Elberegner.dk er en annonceside - Sådan tjener vi penge

Gasnet

Produkt
OK Gas Variabelpris
6 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

3,67 kr./m³

Produkt
Naturgas med variabel pris
0 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

5,06 kr./m³

Produkt
Naturgas med variabel pris
6 mdr. binding
Variabel pris
Estimeret pris:

12,91 kr./m³

Er du på udkig efter en løsning i forhold til at energiforsyne dit hjem med gas? Så har du måske stiftet bekendtskab med ordet gasnet. Som forbruger gør det umiddelbart ikke den store forskel, om du har det store kendskab til gasnettet eller bare læser forbi ordet.

Alligevel er der nogle vigtige ting at nævne vedrørende gasnet, som du muligvis får brug for at vide, hvis du vil bruge det fossile brændsel gas som hjemmets energikilde.

 

Hvad er et gasnet?

Et gasnet består overordnet af et transmissionsnet og en række af distributionsnet. Transmissionsnettet står for den første fase, og distributionsnettene står for den sidste fase. Det er blandt andet distributionsnettene, der sender gassen direkte ud i din bolig.

Lad os tage fat i den første fase. Det store transmissionsnet er sammenkoblet med diverse naturgasfelter. I Danmark har vi et enormt naturgasfelt i Nordsøen, som de næste par år desværre er nedlukket grundet renovering, der kommer til at koste forbløffende 21 milliarder kroner.

Mellem første og sidste fase af transporten af naturgas er der oftest nogle underjordiske naturgaslagre, som holder på den overskydende naturgas. Årstiden spiller ind, i forhold til hvor meget og hvor længe lagrene kan holde på naturgas. For dig som forbruger betyder det, at det muligvis kan påvirke naturgaspriserne i dit område.

Afslutningsvis er sidste fase af transporten forbundet med en række biogasanlæg, sådan du også kan bruge biogas som din primære energikilde i hjemmet. Biogas er en forholdsvis ny metode og energikilde, og det var først i 2018, at de første danskere kunne varme huset op med økologisk biogas fra det danske gasnet.

 

Gasnet i Danmark

I Danmark har vi et landsdækkende gasnet. Det betyder, at gasnettet rækker ud til de fleste af landets borgere. Der er dog nogle områder, hvor du ikke har mulighed for at bruge gas som energikilde. Derfor nytter det intet at håbe på, at det hjælper at skifte selskab, hvis du fremover vil bruge gas i hjemmet. Hvis det danske gasnet ikke rækker ud til din bolig, så må du spejde mod andre løsninger. Du kan få et overblik over gasnettets placering her.

I Danmark er det offentlige gasledningsselskaber, som står for transporten af gas. Tidligere stod det statsejede Energinet for størstedelen af gasinfrastrukturen. I 2018 slog firmaet hul på sparegrisen og købte landets største naturgasselskab HMN i en milliardhandel.

 

Gasnet sørger blandt andet for din sikkerhed

Historierne om risikoen ved at bruge gas som energikilde i hjemmet er så småt ved at falde til jorden. Selvom det er umuligt at komme alle former for ulykker i forkøbet, så er udviklingen inden for distribution af naturgas blevet mere sikker.

Det kan du selv bekræfte med din lugtesans. Den rene gas, som render gennem rørene i transmissionssystemet, er stort set lugtfri. Alligevel er de fleste mennesker ikke i tvivl, når stanken af gas finder vej gennem næseborene. Den ildelugtende og skarpe lugt bliver tilsat i overgangen mellem transmissions- og distributionsnettet.

Det betyder, at gassen til din bolig kommer til at lugte. Derved kan du og din familie komme trygt væk fra et gasudslip, inden den ellers farlige gas når at efterlade varige mén eller alvorlige konsekvenser.

 

Hvad betyder et gasnet for dig?

Som du måske allerede har regnet ud, så er gasnettet, dets organisering og dertilhørende mange led et stort emne at blive klog på. Derfor er det ofte besværligt at sætte sig ind i, hvad et gasnet har at gøre med forbrugeren.

Vi kan berolige dig ved at sige, at du sagtens kan bruge kræfterne på noget andet. Det vigtigste er, at du har en nogenlunde forståelse for, hvad energiselskaber mener, når de snakker om det danske gasnet.

Det er netop energiselskaberne, der står for både salg af gas og opkrævning af afgifter og transportomkostninger. Det er disse selskaber, som du bør lægge din tid og kræfter i at forstå. Det er oftest dem, som du kommer i kontakt med. Det er generelt energiselskaberne og leverandørerne, der bliver frontfigur for dem, der sørger for gas til din bolig.

 

Sådan finder får du gas leveret til din bolig

Nu er du blevet en smule klogere på det store gasnet, der strækker sig under jorden i Danmark. Dernæst vil det være oplagt, hvis du kigger nærmere på de forskellige typer af gas som naturgas, biogas og gas generelt.

Hvis du efter grundige overvejelser har fundet frem til, at gas til din bolig er den bedste løsning for dig, så står vi klar til at hjælpe dig. Her hos elberegner.dk sammenligner vi net- og elselskaber samt deres priser, sådan du nemt får et overblik over markedets mange tilbud.

Så længe gasnettet går ud til din bolig, er der mange selskaber, der kan give dig yderst gode tilbud på gas. I stedet for at dykke ned i hvert enkelt tilbud sammenligner vi priserne for dig, sådan du på ingen tid finder det bedste tilbud for dig!

Træt af høje elregninger?
Find de bedste priser her

Hent app'en via vores QR-koder

Du kan scanne QR-koden med kameraet i din telefon, eller med din Google Chrome app.

Elberegner.dk er reklamefinansieret

Vi bestræber os på at vise forbrugerne et bredt udvalg af produkter og ydelser indenfor elmarkedet. Vi har valgt at håndplukke et udvalg af elselskaber, så vores sammenligning afspejler derfor ikke det samlede marked for elpriser.

Elberegner.dk modtager penge for at formidle kunder til elselskaberne. Derfor er links til elselskaberne reklamelinks. Rækkefølgen og fremhævningen af elprodukter og elselskaber kan være influeret af kommissionssatsen.

Vi er udelukkende et sammenligningssite, og er derfor ikke selv at betragte som udbyder af el.