever ladeboks?

I princippet kan alle oplade deres bil på din Clever ladeboks og omvendt. Først og fremmest kræver det, at man er aktiv abonnementskunde hos Clever – også kræver det selvfølgelig også, at man har fået lov til at lade bilen på en andens Clever ladeboks.

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.